DÜNYA - 14 Eylül 2024 Cumartesi 22:35 | Son Güncelleme : 14 Eylül 2024 Cumartesi 22:36

Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail askerlerinin öldürdüğü Eygi’nin babası ile görüştü

A
A
A
Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail askerlerinin öldürdüğü Eygi’nin babası ile görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesiyle görüştü. Aydın’da toprağa verilen Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Abbas, aileye başsağlığı diledi. Eygi’yi “İsrail işgalinin elinde katledilen Filistin ve Türkiye'nin cesur kızı” ve “Kardeş Türk ve Filistin halkları arasındaki dayanışmanın dürüst bir sembolü” olarak nitelendiren Abbas, Türk aktivist adına "Kudüs Yıldızı Madalyası" verileceğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir ESOGÜ’lü 17 bilim insanı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)’den 17 bilim insanı Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı. Yazde 2’lik dilime giren isimlerin sıralandığı 2023 verilerini içeren son liste bilimsel, teknik ve tıbbi yayınlarda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi ELSEVIER tarafından yayımlandı. Dünya genelinde bilim insanlarının bilimsel üretkenliklerine ve çalışmalarının kalitesine göre sıralandığı liste “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere iki kategoride hazırlandı. ESOGÜ’den “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi: Prof. Dr. İlker Bekir Topçu, Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Vural Bütün, Fen Fakültesi Kimya Bölümü Doç. Dr. Selim Gürgen, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mustafa Anık, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Hakan Çevikalp, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Sevgi Şensöz, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Cemal Cingi, Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Prof. Dr. Sibel Tunalı Akar, Fen Fakültesi Kimya Bölümü Prof. Dr. Muammer Kaya, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mahmut Yavuz, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Haldun Kurama, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü ESOGÜ’den “Yıllık Etki” kategorisinde Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi: Prof. Dr. İlker Bekir Topçu, Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Selim Gürgen, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Muammer Kaya, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Bülent Görenek, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Cemal Cingi, Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Doç. Dr. Mehmet Alper Sofuoğlu, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Sevgi Şensöz, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Gökhan Kılıç, Fen Fakültesi Fizik Bölümü Doç. Dr. Uğur Moralı, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Doç. Dr. Erkan İlik, Fen Fakültesi Fizik Bölümü Prof. Dr. Mahmut Yavuz, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü
Adana Ceyhan’da belediye personeline ‘Madde Bağımlılığı Farkındalık Semineri’ Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, uyuşturucu ile mücadelede bilinçlenmenin önemine dikkat çekerek, “uyuşturucu ve bağımlılığa karşı topyekün mücadele etmeliyiz” dedi. Ceyhan Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği tarafından, Ceyhan Belediyesi personeline yönelik “Madde Bağımlılığı Farkındalık Semineri” Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminerde, madde bağımlılığıyla mücadeleye dair önemli bilgiler paylaşıldı ve bağımlılığın toplumsal etkileri üzerinde duruldu. Seminer, uyuşturucuyla mücadelede farkındalığın artırılması ve toplumsal bilincin geliştirilmesi amacıyla düzenlendi. Eğitimde, madde bağımlılığına karşı alınabilecek önlemler, bağımlı bireylere yaklaşım şekilleri ve toplum olarak mücadele yolları detaylı bir şekilde ele alındı. Ceyhan Belediyesi personeli de seminer boyunca sorularını sorarak bu konuda bilinç kazandı. “Uyuşturucuya karşı topyekün mücadele şart" Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, uyuşturucu ile mücadelede bilinçlenmenin önemine dikkat çekerek, “Sağlıklı bir gelecek için toplumsal iş birliği şart. Ceyhan Belediyesi olarak, sadece fiziki hizmetlerle değil, toplum sağlığını koruyacak adımlar atarak da halkımızın yanındayız. Uyuşturucu ve bağımlılığa karşı topyekün mücadele etmeliyiz. Bu mücadelede de herkesin sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Ankara Bakan Güler: “Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve gazi yakınlarımızın atamaları yapılacak” Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve gazi yakınlarımızın atamaları yapılacak” dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Milli Savunma Bakanlığındaki buluşmada Bakan Yaşar Güler’in beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı da yer aldı. Kabulde konuşan Bakan Güler, kahraman gazilerin gösterdikleri cesaret ve fedakârlıkla milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu belirterek, “Siz gazilerimizin varlığı, kutsal vatan topraklarımızın en büyük güvencesidir. Sizlerin yüksek özverisi sayesinde bayrağımız göklerde gururla dalgalanmakta, asil milletimiz cennet vatanımızda başı dik, güvenli ve onurlu bir şekilde yaşamaya devam etmektedir. Gazilik ünvanı; sadece bir onur nişanı değil, aynı zamanda bu milletin size olan sonsuz şükranının da bir göstergesidir. Sizler; vatan sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneklerini sergileyen kahramanlarsınız. Ortaya koyduğunuz emsalsiz mücadele örneği ve azminiz, bizlere ve sizlerin mirasını taşıyan ordumuzun kahraman mensuplarına her daim yol göstermektedir” ifadelerini kullandı. “Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve gazi yakınlarımızın atamaları yapılacak” Bakan Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatanımızın her karış toprağında şehit ve gazilerimizin al kanları var. Başarılarımızda en büyük pay, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizindir. Bizlere düşen görev, emanet bıraktığınız mirası korumak, geleceğe daha güçlü ve daha kararlı adımlarla ilerlemektir. Elbette şehit ve gazilerimizin fedakârlıklarının karşılığının olmadığının bilincindeyiz. Ne yaparsak yapalım haklarınızı ödeyemeyecek olsak da Millî Savunma Bakanlığı olarak her zaman vefa ve minnet duygularıyla şehit ailelerimiz ile gazilerimiz ve ailelerinin yanında olmayı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Bu kapsamda bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurum ve kuruluşlarına atamasının yapılacağını da müjdelemek isterim.”
Kırklareli Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, "Hafızlık Kur’an Kursları İcazet Merasimi"ne katıldı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş "Kırklareli-Lüleburgaz-Babaeski Hafızlık Kur’an Kursları İcazet Merasimi"ne katıldı. Prof. Dr. Erbaş “Rabbimiz buyuruyor ki şüphesiz muhakkak Kur’an’ı biz indirdik ve onu muhafaza edecek olanda biziz. Kur’an indiği andan itibaren günümüze kadar noktası değişmeden muhafaza edilerek devam etmiştir. Cenabı hak hafızları buna vesile kılmıştır” dedi. Kırklareli’nde düzenlenen "Kırklareli-Lüleburgaz-Babaeski Hafızlık Kur’an Kursları İcazet Merasimi" Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Programda konuşan Prof. Dr. Erbaş, hafız olanları tebrik ettiğini ifade ederek, “En hayırlı merasimdeyiz Hafızlık merasimi, Hafızlık Merasimi bunu Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam’ın şu mübarek hadisinde dayandırarak söylüyorum. Efendimiz buyuruyor ki, ’sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir. En hayırlı olan Kuranı öğrenen ve öğreten kardeşlerimizin bulunduğu yerdeki merasimde en hayırlı merasimdir. Öncelikle hafızlarımızı tebrik ediyorum, hafızlarımızın hocalarını tebrik ediyorum onlar yetiştirmiş oldukları hafızların sayısını bu gün 17 kadar arttırdılar. Hafızlarımın anne ve babalarını tebrik ediyorum ne mutlu onlara, Rabbimiz buyuruyor ki, ’şüphesiz muhakkak Kur’an’ı biz indirdik ve onu muhafaza edecek olanda biziz, rabbimiz böyle buyuruyor. Kur’an indiği andan itibaren günümüze kadar noktası değişmeden muhafaza edilerek devam etmiştir. Cenabı hak hafızları buna vesile kılmıştır. Vahi katipleri yazmıştır, Efendimiz aleyhissalatu vesselamın kalbine inzihal ettirdi Rabbimiz, okuttu işte onun ezberleyen hafızlarımız sayesinde bu güne kadar korundu, muhafaza etti kur’anı kerimi. Demek ki kuranın korunmasında en büyük vasıta hafızlarımızdır. Rabbimiz bu ayeti kerimede adeta hafızlarımızı övüyor, o müjde hafızlarımıza biz onun muhafaza edicisiyiz diye buyururken hafızlarımıza işaret ediyor. Hafızlarımızın vasıtasıyla Kur’an-ı Kerim’in korunmuş olmasına işret ediyor rabbimiz ne mutlu hafızlarımıza” dedi. Gençlere, çocuklara Kur’an ahlakının anlatılması gerektiğini aktaran Erbaş, “Gençlerimize, çocuklarımıza, neslimize Kur’an ahlakını anlatmak zorundayız. Önce biz yaşayacağız, rol model olacağız onlara örnek olacağız. Allah resulü efendimizin Mevlid-i Nebi’sinin seneyi devriyesinde onun en büyük mucize olarak getirdiği Kur’an-ı Kerim’i bilmeyenler varsa öğrensin, öğrenenler okusun, okuyanlar gücü yetenler hıfz etsin, hafız olsun. Netice itibariyle hedef Kur’an-i bir hayattır, Kur’an-i bir ahlaktır. Kuran’a göre hayatımızı tanzim etmektir. Başka çıkar yol yok, başka kurtuluş yok. Kur’an’dan başka kurtuluş yok, Kur’an’dan başka sığınacağımız bir kitap yok. Kurtuluş İslam’dadır. İslam’ın yeryüzüne peygamberler vasıtasıyla insanların huzurlu ve adil olmaları, iyi geçinmeleri, birbirlerine kin beslememeleri, zulüm etmemeleri gönderdiği dinin adı İslam’dır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Erbaş, hafız olan 6’sı erkek 17 kişiyi tebrik ederek hediyelerini takdim etti. Daha sonrasında Reis’ül-kurra Mustafa Demirkan eşliğinde hatim duası yapıldı.
Afyon Vali Yiğitbaşı teşekkür edilen kamu personeline başarı belgesi takdim etti Verdikleri hizmet ile vatandaşların kalbine dokunan ve CİMER üzerinden kendilerine teşekkür edilen kamu personellerini makamında kabul eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, görevlerini özverili, fedakârca ve vatandaşın gönlüne girerek yerine getiren tüm personele başarı belgesi takdim etti. CİMER’in aslında hep şikâyet edilen yer olarak bilindiğini, ancak aslında vatandaşlara yönelik çok güzel hizmetlere vesile olduğunu söyleyen Vali Yiğitbaşı, “CİMER üzerinden istek, öneri ve şikâyetlerin yanında bazen güzel mesajlarda alıyoruz. Bu çerçevede bize ulaşan son CİMER raporları içerisinde Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesi Göz Polikliniği Servisi’nde tedavi gören bir vatandaşımız bu serviste görevli hekimimize ve ekibine teşekkür etmiş. Yine aynı rapor içerisinde Sandıklı’da ailesiyle birlikte trafik kazası geçiren bir vatandaşımız da Afyonkarahisar Sandıklı İlçe Jandarma Komutanlığı personeline kaza sonrası gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle teşekkür etmiştir. Kamu görevlerimize gelen bu mesaj bizleri de hayli memnun etti. Hepsiyle ayrı ayrı gurur duydum” dedi. Vali Yiğitbaşı, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Tolga Yağan’a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen’e ve İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz’a da teşekkür etti. Vali Yiğitbaşı, toplam 9 kamu personeline Başarı Belgesi vererek görevlerinde kolaylıklar diledi.