EĞİTİM - 14 Temmuz 2021 Çarşamba 16:56

Günyüzü Kayakent Abdülhamit Alptekin Okulu öğrencileri telafi programında

A
A
A
Günyüzü Kayakent Abdülhamit Alptekin Okulu öğrencileri telafi programında

Günyüzü ilçesindeki Kayakent Abdülhamit Alptekin Okulu öğrencileri, ’Telafide ben de varım’ programı kapsamında çeşitli etkinliklere katılıyor.

Günyüzü ilçesindeki Kayakent Abdülhamit Alptekin Okulu öğrencileri, ’Telafide ben de varım’ programı kapsamında çeşitli etkinliklere katılıyor.


Düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinde, ilçenin 1819 rakımlı Arayıt dağına ve Dar Pınarı mesire ve yürüyüş alanına gezi düzenlendi. PTT personeli Öztürk Olçay ve Kur’an kursu öğreticisi Fatma Nur Yıldız, etkinlik kazanımları doğrultusunda öğrencilere bilgi vermek için programda yer aldılar. Çocuklar, çeşitli zekâ oyunları ile eğlenerek ve öğrenerek katılımı sağladı. Sınıf öğretmeni Kübra Tunca tarafından öğrencilere eğlence dışında eğitimler de verildi. Kayakent Abdülhamit Alptekin Okulu öğrencileri ’Telafide biz de varız’ diyerek etkinliklere devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Pekmez ve bulgur kaynatma etkinliği için Meram Bağı’nda üçüncü kez kazanlar kuruldu Meram bağbozumu, pekmez ve bulgur kaynatma etkinliklerinin üçüncüsü Konya’nın merkez Meram ilçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un girişimleriyle hayat bulan Meram Bağı’nda gerçekleştirildi. Konya ve Meram kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlardan büyük ilgi gören etkinliğe katılanlar bir taraftan Meram Bağı’nı gezerken diğer taraftan da pekmez köpüğü ve bulgurun tadına baktılar. Meram bağbozumu, pekmez ve bulgur kaynatma etkinliklerinin üçüncüsü büyük bir çoşku ile gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un girişimleriyle Yeni Meram ile Meram Yaka Caddeleri’nin kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda hayat bulan Meram Bağı’nda gerçekleşen etkinliğe AK Parti Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı, Mustafa Hakan Özer, Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Konya Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya eski Milletvekili Hüseyin Üzülmez, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, AK Parti Meram İlçe Başkanı Serpil Yurdaışık, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vadandaş katıldı. Çocukların ve gençlerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlikte protokol ve vatandaşlar kaynayan kazanlarda pekmez köpürttüler. Başkan Kavuş; “Meram bağı da bu etkinlik de bizim için ayrı bir öneme sahip” Üç yıl önce başlayan etkinliklere her yıl özenle hazırlanıldığını belirten Başkan Mustafa Kavuş, Meram bağbozumu, pekmez ve bulgur kaynatma etkinliklerini herkes gibi kendilerinin de heyecanla bekledikleri bir etkinlik programı olduğunu ifade etti. İlçeye fiziki yatırımların yanı sıra kültürel ve sosyal alanda da yatırım ve yenilik kazandırmak için ellerinden gelenin fazlasını yapma gayretinde olduklarını belirten Başkan Kavuş, “Bu etkinlik, Meram kültürünü yaşatma adına önemli bir etkinlik. Bağımızda yetişen üzümlerden pekmez yapıyor, bulgur kaynatıp üzerine döktüğümüz haşhaşla misafirlerimize ikram ediyoruz. Bunu da bir şenlik bir festival tadında yaparak eskilerin maziyi hatırlamasını, yeni nesillerin kültürümüzü öğrenmesini sağlıyoruz” diye konuştu. Meram Bağı’nın kendisi için özel bir öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Kavuş, konuşmasında katılımcılara Meram Gezi Destinasyonu hakkında da bilgi verdi. Başkan Karaarslan; “Başkan Kavuş’un kültürümüzü yaşatmak için verdiği mücadeleyi takdirle karşılıyoruz” Meram Belediyesi ve Başkan Mustafa Kavuş’un, Konya’nın ve Meram’ın tarihini, kültürünü hatırlatmak, anlatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına düzenlediği bağbozumu, pekmez ve bulgur kaynatma etkinliğine katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan da, böylesi güzel bir etkinlik gerçekleştirilmesinden dolayı Başkan Mustafa Kavuş ve ekibine teşekkür etti. Yeni neslin geçmişi, tarihi ve kültürü öğrenmesinin kendileri için çok değerli olduğuna vurgu yapan Başkan Karaaslan, konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Bu ve buna benzer etkinlikleri düzenli olarak tekrarlanması ve bunlara yenilerinin eklenmesi kültürümüzün yaşatılması adına çok önemli. Değerlerimizin yaşatılması anlamı taşıyan böylesi bir etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olanlara da şükranlarımı sunuyorum.” Başkan Angı; “Geleneğimizin yaşatılıyor olması, geleceğimiz adına umut verici” Meram Bağı’nda bir bağbozumu, bulgur ve pekmez kaynatma etkinliğine daha şahit olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak bu güzel geleneklerin yaşatılmış olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eti. Bağbozumu ile bulgur ve pekmez kaynatmanın bu milletin üreten bir toplum olduğunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirten Başkan Hasan Angı, “Bugün herşeyin hazırına konuyoruz belki ama geçmişte böyle değildi. Geçmişte insanımız, emeğini ürüne dönüştürürdü. İşte bunu gençlerimize göstermek amacıyla gerçekleştirilen bu etkinliği çok önemli ve değerli görüyorum. Bunun için de Başkan Mustafa Kavuş’a, ekibine, pekmez ve bulgur kaynatmak için ocak başında ter döken arkadaşlarımıza ve bu etkinlik için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Başkan Üzülmez; “bu etkinlik geçmişe nostalji yaşatıyor, gençlerimize kültürümüzü anlatıyor” Yaşı ilerlemiş olanlara nostalji yaşatan gençlere de geçmişi, tarihi ve kültürümüzü anlatan böylesi güzel bir etkinliğe katılmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden AK Parti Konya Eski Milletvekili ve Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez ise etkinliğin üçüncüsünü gerçekleştirerek bunu bir gelenek haline getirdiği için Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür etti. Meram’ın tüm geleneklerinin yaşatılmasının gerektiğini söyleyen Üzülmez, “Bu geleneklerimizi yeni nesillere aktarmamız, kültürümüzü yaşatmamız açısından önemlidir. Bu ve buna benzer tüm etkinlikler bunun kapısını açmaktadır. Bu sebeple bu tür etkinliklerin devam etmesi, genişletilmesi gerekmektedir” dedi. Kaymakam Yılmaz; “Meram, kültürünü canlı tutmaya ve tarihini yaşatmaya çalışıyor” Konuşmasında kültür ve geleneğin yaşatılmasının toplum için önemine değinen Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, kültürün bir toplumun yaşam tarzı olduğunu ifade etti. Toplumun tarihini ve kültürünü öğrenmesinin o toplumun ayakta kalması için önemini anlatan Kaymakam Bayram Yılmaz, “Meram Belediyesi ve Başkanımız Mustafa Kavuş, bu ve buna benzer pek çok etkinlik ve program ile şehrin ve Meram’ın kültürünü, tarihini, yaşatmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. Milletvekili Özer; “Geleceğimizi kültürümüze sahip çıkarak inşa edebiliriz” Konuşmasına, geleneklerin, göreneklerin ve adetlerin yaşatılamasının ve sahip çıkılmasının önemini ifade ederek başlayan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer de, Meram Belediyemiz tarihi değerlere sahip çıkıyor, bu değerlere sahip çıkan organizasyonlara destek veriyor. Hepsi için Başkan Kavuş ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Milletvekili Özboyacı; “Güzellikleri yaşatmaya çalışan meram belediyesi ve başkan kavuş’a şükranlarımı sunuyorum” Konuşmasının başında Meram Bağı’nı çok güzel bir mekan olarak nitelendiren AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, kendisinin de sık sık geldiği bağın insanların Konya’da huzur bulduğu mekanların başında geldiğini belirtti. “Burayı henüz görmemiş hemşehrilerim varsa, onlara burayı muhakkak görmelerini tavsiye ediyorum” diyen Milletvekili Selman Özboyacı, “Şükür, böyle güzel bir şehirde doğduk, böyle güzel bir şehirde yaşıyoruz. Bu güzellikleri yaşatma adına yapılan tüm çalışmaları için Meram Belediyemize ve Başkanımız Mustafa Kavuş’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından etkinlik, kaynatılan pekmez ve bulgurun misafirlere ikramı ve bağda çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.
Bolu Bolsev Vakfı kuruldu: En az bin öğrenciye burs verilecek Yeni kurulan "Bolu’yu Seviyorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"nın (Bolsev) tanıtımı yapıldı. Vakfın hedeflerini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Vakfın amacı, öğrencilerimizi okutmak. Yoksul, hasta, engelli vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak, ihtiyaçlarını karşılamak ve Bolu’ya bir huzurevi kazandırmak" dedi. Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın öncülüğünde kurulan vakfın lansman toplantısı yapıldı. Vakfın kuruluş hedefi, Bolulu öğrencilere burs vermek, ihtiyaç sahibi kişilere yardımda bulunmak ve Bolu’ya modern bir huzurevi kazandırmak olarak açıklandı. Vakfın hedefi ise lise ve üniversite düzeyinde en az bin öğrenciye burs imkanı sağlamak olarak belirlendi. Başkan Özcan’dan 1 milyon TL bağış Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, burada yaptığı konuşmada, "Vakfın amacı, öğrencilerimizi okutmak. Şehir dışından başlayarak, lise düzeyine, belki de daha aşağı inerek devam etmek. Yoksul, hasta, engelli vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak, ihtiyaçlarını karşılamak ve Bolu’ya bir huzurevi kazandırmak" dedi. Salonda toplumun farklı kesimlerinden birçok ismin yer almasına dikkat çeken Özcan, "Bu vakıf siyaset üstü bir vakıf. Bugün buradaki tablo da bu vakfın siyasetle hiçbir alakası olmadığı ortaya koydu. Amaçta hasıl oldu" diye konuştu. Vakfa 1 milyon TL bağış yapacağını ve bir yıl boyunca her ay 30 bin TL ek bağışta bulunacağını da açıklayan Özcan, kaleme aldığı bağış taahhüdünü, vakıf yönetim kurulu üyesi ve saymanı olan Ali Sarıyıldız’a teslim etti. Ahmet Baysal’dan video mesaj Lansmanda ayrıca, 32 kişiden oluşan Bolsev Vakfı Onur Kurulu Üyeleri ve Bolu’ya önemli eserler kazandıran İzzet Baysal Vakfı’nın Başkanı Ahmet Baysal’ın vakıf hakkındaki değerlendirmeleri de video aracılığıyla konuklara dinletildi.
Gaziantep Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan: "Mutfakta inovasyona değil sunuma ihtiyacımız var" Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli ünlü şef Tahir Tekin Öztan, Türk mutfağının inovasyona değil sunuma ihtiyacı olduğunu belirterek, "Lezzetlerimizin özünü korumalı, reçetelerini nesilden nesile aktarmalıyız" dedi. Gastroantep Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen "Mutfakta Ata Mirası Projeleri ile Geleneksel Yemeklerin Markalaşması panelinde konuşan Tahir Tekin Öztan, gastronominin çok önemli bir güç olduğunu belirterek, gelenekten gelen lezzetlerin geleceğe doğru bir şekilde aktarılmasının önemine dikkat çekti. “Lezzet on numara, sunumda sınıfta kalıyoruz” Gaziantep mutfağının İstanbul’daki en başarılı temsilcilerinden birisi olan ünlü şef Tahir Tekin Öztan, Türk mutfağına hizmet etmek isteyen herkesin yemeklerimizin özüne sadık kalarak aslını koruması gerektiğini söyledi. Öztan, "Aksi taktirde bir çiğköfte yaparken birisi nar pekmezi koysun, birisi ceviz koysun, birisi başka bir şey koysun diyelim. Aradan elli yıl geçtikten sonra bunun aslı nedir diye sorduğunuzda cevap bulamazsınız. Artık geçmiş olsun, demekten başka bir şey kalmıyor. Türk mutfağının inovasyona ihtiyacı yok. Türk mutfağının sunuma ihtiyacı var. Lezzeti veriyoruz ama sunumda sınıfta kalıyoruz. Bazen insan bir yapar on gösterir. Biz ise on yapıp bir gösteriyoruz. Sizin için çok basit gibi görünen bir şey başkaları için çok önemli oluyor. Mesela İtalyanlar bir yemeği anlatırken, tarladan başlıyorlar. Tarladan sofraya gelene kadar ilgi çekici bir hikaye ortaya çıkıyor" dedi. “Her mevsim farklı kebaplarımız var” Gaziantep mutfağının özelliklerini mutfağın zenginliğini anlatan Öztan, "Mesela Antep’in kendi adıyla anılan bir kebabı yoktur, derler. Bu çok normal. Çünkü Gaziantep’in o kadar çok kebabı var ki, hangisini Gaziantep kebabı diye isimlendireceksiniz? Gaziantep’te her mevsimin ayrı kebabı var. Kışın soğan kebabını, baharda keme kebabını, yeni dünya kebabını yersiniz. Yazın alinazik yersiniz. Bizim her mevsim ayrı kebaplarımız var. Meyvelerle yapılan çok çeşitli kebaplarımız var. Bizim yemek kültürümüzde, geleneğimizde meyvelerle, sebzelerle yapılan çok sayıda kebabımız var” ifadelerini kullandı. “Gastronomiyi bekleyen tehlike” Gaziantep mutfağını bekleyen tehlikelere de dikkat çeken Öztan, internet üzerindeki uygulamalar aracılığıyla lokanta ve restaurantlardan evlere yemek servisi yapılmasının çok yaygınlaştığına vurgu yaptı. Öztan, "Herkes dışarıdan hazır yemek istiyor. Genç kızlarımız o yemeklerin nasıl yapıldığını bilmiyor, annesinin mutfağına girmiyor. Sonuçta da lezzetlerimiz, değerlerimiz unutuluyor" diye konuştu. “Reçeteleri gelecek nesillere aktarmalıyız” Öztan, panelde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Çok önemli bir konu var. Yemeklerimizin, tatlılarımızın reçetelerini korumamız lazım. Mesela biz 50 ile 80 yaş arasındaki kadınların reçetelerinden oluşan bir kitap yazdık. Onlar bize annelerinden hatta nelerinden aldıkları reçeteleri verdiler. Böylece 150 yıl önceki reçeteleri kayıt altına almış olduk. Gastronomi çok önemli bir güçtür, değerdir. Bunun kıymetini bilelim ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktaralım."
Aydın Tatilden dönen jandarma personelinden cesur müdahale Aydın’ın Söke ilçesinde seyir halindeki bir otobüsün önünü araçla kesen iki şüpheli otobüste bulunan ve yakınları olduğu iddia ettikleri bir kadını zorla otobüsten indirmeye çalıştı. Olaya, o sırada tatilden dönen jandarma personeli anında müdahale ederek hem kadını hem de şüpheliler tarafından kulağından yaralanan otobüs şoförünü kurtardı. Olay, İzmir-Söke Karayolu üzeri Sazlı ve Argavlı Mahalleleri arasında meydana geldi. İbrahim Hazar yönetimindeki 31 HM 081 plakalı Aydın-Denizli-Hatay seferini yapan şehirlerarası otobüsün önü 68 ABR 801 plakalı ticari araç tarafından kesildi. Araçtan inen H.T. ve E.T. adlı şüpheliler, otobüste bulunan ve yakınları olduğu iddia edilen bir kadını zorla aşağıya indirmek isteyince olaya şoför İbrahim Hazar müdahale etti. Şüphelilerle otobüs şoförü arasında arbede çıkarken, şoför kulağından yaralandı. Olay esnasında tesadüfen tatilden dönen ve bölgeden geçen jandarma personeli, konuya müdahale ederek şüphelileri otobüsten uzaklaştırarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve bölge trafik polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen trafik ekipleri yolda kazanının yaşanmaması için önlem alırken, jandarma ekipleri de şüphelileri gözaltına aldı. Otobüs şoförü İbrahim Hazar, "Yolumuzu kestiler ve bir kadını zorla almak istediler. Ancak biz yolcularımıza sahip çıkan bir firmayız, bu nedenle tartışma çıktı. Neyse ki, jandarma yetişti ve duruma müdahale etti" dedi. Olaya ilk müdahale eden jandarma personelinin ağabeyi Yusuf Bayram, "Kardeşimle tatilden dönüyorduk. Yol kenarında bıçakla otobüs şoförüne saldıran kişileri gördük ve hemen müdahale ettik. Jandarma anında olayı kontrol altına aldı" ifadelerini kullandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.