SPOR - 10 Eylül 2024 Salı 08:55

Serhat Ardahan Sporun hedefi 3. Lig

A
A
A
Serhat Ardahan Sporun hedefi 3. Lig

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Serhat Ardahan Sporda hedef şampiyonluk. Ardahan’ın köklü ekibinin kulüp Başkanı Üzeyir Engin hedeflerinin 3. Lig olduğunu ve geleceğe umutla baktıklarını söyledi.


Ardahan’da Basın mensupları ile bir araya gelerek, kulübün geleceği ile ilgili açıklamalarda bulunan Engin, geleceğe de umutla baktıklarını söyleyerek, ’’Bal liginde güçlü bir gruba düştük ama amacımız bu gruptan lider olarak çıkarak hayallerimiz olan üçüncü lige çıkmak’’ dedi.


Engin, ’’Yeni bir yönetimimiz var ve bu yönetimin hedeflerinden birinin de tesisi olmayan bu ile bir spor tesisi kazandırmak ve altyapıya yatırım yapmak. Heyecanımız var ve bu heyecanımızı kırmasınlar. Çünkü bu şehri spor anlamında kalkındırmak için buraya geldik’’ dedi.


İyi bir kadro kurduklarını da söyleyen Engin, ’’Hedefimiz var. Başarılı olmak istiyoruz. Hem transfer çalışmalarımız hem de hocalarımız nezdinde antrenmanlarımız devam ediyor. Bize güç veren bir şehrimiz ve bize umut veren kadromuz var. Umarım iyi bir çalışma evresi sonrasında ligde başarılı oluruz’’ dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da silah kaçakçılarına operasyon: 227 silah ele geçirildi İstanbul’da silah kaçakçılığına yönelik yürütülen operasyonlarda, 227 tabanca ele geçirildi, olaya bağlantılı 13 zanlı yakalandı. Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, silah kaçakçılığı ve yasadışı silah ticaretine yönelik Eylül ayında bir dizi çalışma gerçekleştirdi. Söz konusu çalışmalar neticesinde Bağcılar, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece ve Zeytinburnu ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, satışa hazır 227 tabanca ve bu silahlara ait 227 şarjör ele geçirildi. Silahları elektrikli fırın ve ocaklarda zulaladıkları ortaya çıktı Savcılık talimatıyla özel harekat timleriyle yapılan operasyonlarda yasadışı silah ticareti yapmakla suçlanan 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, İstanbul ve yurt genelinde yasadışı silah kaçakçılığı yapıldığı ve bu silahların suç örgütlerine pazarladığı belirlendi. Silah kaçakçılarının piyasaya sürmeye hazırlandıkları bazı tabancaları elektrikli fırın ve ocaklarda zulaladıkları ortaya çıktı. Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yakalanan zanlılar hakkında "Silah Kaçakçılığı ve Ticareti" suçundan başlatılan adli işlemlerin devamında adliyeye sevk edildikleri aktarıldı. 9’u tutuklandı Mahkemeye çıkarılan 13 şüpheliden, adli makamlarca 9’unun tutuklanarak cezaevine konulduğu, biri hakkında adli kontrol hükümleri uygulandığı kaydedildi. Geri kalan 3 kişinin ise polisteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Öte yandan operasyon çerçevesinde ele geçirilen silahlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Fatih’te bulunan Vatan Caddesi Yerleşkesi’nde sergilendi.
Erzurum Erzurum’da minik futbolculara mahalleliden sevgi seli Erzurum’un Oltu ilçesi Karabekir Mahallesi anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Erzurum’dan ilçeye zaferle dönen 25 Mart Spor Kulübü’nün minik futbolcuları, mahalle sakinleri tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. U14 Yaş Ligi’nden mücadele eden 25 Mart Spor Kulübü futbolcuları, Erzurum’da oynadıkları maçta İdmanocağı Spor’u 8-0 mağlup ederek Oltu’ya büyük bir gurur yaşattı. Bu başarının ardından Karabekir Mahallesi, sporcuları ve teknik ekibi anlamlı bir şekilde ağırlamak için çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliğe, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Aslan, 25 Mart Spor Kulübü antrenörleri Tugay Yıldız ve Batuhan Ali Eti ile çok sayıda mahalleli katıldı. Mahalle Muhtarı Ahmet Bektaş gecede çocuklara sosyal mesaj da vererek, “Mahalleye kimse çöp atmıyor, atanı da uyarıyoruz” dedi. Etkinlik kapsamında Karabekir Mahallesi’ndeki cadde trafiğe kapatıldı, masa ve sandalyeler kuruldu. Mahalle sakinleri, sporcuları alkışlarla karşıladı. Mahalle Muhtarı Ahmet Bektaş, sporculara ve mahalle sakinlerine çeşitli ikramlarda bulundu. türküler söylendi , halaylar çekildi. Etkinlik sporcular ve mahalle sakinleri tarafından son derece memnuniyetle karşılandı. Oltu Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Aslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu güzel akşama vesile olan Karabekir Mahalle Muhtarımız Ahmet Bektaş’a teşekkür ederim. 25 Mart Spor Kulübü futbolcuları ve mahalle sakinleri ile bir arada olmaktan son derece mutlu oldum. Futbolcularımızın bu başarısından gurur duydum. İnşallah bu gençlerimizin birçok başarısını hep birlikte kutlayacağız. Atalarımız ne demiş, marifet iltifata tabidir; yani bu gençlerimizin başarılarını iltifatlarla karşılamamız lazım. Siz mahalle sakinlerinin buraya gelerek çocuklarımıza manevi destek olmanız ayrı bir güzellik. Herkese teşekkür ederim” dedi. Bu arada Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, mahallede çocukların sevgi seli ile karşılandı. Çocuklar, Başkan Çelebi’den mahallelerine oyun oynayacakları bir alan talep ettiler.
İstanbul 8. Sultanbeyli Kitap Fuarı başlıyor 8. Sultanbeyli Kitap Fuarı 21 Eylül’de başlıyor. Onur konuğu olarak Prof. Dr. Sadettin Ökten’in katılacağını açıklayan Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, “Türkiye’nin önde gelen 80 yayınevi, 150 yazar fuarımıza katılacak. Söyleşi, imza etkinlikleri ve sürpriz hediyelerle dolu dolu geçecek fuarımıza tüm kitapseverleri bekliyoruz” dedi. Gelenekselleşen Sultanbeyli Kitap Fuarı 8’inci kez kapılarını açıyor. 21 Eylül ila 29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek kitap fuarı, Türkiye’nin önde gelen yayınevlerine ve yazarlarına ev sahipliği yapacak. 80 yayınevi, 150 yazar katılacak Sultanbeyli Kent Meydanı’nda düzenlenecek kitap fuarının onur konuğu Prof. Dr. Sadettin Ökten oldu. Toplamda 150 yayınevinin yer alacağı fuara; Nurullah Genç, Kemal Sayar, İhsan Süreyya Sırma, İbrahim Tenekeci, Saliha Erdim, Hulki Cevizoğlu, Nedim Şener, Ayçin Kantoğlu, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Osman Eğin, Sibel Eraslan, Saadettin Acar, Altay Cem Meriç gibi önemli isimler katılacak. Ayrıca bu yazarlar söyleşi ve imza etkinliği de düzenleyecek. “Sürpriz hediyelerimiz olacak” Sultanbeyli Kitap Fuarının artık bir gelenek hüviyeti kazandığını vurgulayan Başkan Ali Tombaş, “Bu sene 8’incisi düzenlenecek kitap fuarımızı, çıtayı daha da yükselterek devam ettiriyoruz. Hepsi birbirinden değerli yazarlara ev sahipliği yapacağız. Sürpriz hediyelerimiz de olacak. İlçemize yakışan bir kültür iklimini hep birlikte yaşayacağız. Oku emrine sımsıkı sarılan bir medeniyetin mirasçıları olarak, inanıyorum ki fuarımıza büyük bir katılım olacak. Her yaştan vatandaşlarımızı 21-29 Eylül tarihleri arasında Sultanbeyli Kitap Fuarımıza bekliyorum” dedi.
Denizli Sağlıklı beslenme öğrencilerin okul başarısını olumlu etkiliyor DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, okula giden çocukları için beslenme çantası hazırlayan annelere önemli tavsiyelerde bulundu. Diyetisyen Gül, “Sağlıklı beslenme öğrencilerin okul başarısını olumlu etkiler” dedi. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ilk ders zilinin çalmasının ardından annelerin de beslenme çantası hazırlama dönemi başladı. Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, okula giden çocukları için beslenme çantası hazırlayan annelere önemli tavsiyelerde bulundu. Çocukluk çağının; hızlı büyüme-gelişme ve öğrenme süreçlerini kapsayan, bu nedenle de sağlıklı beslenmenin büyük önem taşıdığı bir dönem olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Cemile Gül “Çocuklarda sağlıklı beslenme ile bedensel, duygusal, sosyal gelişim ve okul başarısı olumlu yönde etkileniyor. Aynı zamanda yetişkinlik dönemine temel oluşturan doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılması sağlanıyor” dedi. “Protein dengesine dikkat edin” Okul öncesi ve okul çağı çocuklarda beslenme çantası hazırlığıyla ilgili bilgiler veren Diyetisyen Cemile Gül, “Okul öncesi ve okul çağı çocuklarda beslenme çantasında taşıması kolay yiyecekler tercih edilmelidir. Beslenme çantalarında günlük protein içeren gıdalar, sebze ve meyve bulunmalıdır. Ve her gün su konularak, su içmeleri takip edilmelidir. Yaşlarıyla orantılı olarak porsiyonları da arttırılarak beslenme çantaları hazırlanmalıdır” dedi. Seçenekler sundu Öğrencilerin sınıflarında kahvaltı öğünü veya öğle yemeği yiyeceklerse beslenme çantasında olması gerekenleri de seçenekler halinde açıklayan Diyetisyen Cemile Gül, şu tavsiyelerde bulundu: “Okulda kahvaltı öğünü yapılacaksa birinci seçenek tam tahıllı ekmekle peynirli tost, haşlanmış yumurta, zeytin, domates, salatalık, ayran. Ara öğün olarak meyve ya da ceviz ve badem gibi kuruyemiş. İkinci seçenek pankek, peynir, haşlanmış yumurta, fıstık ezmesi, muz, süt. Ara öğün ayran, galeta. Okulda öğle öğünü yapılacaksa birinci seçenek fırınlanmış sebze mücver, makarna, yoğurt. Ara öğün olarak meyve, kuruyemiş. İkinci seçenek mercimek köfte, fırın patates, yeşillik, ayran. Ara öğün süt, kuru meyve olabilir. 12-18 yaş grubunda okul saatleri daha uzun olduğu için kesinlikle öğünleri atıştırmalık olarak geçirmemelidirler. Yemekhaneden yiyemiyorlarsa, susuz sebze veya baklagil yemekleri, yoğurt, ayran, meyve gibi gıdalarla öğünlerini yeterli ve dengeli hale getirmeliler. Okula yemek hazırlığı olmadan geldikleri durumda kantinden ekmek arası, dürüm almak yerine tabakta köfte, tavuk alarak yanına domates, salatalık, ayran şeklinde öğünlerini pratik hale getirebilirler”