ASAYİŞ - 10 Temmuz 2021 Cumartesi 14:30

500 yıllık tarihi kapalı çarşıda korkutan yangın!

A
A
A
500 yıllık tarihi kapalı çarşıda korkutan yangın!

Bursa'da İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in ziyaret ettiği 500 yıllık tarihi Koza Han ve Kapalı Çarşı'da yangın çıktı. Yoğun dumandan kaçan vatandaşlar paniğe sebep olurken dumandan zehirlenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, 500 yıllık ipekçiler Çarsı bulunan tarihi Kozahan'ın taç kapısına bitişik bulunan döner büfesinde aşırı yüklenme sebebiyle elektrik tesisatında yangın çıktı.

Kısa sürede yangın 3 dükkana daha sıçradı. Koza Han'dan yükselen dumanlar herkesin yüreğini ağzına getirdi. Duman nedeniyle bir anda çarşı içerisinde göz gözü görmez olurken alevlere müdahale eden 3 esnaf dumandan zehirlendi.

112 ekiplerinin Kozahan içerisinde nefessiz kaldığı için müdahale ettiği Kamil Tekin isimli tezgahtar ve diğer iki esnaf ambulans ile Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hafta sonu münasebetiyle çarşı içerisinde yaşanan yaya trafiği sebebiyle itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte zorlandı.

500 yıllık tarihi kapalı çarşıda korkutan yangın!

Zaman zaman itfaiye ekipleri ile esnaf arasında tartışma yaşandı. İtfaiye ekiplerinde müdahalesiyle yangın söndürüldü. Kargaşanın da yaşandığı yangın ile ilgili tahkikat başlatıldı.

2008 yılında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, eşi Edinburg Dükü Prens Philip'in ziyaret ettiği Kozahan ve Kapalı Çarşı'da 1955 yılında Medrese Pasajındaki bir cilt atölyesinde başlayan yangın ile çarşı içerisindeki 300 dükkan küle dönmüş, Kapalı Çarşı yerle bir olmuştu.

Abdullah Uğur - Abdullah Çibir
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Sokakta yaşayan vatandaşa belediyeden yardım eli Antalya’nın Kepez Belediyesi, 4 yıldır sokakta yaşayan ve bakacak kimsesi olmayan ve yaşam mücadelesi veren 75 yaşındaki Adem Ali Kaymakçı’ya yardım eli uzatarak barınma, sağlık ve temel ihtiyaçlarını karşıladı. Daha önce sokakta yaşayan 59 yaşındaki Ali Tanyerli’ye, barınma, tedavi ve iş imkânı sağlanarak, yeniden topluma kazandıran Kepez Belediyesi, maddi imkansızlıktan ve bakacak kimsesi olmadığından 4 yıldır inşaat halindeki binalarda ve sokaklarda kalan Adem Ali Kaymakçı da, yeni bir yaşama başlamak için yardım eli uzattı. Kepez Belediyesi’nden yardım isteyen ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde bir süre misafir edilen Kaymakçı’yı, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, makamında misafir etti. Barınma olanağı bulunmayan kimsesizlere ve evsizlere kucak açmaya, yardım eli uzatmaya devam edeceklerini belirten Kocagöz, Adem Ali Kaymakçı’nın sağlık, barınma ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi. Sağlık, kişisel bakım ve barınma desteği Kaymakçı’nın isteklerini dinleyen ve Başkan Mesut Kocagöz’ün yakından ilgilendiği kalacak yeri olmayan vatandaş, Belediye Sağlık Merkezi’nde kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirildi. Kişisel hijyen bakımı yaptırılan Kaymakçı’ya, yeni elbiseler alındı. Adem Ali Kaymakçı, kalıcı barınma yeri sağlanıncaya kadar, Kepez Belediyesi Hasta Yakınları Konuk Evi’ne yerleştirildi. Sıcak bir yuvaya kavuşmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Kaymakçı, Başkan Mesut Kocagöz’e ve belediye görevlilerine teşekkür etti.
Samsun Başkan Sandıkçı: “Canik’imizi güvenli ve konforlu yollarla donatmaya devam ediyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçeyi güvenli ve konforlu yollarla donatmaya devam ettiklerini söyledi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede altyapı ve üstyapı çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirtti. Altyapı çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini kaydeden Başkan İbrahim Sandıkçı, vatandaşlara üstyapı çalışmaları çerçevesinde güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunmak için hummalı bir şekilde çalışmayı sürdürdüklerini belirtti. “Canik’imizi güvenli ve konforlu yollara donatmaya devam ediyoruz” Merkez ve kırsal mahalle ayrımı gözetmeksiniz ilçenin tüm mahallelerinde yol yapım çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, “Güvenli ve konforlu yolları ilçemize kazandırmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Seferberlik halinde çalışarak güvenli ve konforlu yolları hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Açtığımız yeni yollarla ilçemizin ulaşım ağını daha güçlü hale getiriyoruz. Hemşehrilerimize sorunsuz bir ulaşım hizmeti sunmak için sahada büyük bir özveriyle çalışıyoruz” dedi. Tüm ekiplerin sahada koordineli bir şekilde mesai mefhumu gözetmeden çalışmayı sürdürdüğünü ve çalışmaları sahada takip ettiklerini belirten Başkan Sandıkçı, “Canik’imizi ulaşımda daha üst seviyelere taşımak için tüm ekiplerimizle birlikte sahada mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızı yerinde takip ediyoruz. Muhtarlarımız ve hemşehrilerimizle çalışmalarımızı istişare ediyor, talep ve önerileri yerinde dinliyoruz. İlçemizin tüm yollarını konforlu ve güvenli bir hale getirmek için ara vermeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
İzmir İzmir’i selamlayan Atatürk silüeti güçlendirildi İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe ve Urla arasındaki tepeden İzmir’i selamlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’ye tırmanışını simgeleyen görüntüsünün resmedildiği metal panoyu yenileyerek yerine yerleştirdi. Yıllar içinde hava ve iklim koşulları nedeniyle yıpranarak devrilen Atatürk silüetini atölyede bakıma alan Fen İşleri Dairesi ekipleri, çürüyen metal aksamı ve dış görünümü tamamen yeniledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe ile Urla arasında kalan ve şehri selamlayan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetini yansıtan metal panoyu yenileyerek eski yerine yerleştirdi. Uzun yıllar Çeşme otoyolu ve çevresinde simge haline gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz sırasında Afyon Kocatepe’deki duruşunu simgeleyen pano, hava ve iklim koşullarının etkisiyle devrilmişti. Fen İşleri Dairesi ekipleri, ilk müdahaleyi yapsa da kaide metal ömrünü tamamladığı için iki günlük sürenin ardından tekrar devrildi. Bunun üzerine ekipler panoyu bulunduğu yerden kaldırarak bakıma aldı. Bakım süreci tamamlanan pano güçlendirilip yenilenerek yerine monte edildi. “Atatürk silüeti İzmir’i selamlamaya devam edecek” Çalışma süreciyle ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan Şantiye Şube Müdürü Nedim Ersin Külekçi, “Naldöken’deki Fen İşleri Daire’mize ait atölyemizde gerekli bakım ve onarım çalışmasını yürüttük. Arka kısmında bulunan karkas taşıyıcı sistemin bütün elemanlarını yeniledik. Paslanmış ve çürümüş sac aksamları yeniledik ve boya işlemi uyguladık. Yaklaşık 10 günlük bir sürenin ardından yerine getirerek montajını yaptık. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti İzmir’imizi selamlamaya devam edecek” diye konuştu.