ÇEVRE - 17 Ekim 2024 Perşembe 12:18

Hobi bahçeleri ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı

A
A
A
Hobi bahçeleri ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin Doğankaya Mahallesi 13844 ada, 33 parselde bulunan hobi bahçesi ile ilgili aldığı yıkım kararı, Sınırlı Sorumlu Yıldızvadi Gayrimenkul İşletme Kooperatifi’nin başvurusu üzerine Eskişehir 1. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.


Kooperatifin itirazları arasında, 5403 Sayılı Kanun kapsamında daha önce yapıların eski haline getirilmesi için tanınan sürenin henüz dolmaması, buna rağmen yıkım işleminin başlatılmak istenmesi yer alıyordu. Mahkeme, davacının ileri sürdüğü fiili kullanım hakkı ve yıkımın etkilerinin kalıcı olacağı gerekçesiyle, savunma süreci tamamlanana kadar yürütmenin durdurulmasına karar verdi.


Tarım arazilerinin izinsiz yapılaşmaya kurban gitmesine müsaade etmeyeceğiz


Tarım arazilerinin korunması ve tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak için gerekli önlemleri aldıklarını dile getiren Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, tarım arazilerinin izinsiz yapılaşmaya kurban gitmesine asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. Odunpazarı Belediyesi’nin bu konuda titizlikle çalışarak yasal düzenlemeler ışığında görevini yerine getirdiğini söyleyen Başkan Kurt, kent sakinlerinin mağduriyetini en aza indirmek amacıyla ilgili kurumlarla sürekli iş birliği içinde olduklarını ve yıkım sürecini en şeffaf şekilde yürüttüklerini vurguladı.


"Kamu yararını gözetmeye devam edeceğiz"


Bu süreçte vatandaşların mağdur edilmediğini, aksine yasalara uygun hareket edilerek kamu yararının korunduğunu ifade eden Başkan Kurt, “Daha öncede söylediğimiz gibi, vatandaşlarımızın haklarını her zaman koruduk ve korumaya devam edeceğiz. Ancak yasalara aykırı yapılaşmaların sürdürülemez olduğu gerçeği göz ardı edilemez. Bu doğrultuda, sorumluluk alanımızdaki tüm yapıları denetlemeye devam edeceğiz" dedi.



Hobi bahçeleri ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde "ErasmusDays" coşkusu Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından organize edilen "ErasmusDays" etkinlikleri renkli anlara sahne oldu. Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ErasmusDays etkinlikleri, Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Etkinlikler, Erasmus+ Programı’nın tanınırlığını artırmak ve katılımı teşvik etmek amacıyla düzenlendi. Öğrencilerin katılımıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Süleyman Çite, Erasmus+ Programı’nın sunduğu öğrenci ve personel hareketliliği fırsatlarını detaylı bir şekilde anlattı. Çite, programın uluslararası tecrübe ve akademik gelişim açısından sunduğu avantajların altını çizdi. Çite’nin ardından Veteriner Fakültesi’nden öğrencileri Ayça Çolak ve Şerife Nur Özcan, Erasmus programı kapsamında yaşadıkları öğrenim hareketliliği deneyimlerini paylaşarak öğrencilere süreç hakkında bilgi verdi. Toplantının ardından Erasmus Koordinatörlüğü tarafından Merkezi Yemekhane önünde kurulan stant alanında öğrenciler, Erasmus projeleri hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldu. Stantları ziyaret eden öğrenciler, koordinatörlük tarafından sunulan ikramlardan da faydalandı. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Mehmet Atalan da stantları gezerek öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Topal, Erasmus programının öğrencilerin hem akademik hem de sosyal açıdan gelişmelerine önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, üniversite yönetimi olarak öğrencilerin uluslararası projelere katılımlarını desteklediklerini kaydetti. ErasmusDays etkinlikleri, akşam saatlerinde üniversitenin etkinlik alanında düzenlenen Sertan Özer ve DJ Nail konseriyle son buldu. Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen konser, etkinliğin coşkulu bir şekilde tamamlanmasını sağladı.
Ankara Uzmanı uyardı: Hafta sonunda zirai don tehlikesi var Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, “Hafta sonunda zirai don tehlikemiz var. İç Anadolu Bölgesi’nde, İç Ege’de ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde zirai don tehlikesi var. Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne bağlı Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, önümüzdeki günlerde yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. “Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksekliklerinde kar yağışı göreceğiz” Macit, cuma günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağış beklediklerini belirterek, “Su baskınına karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını bekliyoruz. Cuma günü özellikle öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde, Doğu Anadolu’nun yükseklerinde yer yer kar yağışları göreceğiz” ifadesini kullandı. “Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağışlar devam ediyor” Hafta sonu yağışların devam edeceğini aktaran Macit, “Cumartesi ve pazar, Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağışlar devam ediyor. Bu yağışlar özellikle yine belirtelim Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde, Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak” şeklinde konuştu. “Hafta sonunda zirai don tehlikemiz var” Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşeceğini söyleyen Macit, “Önümüzdeki hafta ortasına kadar da mevsim normallerinin 4 ila 12 derece altında seyretmesini bekliyoruz. Bununla beraber hafta sonunda zirai don tehlikemiz var. İç Anadolu Bölgesi’nde, İç Ege’de ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde zirai don tehlikesi var. Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. “İstanbul’da sağanak yağışımız devam ediyor” Hava Tahmin Uzmanı Macit, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ankara’da 12 ila 13 derece civarında hava sıcaklığı bekliyoruz hafta sonunda. En düşük sıcaklık ise 2 ila 3 dereceye kadar düşecek. İstanbul’da sağanak yağışımız devam ediyor. Hava sıcaklığı da 11 ila 17 derece arasında olacak. İzmir’de yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklığını da 10 ila 18 derece arasında bekliyoruz.” “Malatya’da yağış beklemiyoruz” Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla bölgedeki hava durumunu da aktaran Macit, “Malatya’da yağış beklemiyoruz. Ancak hava sıcaklığının özellikle hafta sonunda sıfır dereceye kadar düşmesini bekliyoruz. Dolayısıyla serin havaya karşı dikkatli olunması gerekiyor” ifadesini kullandı.