SPOR - 08 Haziran 2022 Çarşamba 11:10

Belçika’nın konuştuğu Teknik Direktör Abdullah Çapan Türkiye’ye geliyor

A
A
A
Belçika’nın konuştuğu Teknik Direktör Abdullah Çapan Türkiye’ye geliyor

Belçika doğumlu Türk Teknik Direktör Abdullah Çapan, futbol kariyerindeki hızlı yükselişi nedeniyle bir anda ülkenin en çok konuşulan spor adamlarından biri haline gelmişti. Son olarak 2022-2023 sezonu için Truiden takımına imza atan Çapan, Türk futbolu hakkında görüş almak ve bir dizi ziyaret için Türkiye’ye gelecek.

Futbol kariyerinde hızlı yükselişi nedeniyle Belçika’da bir anda en çok konuşulan spor adamları arasına giren Türk Teknik Direktör Abdullah Çapan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelecek. 1993 yılında Belçika’da dünyaya gelen ve eğitimini burada tamamlayan Teknik Direktör Abdullah Çapan, 4 yaşında Lommel SK’da futbola başladı. U21’e kadar bu kulübe hizmet eden Çapan, daha sonra Bree, Beek, Lindelhoeven, Wijchmaal gibi amatör kulüplerde görev yaptı. Kronik sakatlığının nüksetmesi sonucu aktif futbol hayatını sonlandıran Çapan antrenörlüğe başladı. Amatör kulüp Lindelhoeven’da görev yaptıktan 1 sene sonra da Lommel SK’da görev yapmaya başlayan 29 yaşındaki teknik adam, 4 senedir bu kulüpte görev yapıyor.

Abdullah Çapan, 2022-2023 sezonu için Truiden takımına imza attı. Çapan’ın scoutluk görevi de yapıyor olması tercih edilmesine sebep oluyor.

Önümüzdeki sezon Belçika 1. Ligi takımlarından Truiden takımında antrenör ve scout olarak görev yapacak olan Çapan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelecek. Türk futbolu hakkında bilgiler toplayacak olan Çapan futbol otoriteleri ile de görüşmeyi planlıyor.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Alaçam’da İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Derneği kuruldu Samsun’un Alaçam ilçesinde İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Derneği kuruldu. İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Derneği Başkanı Hasan Aslan ve yönetim kurulu üyeleri Bafra Çetinkaya Köprüsü Kızılırmak Seddesi’nde bir basın açıklaması yaptı. Başkan Aslan yaptığı açıklamada, "Ekolojik döngüler canlı yaşam için önem taşıyan karbon, azot, oksijen, su ve benzeri maddelerin yerkabuğu, atmosfer ve okyanuslar arasında kendi kendini düzenleyen bir mekanizma içinde süregelen hareketi olarak tanımlanır. Dolayısıyla küresel ekolojik kriz, ekolojik döngülerin nasıl bozulduğu incelenerek anlaşılabilir. Türkiye’nin neredeyse yüzde 70’lik kısmı şiddetli kuraklık yaşamaktadır. Yapılan uluslararası çalışmalara göre Türkiye 2040 yılında kuraklık sıralamasında dünyada 2. en büyük risk barındıran ülkeler kategorisinde olacaktır. Türkiye’de bağımsız 6 tane ırmağımız var. Bunlar eylül ayından itibaren kullanılmamak üzere boşa dökülüyor. Burada gördüğümüz gibi Kızılırmak Nehri suyunu baraj kapakları açılmadan önce Vezirköprü üzerinden, Amasya, Turhal tekrar Kızılırmak’a ulaştırıp kurumakta olan göllere suyu dağıtmak istiyoruz. Irmaklarımız boşa akmasın, ülkemiz çöl olmasın. Türkiye’de bulunan 240 gölden 186’sı kurudu. Göl kurumasının iklimsel kuraklığa neden olması, tarımsal kuraklığa ve su kirliliğine yol açıyor. Maalesef bu durum temiz suyu ve gıda üretimini kısıtlıyor" dedi.