DÜNYA - 30 Ağustos 2011 Salı 18:31

Ayşe Kaddafi'nin evi isyancıların elinde

A
A
A
Ayşe Kaddafi'nin evi isyancıların elinde

Cezayir'de doğum yaptığı öğrenilen Albay Muammer Kaddafi'nin kızı Ayşe Kaddafi'nin Trablus'taki lüks evi, isyancıların kontrolünde bulunuyor.

ÖMER FARUK AYDEMİR


Muammer Kaddafi'nin Cezayir'e sığınan kızı Ayşe Kaddafi'nin bu sabah doğum yaptığı bildirilirken, evdeki özel çocuk odaları ve çok sayıda oyuncak sahipsiz kaldı. Lüks şekilde döşenmiş evde, yüzme havuzu, jakuzi, sauna ve masaj salonu bulunuyor. 3 katlı evde Ayşe Kaddafi ve ailesinin rahat etmesi için her türlü şey düşünülmüş. Her türlü konforun bulunduğu evin girişindeki taht şeklindeki koltuk eve girer girmez dikkat çekiyor. Bu koltuk, Ayşe Kaddafi'nin düğününde de kullanılmış.

 

Ayşe Kaddafi'ye ait özel kütüphanede çok sayıda kitap ve özel aile albümleri bulunuyor. Düğün resimlerinin, çocuklarının resimlerinin ve babası Muammer Kaddafi'nin resimlerinin bulunduğu albümde bir resim dikkat çekiyor. İdam edilen eski Irak lideri Saddam Hüseyin'in boynuna ilmik geçirilmiş resmi dikkatlerden kaçmıyor.


İsyancıların kontrolündeki evde bulunan Abdülvast Garyani isimli bir isyancı İHA'ya yaptığı açıklamada Ayşe Kaddafi'nin kızı ile Libyalı halkın yaşam standartları arasındaki uçuruma vurgu yaptı. Garyani, "Burası gördüğünüz gibi çok lüks ve büyük bir ev. Bu Kaddafi ailesi ile diğer Libyalı insanların nasıl yaşadığı arasındaki farkı açığa çıkartıyor. Kaddafi ailesi zenginlik içinde yaşarken, diğer taraftan Libya halkı sefalet içinde yaşıyor. Devrimi gerçekleştirmemizin sebeplerinden biri de bu" dedi.


Elinde Ayşe Kaddafi'nin çocuklarına ait resmi gösteren Garyani, çocukların üzerinde bulunan pahalı ve markalı elbiseleri göstererek Libyalı çocuklarla Kaddafi ailesinin çocukları arasındaki farkın kanıtı olduğunu söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir