ASAYİŞ - 02 Nisan 2012 Pazartesi 11:43

KORSAN MARKACILARA OPERASYON

A
A
A
KORSAN MARKACILARA OPERASYON

Gaziantep`te taklit markalarla ürün satışı yapan kişilere yönelik operasyon düzenlendi.
Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, marka ihlali yapan şahıs ve işyerlerine yönelik, Gaziantep 8. Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama ve el koyma kararına istinaden Şahinbey İlçesinde faaliyet gösteren 16 ayrı işyerinde arama yapıldı. Aramalarda; değişik markalar adına basılmış taklit marka ve logolu toplam 10 bin 49 parça giyim eşyası ile oyuncak ürün ele geçirildi. İşyeri sahipleri hakkında `556 Sayılı Marka İhlali Kanununa Muhalefet` suçundan yasal işlem
başlatıldığı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Solhan Ayak Tenisi Takımı, Romanya yolcusu Türkiye’de şampiyon olan Solhan Ayak Tenisi Takımı, Dünya Ayak Tenisi Şampiyonası için Romanya’ya gitti. Solhan Ayak Tenisi Takımı, Konya’da düzenlenen turnuvada şampiyon oldu ve Dünya Ayak Tenisi Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Yaklaşık 3 aydır çalışmalarını sürdüren Solhan Ayak Tenisi Takımı, 22-27 Ekim tarihleri arasında Romanya düzenlenecek şampiyona için yola çıktı. D Grubu’nda yer alan Danimarka ve Arnavutluk ile mücadele edecek. Türkiye’de 4 kez Türkiye şampiyonası düzenlediğini belirten Takım Kaptanı Muhittin Ülger, "Biz 4. kez art arda Türkiye şampiyonu olduk. İyi bir ekip olduk. Sürekli ve istikrarlı bir şekilde antrenmanlarımızı sürdürüp bunun meyvesini aldık. Daha önce Avrupa Şampiyonası’nda 3 kez kürsüye çıktık. Milli bayrağımızı orada dalgalandırdık. Dünya Kupası’nda da çeyrek final oynadık. Bu sene yarı final ve final yaparak ülkemize dönmek istiyoruz" dedi. Oyunculardan Yunus Emre Kutlu ise, "Bu yıl 4.’sü düzenlenen Türkiye Ayak Tenisi Şampiyonası’nda şampiyon olarak ülkemizi temsil etmeye hak kazandık. Yaklaşık 3 aylık bir çalışma sürecimiz oldu. Bunu en iyi şekilde değerlendirip 22-27 Ekim tarihleri arasında yapılacak Romanya’daki Dünya Ayak Tenisi Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edip bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz" diye konuştu.
Van Soğuk hava tarlaları vurdu, tonlarca sebze dondu Van’da son günlerde etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle tonlarca sebze tarlada dondu. Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgası, Van’da da hayatı olumsuz etkiledi. Hayatın her alanını olumsuz etkileyen soğuk hava, Gevaş ilçesinde hasadı beklenen tonlarca ürünün donmasına neden oldu. Gevaş’ta 13 yıldır üretim yaptığını ifade eden Necmettin Yavuz isimli çiftçi, ilk defa bu aylarda böyle bir soğuk havaya rastladığını söyledi. Özellikle iki gün önce gece saatlerinde etkili olan don ve kar yağışı nedeniyle sebzelerin olumsuz etkilendiğini belirten Yavuz, tonlarca ürünün tarlada donduğunu söyledi. Her yıl domatesten bibere, patlıcandan kavuna, lahanadan salatalığa kadar onlarca sebze çeşidini ektiğini vurgulayan Yavuz, “İki gece önce sabaha karşı bir don oldu ve her taraf beyazladı. Yaklaşık 400 tona yakın domates, biber ve patlıcanı soğuk vurdu. Biz çiftçiler çok mağdur durumdayız. Sadece ben değil, Gürpınar’daki arkadaşların da zararı çok” dedi. “Bu memlekette iş var ama çalışan yok” Yaşanan sıkıntının büyük nedenlerinden birinin de işçi bulamamaları olduğuna dikkat çeken Yavuz, “Sınırdan gelip Konya, Adana ve Mersin’de çalışan Afganlar var ama burada çalışmalarına izin verilmiyor. Burada eğer 10 işçimiz olsaydı ve ben domatesi toplayabilseydim benim bu kadar zararım olmazdı. Bir Afgan çalıştırdığımız zaman bize ceza kesiyorlar. Biz gelsin hırsızlık yapsın demiyoruz. Gelsinler, tarlada çalışsın, çobanlık yapsın. Çünkü biz üretici olarak işçi bulamıyoruz. İşçi bulsak bu kadar sıkıntı yaşamayız. Bu memlekette iş var ama çalışan yok. Günlük 70 kişi çalıştıran biriyim. 7 ay benim yanımda iş var ama kimse gelip çalışmıyor. Eğer devlet büyüklerimiz bu sektöre el atmasa tarım bitecek. Tarım bittiği zaman bir ülkenin bitişidir. Bugün ben bu memlekette üreticilik yapmasam, Van halkı yazın ortasında bile domatesi 50 TL’den, biberi 70 TL’den alacak. Bu bölgede geçen gün don vurdu marketlerde domates, biber, patlıcan fiyat buldu. Ben burada biberi 25’e verirken marketlerde biber 70 TL oldu. Bu nedenle tarımı ayakta tutmamız lazım. Bir ülkede tarım ve hayvancılık olmasa o memleket bitmiştir” ifadelerini kullandı. Gevaş’ta daha önce 12 üretici varken şu anda sadece kendisinin kaldığını belirten Yavuz, “Burada eskiden 12 üretici varken sadece ben kalmışım. Elimde bin 300 dönümlük arazi var ama iki gün önce don vurdu ve beni bitirdi. Benimde ayakta duracak halim kalmadı. Şu an mazotçuya, işçiye, esnafa borçluyum. Hangisini ödeyeceğim? Devlet büyükleri üreticiye, çiftçiye el atsınlar. Allah rızası için onlara bir baksınlar” şeklinde konuştu.
Antalya ’Bu otobüsü verseler içmem ki’ dedi, alkollü çıkınca ehliyetine el konuldu Antalya’da trafik kazasına karışan tur minibüsü sürücüsü, alkollü olup olmadığını soran telefondaki kişiye ’Bu otobüsü verseler içmem ki’ dedi. Ancak yapılan kontrolde 0,26 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücünün ehliyetine el konuldu. Antalya’nın Manavgat ilçesi D-400 kara yolunda meydana gelen trafik kazasında Antalya Havalimanı istikametine seyir halindeki Süleyman B.’nin kullandığı 07 BTB 192 plakalı tur otobüsü, aynı istikamette seyir halindeki Hasan T.’nin kullandığı 07 BIE 7190 plakalı motosiklete arkadan çarptı. Kazada çarpmanın şiddetiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü ve arkasında bulunan Ahmet Akif A. şans eseri otobüsün altında kalmaktan kurtulurken, kazayı gören diğer sürücüler yardıma koştu. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken metrelerce sürüklenerek yaralanan motosiklet sürücüsü Hasan T. ve Ahmet Akif A. olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. "İçmem ki" dedi, 0,26 promil alkollü çıktı Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, görüntülerde otobüsün motosiklete arkadan çarptığı, çarpmanın şiddetiyle savrulan motosiklet sürücüsü ve yolcunun otobüsün altında kalmaktan son anda kurtulduğu ve metrelerce yolda sürüklendiği görüldü. Kazanın ardından tur otobüsünde bulunan turistler olay yerine çağrılan bir başka otobüse aktarılarak havalimanına doğru yola çıktı. Kaza sonrası telefon görüşmesi yapan otobüs sürücüsü, alkollü olup olmadığını soran karşısındaki kişiye ‘Bu otobüsü verseler içmem ki’ şeklinde cevap verirken, yapılan alkol kontrolünde 0,26 promil alkollü olduğu belirlendi. Otobüs sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası uygulanırken sürücü belgesine 6 aylığına el konuldu.