ASAYİŞ - 25 Temmuz 2023 Salı 08:52 | Son Güncelleme : 25 Temmuz 2023 Salı 11:31

Adana'da korkutan deprem!

A
A
A

Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğünde depremin ardından 4.4 büyüklüğünde bir artçı meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 08.44'de Adana'nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11,27 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adana merkez başta olmak üzere Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan da hissedildi.

Panik oluşturan depremle ilgili ekiplerin herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı ile ilgili çalışma yaptığı bildirildi.

Adana'da korkutan deprem!

Kimi valizini, kimi bebeğini alıp sokağa koştu

Adana’da meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkarak sokaklara döküldü. Kimi valizlerini kimileri de sadece bebeklerini alıp dışarı çıktı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 08.44'de Adana'nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11,27 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adana merkez başta olmak üzere Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan da hissedildi.

Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi’nde kimi vatandaşlar valizlerini kimileri de sadece bebeklerini alarak dışarı çıktı.
İhlas Haber Ajansı’na konuşan Fatma Küra isimli vatandaş, “Mutfakta yemek yapıyordum. Beşik gibi sallandı bina. Hemen dışarı çıktım. Şubat ayındaki depremler kadar hissedilmedi ancak çok korktum” ifadelerini kullandı.

Yurt dışından Adana’ya gelen Filiz Gülaşı ise, “Şubat ayındaki depremleri hissetmedim. Ancak çok korktum. Dışarı çıktım hemen” dedi.

Öte yandan, Ceyhan Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları da deprem nedeniyle dışarı çıktı. Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Kocavezir İş Merkezi çalışanları da panikle sokağa döküldü. 

AFAD Başkanı Sezer: “Deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmamaktadır”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, “Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır” dedi.

AFAD, Adana’nın Kozan ilçesinde saat 08.44’te yerin 11.27 kilometre derinliğinde deprem olduğunu duyurdu. AFAD Başkanı Yunus Sezer ise meydana gelen depreme ilişkin, “Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir” ifadelerini kullandı. 

Kozan'da 4.4 büyüklüğünde artçı deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 08.44'de Adana'nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11,27 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adana merkez başta olmak üzere Osmaniye, Mersin ve Kahramanmaraş'tan da hissedildi. 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından artçılar da gelmeye başladı. 10.33'de 3,5 en büyük artçı ise saat: 10.57'de 4.4 büyüklüğünde yaşandı. Artçı depremler Adana Kozan ve çevresinde hissedildiği bildirildi. Bölgede depremler sonrası başlatılan saha çalışmasının sürdüğü bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Altyapı hatlarının temizliğine teknolojik dokunuş SASKİ, son teknolojiye sahip cihazlar ile altyapı hatlarında temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Karasu Yenimahalle’nin atık sularını ileten 2 bin 400 metrelik kanalizasyon hattındaki atık maddeler, uzaktan kumandalı robotlar ile tespit edilerek temizlendi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kanalizasyon hatlarının verimini artırmak ve tıkanıklıkların önüne geçmek için şehrin muhtelif noktalarında hat temizliği işlemini sürdürüyor. Teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı hat temizliğinde robotlar yardımıyla kanal içindeki atıklar tespit ediliyor ve temizliği sağlanıyor. Karasu Yenimahalle’de gerçekleştirilen çalışmalarda 2 bin 400 metrelik kanalizasyon hattına vatandaşlar tarafından bırakılan atık maddeler titizlikle toplandı. Kameralı robot sistemleri sayesinde hattın fiziki durumu da detaylı bir şekilde gözlemlendi ve sorun yaşatması muhtemel noktalara anında müdahale edildi. Atıklardan arınan ve olumsuzlukları onarılan hat hem çevre sağlığı hem de halk sağlığı için güvenli hale getirildi. Kurum tarafından yapılan açıklamada, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarına atılan evsel atıkların ilerleyen süreçte ciddi sorunlara yol açacağı belirtilerek, “Ekiplerimiz rutin kanal temizliği esnasında altyapı hatlarında olmaması gereken yabancı maddeler belirledi. Yağmur suyu hatlarındaki tıkanıklıklar yağışlı havalarda taşkınlara yol açarken kanalizasyon hatlarındaki tıkanıklıklar ise doğaya zarar vermektedir. Vatandaşlarımızdan altyapı hatlarının kullanımında daha titiz davranmalarını rica ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
İstanbul Boğaz’ın en renkli koşu etkinliği Bosphorun10K spor ve eğlenceyi bir araya getirdi İstanbul’un en keyifli koşu rotalarından biri olan Bosphorun10K, Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde düzenlendi. Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen koşu etkinliğine Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sporcular, birincilik için kıyasıya mücadele etti. Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bosphorun10K koşu etkinliği gerçekleştirildi. Kuruçeşme - Bebek - Çırağan Sarayı rotasında gerçekleştirilen 10 kilometrelik parkurda, sporcular kazanmak için kıyasıya mücadele etti. Bosphorun 10K Koşusu İstanbul’un en özel destinasyonlarından birinde sporseverleri buluşturdu. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından yüzlerce sporcu, Boğaz’ın eşsiz manzarası eşliğinde rekabetin tadını çıkardı. Yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığı Bosphorun 10K ve Spor Festivali’nde birbirinden renkli spor etkinlikleri de gerçekleşti. Kadınlar ve erkeklerde 10 farklı yaş kategorisinde ödüllerin verildiği yarışta, genel klasmanda dereceye giren isimler büyük alkış topladı. Kadınlar genel klasmanda Dilay Yıldızhan birinci, Damla Çelik ikinci ve Özge Çolak üçüncü oldu. Erkeklerde ise Abdullah Tuğluk birinciliği, Halil Yaşın ikinciliği ve Doğa Nalbantoğlu üçüncülüğü elde etti. Bosphorun, İstanbul Maratonu için son hazırlık koşusu olarak da dikkat çekiyor. Katılımcılar, etkinlik sonunda aldıkları sertifikalarla İstanbul Maratonu’na kayıt yaptırma hakkı kazandı ve böylece Bosphorun, maraton koşucuları için önemli bir yol yarışı olarak ön plana çıktı. “Emeklerimizin karşılığını aldık” Genel Klasman Kadınlar Kategorisi’nde koşuyu birinci olarak tamamlayan Dilay Yıldızhan, “Birinci olduğum için çok mutluyum. Antrenörüm ile beraber çok çalıştık. Emeklerimizin karşılığını aldık diyebilirim” dedi. “Hava, ortam ve parkur güzel, bana da koşmak kaldı” Genel Klasman Erkekler Kategorisi’nde birinci olan Abdullah Tuğluk ise, “Milli sporcu olarak asıl branşım 3 bin metre engelli koşusu. Bugün de burada 10 kilometrelik koştum. Hava, ortam ve parkur güzel, bana da koşmak kaldı. Bende koşup birinci oldum” diye konuştu. Bosphorun10K Koşusu, hem sporseverlerden hem de katılımcılardan büyük ilgi gördü ve Beşiktaş’ı bir kez daha sporun merkezi haline getirdi.