GÜNDEM - 17 Aralık 2024 Salı 09:58

Özel Ümit personeli yeni yıl eğlencesinde buluştu

A
A
A
Özel Ümit personeli yeni yıl eğlencesinde buluştu

Eskişehir Özel Ümit Hastaneleri personeli, düzenlenen yeni yıl etkinliğinde bir araya gelerek keyifli vakit geçirdi.


Özel Ümit Hastaneleri personeli yeni yıla erken girdi. GAGA’da düzenlenen yılbaşı eğlencesine Ünlü şarkıcı Kerem Aksen, şarkılarıyla eşlik etti. Gecenin organizasyonunu gerçekleştiren Özel Ümit Hastaneleri Hakla İlişkiler Müdürü Gülay Özler, 2025 yılının herkes için sağlık, mutluluk ve güzellikler getirmesini temenni ederek, “Hepinizin huzur ve başarı dolu bir yıl geçirmenizi diliyoruz. Bu geceyi düzenlememize imkan sağlayan yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



“Hepinizle gurur duyuyoruz”


Daha sonra söz alan İnsan Kaynakları Müdürü Onur İkiel ise, “2024 yılını zorluklarla ve başarılarla geride bırakıyoruz. Her birimiz sadece mesleğimizi değil, insanlığın en güzel değerlerini temsil ediyoruz. Hayat kurtarma, şifa verme gibi kutsal değerlerimizi her şartta yerine getirdiğiniz için hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.



"Zor günler geride kaldı, eğlenme zamanı"


Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bozoğlu ise şunları söyledi:


"Hepiniz çok güzelsiniz. Bu senenin konsepti 2025 yılına hoş geldin demek. Bu gece, geride kalan zor günleri unutup gönlünüzce eğlenmeniz için düzenlendi.”



Özel Ümit personeli yeni yıl eğlencesinde buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Nijer’de kadın üreticiler için bölgesel ambalajlama ve üretim atölyesi kurdu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Nijer’in başkenti Niamey’de Nayaba Kadın İmalatçılar Birliği iş birliğiyle Bölgesel Ambalajlama ve Üretim Atölyesi kuruldu. TİKA’dan yapılan yazılı açıklamada, gıda güvenliği, ulusal güvenlik ve enerji ihtiyacında önemli zorluklarla mücadele eden Nijer’de, kalkınmanın temel unsurlarından biri olan endüstrileşme süreci çeşitli engellerle karşı karşıya bulunduğu belirtildi. Açıklamada, tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomisiyle öne çıkan ülkede, ambalajlama gibi temel üretim süreçleri bile teknolojik yetersizlikler nedeniyle yerel imkanlarla gerçekleştirilemediği ifade edildi. Bu kapsamda TİKA, Nijer’deki kadın üreticilerin endüstriyel üretim süreçlerine katılımını desteklemek amacıyla Nayaba Kadın İmalatçılar Birliği ile iş birliği yaparak “Bölgesel Ambalajlama ve Üretim Atölyesi” kuruldu. Niamey’de yer alan Nayaba Kadın İmalatçılar Birliği’nin yaklaşık 200 metrekarelik yarı kapalı hangarı yenilenerek modern bir üretim tesisine dönüştürüldü. Tesiste, tarımsal ürünlerin işlenmesi için kabuk kırma, öğütme, yağ çıkarma, kurutma, kavurma, etiketleme ve tarihlendirme makineleriyle birlikte eğitim sınıfı, butik ve ek üretim alanları kuruldu. Atölye, masa, raf, klima ve soğutucu gibi ekipmanlarla da donatıldı. Günlük fıstık yağı üretim kapasitesi 50 litreden 60 litreye çıktı Atölyenin açılışı, Türkiye Cumhuriyeti Niamey Büyükelçiliği 3. Katibi Can Onat Atış, TİKA Niamey Koordinatörü Tanju Polat, Nayaba Kadın İmalatçılar Birliği Başkanı Rabi Arzika ve çok sayıda Nijerli kadın üreticinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Nayaba Kadın İmalatçılar Birliği Başkanı Arzika, TİKA’nın sağladığı destek sayesinde üretim kapasitelerinin önemli ölçüde arttığını vurgulayarak, “TİKA desteğiyle günlük 50 litre olan fıstık yağı üretim kapasitemiz saatte 60 litreye yükseldi. Bu destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı. Proje kapsamında oluşturulan Bölgesel Ambalajlama ve Üretim Atölyesi, Nayaba Kadın İmalatçılar Birliği’nin 63 üyesinin yanı sıra Niamey genelinde faaliyet gösteren yüzlerce kadın üreticiye hizmet verecek. Atölye sayesinde kadın üreticiler, ürünlerini daha hızlı ve standartlara uygun şekilde işleme, ambalajlama ve etiketleme imkanına kavuşurken, proje ise tarımsal imalat ve paketleme alanında yaşanan zaman ve emek kaybını azaltarak pazar kayıplarını önlemeyi amaçlıyor.
Tunceli Tunceli’de okulda coğrafi işaretli ürünler sergilenip ikram edildi Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Yerli Malı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, coğrafi işaretli ürünleri sergileyip davetlilere ikram etti. Çemişgezek Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Uyar Sakar, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin desteğiyle, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri sergilenip katılımcılara ikram edildi. Gaziantep baklavasından Adıyaman’ın çiğköftesine, Çemişgezek ilçesinin dut ve tulum peyniri başta olmak üzere yöresel lezzetler açılan stantlarda sergilendi. Coğrafi işaretli ürünlerin daha fazla tüketilmesi, bilinmesi ile birlikte çocuklara ve gençlere yerli tüketim bilincinin oluşturulmasının amaçlandığı etkinlik, şölen havasında geçti. Etkinlikte yerli ve coğrafi işaretli ürünlerin sergilendiğini belirten öğrenci Şahin Özükan, "Ben Çemişgezek Çok Programı Anadolu Lisesinde okuyorum. Bugün Yerli Mal Haftasını değerlendirdik. Bütün arkadaşlarımız evlerinden yerli ürünler getirdi. Adıyaman’ın çiğköftesinden Gaziantep’in baklavasına, Çemişgezek ilçemizin kömbesine hepsini tattık. Gayet de güzeldi, güzel bir etkinlik oldu. Sadece bugün değil, hayatımızın her anında yerli ürünleri tüketmeye devam edeceğiz" dedi. Yerli malı tüketiminin önemine değinen öğrenci Melike Alkan da "Çemişgezek Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisiyim. Bugün okulumuzda Yerli Malı Haftasında biz çok güzel bir etkinlik yaptık. Çok başarılıydı. 1929 yılında Amerika’da başlayan ve bütün dünyayı derinden etkileyen bir ekonomik kriz çıkmıştı. Bu krizden Türkiye’de derinden etkilenmiştir. Yerli malı kullanımına önem verilerek ekonomik kriz engellenmeye çalışılmıştır" diye konuştu. Öğrencilerine yerli malının, yerli ürün tüketiminin önemine değinen okul müdürü Fatma Uyar Sakar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.