ASAYİŞ - 12 Mart 2025 Çarşamba 15:39

Yerde yatan yaralı motosiklet sürücüsünü oğlu sandı

A
A
A
Yerde yatan yaralı motosiklet sürücüsünü oğlu sandı

Eskişehir’de meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü ve çarptığı kadın yaralandı. Sağlık ekipleri yerde yatan sürücüyü kontrol ederken, bir kadın telaşla yaklaşarak, "Bakabilir miyim? Yerde yatan genci oğluma benzettim" dedi.


Olay, saat 14.40 sıralarında Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, genç bir erkek şahıs, idaresindeki 26 AJY 409 plakalı motosiklet ile seyir halindeyken karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir kadın yayaya çarptı. Yaşanan çarpışma sonucunda yere düşen sürücü ve yaya yaralandı. Yerde yatan yaralılara ilk olarak çevredeki vatandaşlar müdahale etti.



Yaralı motosiklet sürücüsünü oğluna benzetti


İhbar üzerine olay yerine 2 ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yerde yatan motosiklet sürücüsünü kontrol ettiği sırada çevreden geçen bir kadın telaşla yaklaşarak, "Bakabilir miyim? Yerde yatan genci oğluma benzettim" dedi. Yaralının oğlu olmadığını görüp rahatlayan kadın olay yerinden uzaklaştı. Yaralı sürücü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, yaya ise Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Birinci açık bir şekilde ambulansa bindirilen yaraların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.



Yerde yatan yaralı motosiklet sürücüsünü oğlu sandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yıldırım’da yetim çocuklar iftar sofrasında buluştu Yıldırım Belediyesi, İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi (İHH) ile birlikte Ramazan etkinlikleri çerçevesinde yetimler iftarı düzenledi. 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İnsani Yardım Vakfı Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve çok sayıda davetli katıldı. Ramazan’ın dayanışma ve yardımlaşma ayı olduğuna işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Ramazan’da paylaştığımız iftar ve sahur sofraları, zengin ile fakirin, güçlü ile güçsüzün birlikte oturup gönül birlikteliğinin hazzını yaşadığı paylaşmanın huzurunu hissettiği makamlardır. Bir yetimin ümmeti olan bizler bu anlamlı günde yetim kardeşlerimiz ile birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi. Yıldırım’ın büyük bir aile olduğuna da vurgu yapan Başkan Yılmaz, "Her zaman, her an ailemizin mutluluğu, huzuru ve refahı için çalıştığımız gibi, her fırsatta büyük ailemizin mümtaz mensuplarıyla bir araya gelip hasbihal ediyoruz. Dertlerimizi tasalarımızı mutluluklarımızı paylaşıyor, daha yaşanabilir bir Yıldırım için birlikte düşünüyor ve üretiyoruz" dedi. Yıldırımda yetimlerle bir sofrada iftar etmekten dolayı mutlu olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, "Ramazan, mağfiret ayıdır. Temizlenme aklanma, anlama ve anlaşılma ayıdır. Bu manevi iklimin gerekliliklerini yerine getirmek, huzurunu yaşamak ve bunları sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizi bu masa etrafında bir araya getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı kutluyor ve teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Yetimler insanlığın ortak emaneti İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ise mazlumların yanında olduklarını ifade ederek, yetim çocukları da unutmadıklarını ve onları yalnız bırakmamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Mazlumların umudu ve sesi olmaya devam edeceklerini kaydeden Kaptan, yetim iftarına ev sahipliği yaptığı için Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.
Antalya Trafik polisinden motosikletli öğretmene içleri yakan nasihat: "Ailene evlat acısı yaşatma, ben yaşadım" Antalya’nın Alanya ilçesinde trafik polisi ile durdurduğu motosikletli öğretmen arasında geçen diyalog içleri yaktı. Sürücüye evraklarını kontrol ettiği sırada ’Ben evlat acısı yaşadım depremde, ailene evlat acısı yaşatma’ diyen polis memurunun 17 Şubat depreminde eşini ve çocuğunu kaybettiği öğrenildi. O anlar ise kask kamerasına yansıdı. Geçtiğimiz günlerde Alanya’nın Konaklı Mahallesi’nde bulunan uygulama noktasında, Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’nde görevli polis memuru ile motosiklet kullanıcısı öğretmenin uygulama noktasında aralarında geçen diyalog gündem oldu. Alanya’dan Konaklı’ya gitmek için yola çıkan ve dönüş yolunda trafik uygulama noktasında kontrol için durdurulan Erkan Kordon, yaşadığı anları kendi sosyal medyasında paylaştıktan sonra kullanıcılar tarafından büyük beğeni aldı. "Ben evlat acısı yaşadım depremde, ailene evlat acısı yaşatma" Erkan Kordon’u durduran polis memuru, ’nasılsın kardeşim’ dedikten sonra evrakını aldı. Bir süre sonra ikilinin arasında motosikletle ilgili sohbet ederken, polis memurunun "Kardeş aman dikkat et. Montunu falan giy. Mont önemli. Benden büyüksün galiba. Ben evlat acısı yaşadım depremde, ailene evlat acısı yaşatma" sözleri içleri yaktı. Kordon ardından bu anları sosyal medyada paylaştı ve polis memurunun gerek davranışları gerekse de öğütleri ise herkes tarafından takdir topladı. "Görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan bir polis memuru" Yaşanan olaydan sonra kendisinin de durumdan etkilendiğini ifade eden Avsallar 100. Yıl Ortaokulunda görevli Erkan Kordon, "Polis memuru arkadaşımız ile bir diyalogumuz oldu. Bu diyalogda bana öğütler ve bazı bilgiler verdi. En sonda ’ben ailemi depremde kaybettim evlat acısı yaşadım, ailene evlat acısı yaşatma’ dedi. Ben orada çok etkilendim. Hem işini yapmaya çalışıyor hem de bu acıyı bir şekilde kendi içinde sindirmiş ve görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan bir polis memuru. Duyarsız kalmak istemedim. Bunu sayfamda paylaşmak istedim. Çok güzel olumlu dönüşler, dua edenler, teşekkür edenler oldu. Türk Polisini gururlandıran cümleler sarf edildi" dedi.
Kocaeli Çayırova Belediyesi, Ankaragücü’nü mağlup etti Türkiye Basketbol Ligi İlkan Karaman Sezonu 29. Hafta karşılaşmasında Çayırova Belediyesi, deplasmanda MKE Ankaragücü İkon Menkul’e konuk oldu. Zorlu müsabakadan 80-90’lık galibiyetle ayrılan Çayırova, play-off yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı, zorlu deplasmandan galibiyetle döndü. Dün MKE Ankaragücü’ne konuk olan Çayırova Belediyesi, sahadan 80-90’lık galibiyetle ayrılmayı başardı. TOBB ETÜ Spor Salonu’nda oynanan müsabakaya, Çayırova Belediyesi Diante Watkins, Ali Efe Barış, Atakan Akçam, Koray Çekici ve Jamari Traylor ilk beşiyle başladı. Maçın ilk dakikalarında Jamari Traylor’un basketleriyle öne geçen Çayırova Belediyesi, hücumda ve savunmada istediği işleri sahaya yansıtınca ilk periyodu 22-24 önde kapattı. İkinci çeyrekle birlikte savunma sertliğini de artıran Çayırova Belediyesi, devreye 39-51’lik avantajla girdi. Üçüncü çeyrekte farkı bir ara 15 sayıya kadar çıkaran Çayırova Belediyesi, karar çeyreğine 58-69 önde girdi. Ankaragücü’nün basketlerine karşılık veren Çayırova Belediyesi, elde ettiği üstünlüğü korudu ve mücadeleden 80-90’lık üstünlükle ayrılmayı başardı. Zorlu deplasmandan önemli bir galibiyet elde eden Çayırova Belediyesi maç fazlasıyla 5. sıraya yükselirken, play-off yolunda kritik bir zafer kazandı. Çayırova Belediyesi adına maçın en skorer oyuncusu 28 sayılık performansıyla Diante Watkins olurken, Oğuzhan Kızıl’ın 18 sayı, Merthan Mutlu’nun 10 sayı ve Jamari Traylor’un 11 sayılık performansları galibiyette büyük rol oynadı. Çayırova Belediyesi, 30. hafta karşılaşmasında sahasında ligin güçlü ekiplerinden Konya Büyükşehir Belediyesi’ni konuk edecek. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, "Ankaragücü’nü mağlup eden basketbol takımımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Erzurum ASKON Başkanı Turan, "Çanakkale Zaferi eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanıdır" Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Erzurum Şube Başkanı Yavuz Selim Turan,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’ncu Yıl Dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Yüzyıllar geçse de bu zafer tarihin yazdığı en büyük zaferlerden biri olarak anılmaya devam edecektir" dedi. Tarihin her döneminde aziz Türk milletinin vatanı ve bayrağı için canını feda etmekten kaçınmadığını işaret eden ASKON Başkanı Turan, "Tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi ile Milletimiz; kendisini tarihten silmek isteyenlere imkânsızlıklara rağmen büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirtmiştir. Bu destanı yazan şehitlerimiz, savaşa giderken asla geri dönmeyi düşünmeyerek, tereddüt etmeden vatan için, millet için şehadet şerbetini içmek üzere göğüslerini siper etti. Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin kaderini ve dünya tarihinin seyrini değiştiren, dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanıdır. Yüzyıllar geçse de bu zafer tarihin yazdığı en büyük zaferlerden biri olarak anılmaya devam edecektir. Bize düşen görev, kahraman ecdadımızdan ve bu topraklar için kanını, canını veren şehitlerimizden miras kalan vatanımıza birlik ve beraberlik içinde sahip çıkmaktır. 110 yıl önce Çanakkale’de yazılan destanı büyük bir gururla hatırlıyoruz. Çanakkale’de kazanılan bu büyük zafer, Kurtuluş Savaşımızın ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun en önemli kilometre taşı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin toprak bütünlüğünü korumak için canlarını seve seve veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun’ ifadesini kullandı.