ASAYİŞ - 03 Mart 2023 Cuma 13:31

Deprem dehşetinin yeni görüntüleri ortaya çıktı

A
A
A
Deprem dehşetinin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Kahramanmaraş depremlerinde en fazla hasarın olduğu yerlerden Gaziantep'in İslahiye ilçesinde deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde yaşanan sallantı, panik ve binaların yıkılma anları yer aldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, facianın boyutu güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. İslahiye'de, 7.7'lik depremin yaşandığı anlardaki görüntülerde 5 katlı binanın çökme anı kameralara yansıdı. Kahramanmaraş Pazarcık merkezli sabah 04.17'deki deprem anında İslahiye'deki bir marketteki rafların sallanması da güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kesilen elektrikler nedeniyle rafların döküldüğü ve yıkıldığı anlar karanlık olması nedeniyle görüntülenemezken, jeneratör devreye girdikten sonra yıkılmış raflar ve dökülmüş ürünlerin görüntüleri kameralarda yer aldı. Aynı depremde İslahiye'deki başka bir güvenlik kamerasının deprem anında kaydettiği görüntülerde ise 5 katlı binanın çökme anı yer aldı.

Öğlen saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki deprem esnasında ise İslahiye'deki bir benzin istasyonunun güvenlik kameraları, yaşanan paniği ve 6 katlı bir binanın çökme anlarını görüntüledi.
Kameralar, istasyon önünde bekleyen vatandaşların hızla araçlara binmelerini ve bazı vatandaşların yaya olarak kaçmalarının yanı sıra, binanın çökmesi ve hemen ardından yükselen toz bulutunu kayıt altına aldı.

Depremin şiddetinde en net görüntü

Elbistan merkezli 7.6'lık depremin en şiddetli dalgaları ise bir başka güvenlik kamerasına yansıdı. Henüz yeri tam belirlenemeyen kamera görüntülerinde P olarak adlandırılan ilk dalgalar ile ikinci en şiddetli dalgası olan S dalgaları ile çevredeki sesler de net bir şekilde yer aldı. Depremin en yıkıcı dalgalarının kayıt altına alındığı deprem anındaki görüntülerde sallantıyla birlikte tek katlı ahşap yapıdan hızla kaçan bir köpeğin panik anları da görüntülere yansıdı.

Serhat Demir - İbrahim Halil Aslan - Bekir Şentürk - Mehmet Gökhan Özbal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Vali Karakaya, Ahlat’ta elma bahçesini gezdi Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Ahlat ilçesindeki hibe destekle kurulan elma bahçesini gezerek çiftçilerle sohbet etti. Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan elma bahçesini ziyaret eden Vali Karakaya, bahçe sahibi Sunullah Yıldırım’dan hasat hakkında bilgi aldı. İlçenin Saka köyünde 30 dönüm alanda kurulu ve 3 bin 750 adet elma ağacından oluşan bahçeyi gezen Vali Karakaya elma toplayarak çiftçilere hayırlı ve bereketli kazançlar diledi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karakaya, “Elmacılıkla ilgili çok ciddi adımlar atılmış. Bunu görmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Yöremizin iklimine, toprağına uygun ürünlerin daha verimli bir şekilde üretilmesi için çabalarımız devam edecek. Çünkü bir ülkeyi güçlü kılan üretimidir. Üretim ne kadar fazla ise orada bereket olur. Mal ve ürünler ucuzlar. Ama üretmezseniz başkalarının eline bakarsınız. Tarım ve gıda konuları stratejik bir alan. Ne kadar çok üretip pazarlayabilirseniz o kadar hem girdi sağlanır hem de insanımızın refah seviyesi adına bu faaliyetlerin artarak devam etmesi adına çaba sarf edeceğiz. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun” dedi. Bir süre gezi ve incelemelerine devam eden Vali Karakaya, ilçeden ayrıldı. Vali Karakaya’ya ziyaretinde Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Başkan Vekili Ramazan Ergezen, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Kartaler, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Bitlis Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Çolak, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, Ahlat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nihat Keskin ve bazı kurum amirleri eşlik etti.