GÜNDEM - 02 Temmuz 2024 Salı 17:06

Başkan Hamamcı’dan ilçeye önemli bir proje daha

A
A
A
Başkan Hamamcı’dan ilçeye önemli bir proje daha

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, ilçe sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda daha önceden projeleri arasında yer alan küçük sanayi sitesi için planlanan alanda incelemelerde bulundu.


Başkan Hamamcı, belediye fen işleri ekibiyle birlikte ilçe içerisinden geçen Bursa-Kütahya otoyolu üzerinde bulunan eski kantar alanına kurulması planlanan küçük sanayi sitesi için inceleme yaptı. İlçe esnafı ve vatandaşlar ile yapılan istişareler sonrası talep edilen sanayi sitesi projesiyle tamir ve bakım işi ile uğraşan esnafın bir noktada toplanması amaçlanıyor.


İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, belediye olarak mevcut alandaki kantarı üreticilerin talepleri doğrultusunda İnönü Belediyesi fen işleri şantiyesi alanının yanına taşınması ve eski kantar alanına ise ilçenin önemli bir eksiğini giderecek olan küçük sanayi sitesi yapmak için proje çalışması başlattıklarını açıkladı.



Başkan Hamamcı’dan ilçeye önemli bir proje daha

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan liderleri Astana’da Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesinde bir araya geldi Astana’da düzenlenen Şanghay İşbirliği Teşkilatı 24. Devlet Başkanları Konseyi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif bir araya geldi. Astana’da düzenlenen Şanghay İşbirliği Teşkilatı 24. Devlet Başkanları Konseyi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif bir araya geldi. Üçlü zirvede, Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan arasındaki ilişkiler ele alınırken Gazze, Kıbrıs, Keşmir ve İslamofobi gibi bölgesel ve küresel konular değerlendirildi. Zirvede, daha önce Parlamento Başkanları ve Dışişleri Bakanları düzeyinde toplantılar gerçekleştirmiş olan üçlü iş birliği sürecinin liderler düzeyine taşınması kararlaştırıldı. Üç ülke arasındaki iş birliği olanaklarının geliştirilmesi teyit edildi. Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin üç ülke halklarının refahına katkı yapmanın yanı sıra bölgesel ve küresel barışa ve istikrara hizmet edeceği üzerinde mutabık kalındı. İhtilafların egemenliğe ve toprak bütünlüğüne saygı ilkeleri gözetilerek ilgili ülkeler arasında diyalog yoluyla çözümlenmesine öncelik verilmesine üç ülkenin desteği vurgulandı. Terörle mücadele başta olmak üzere sınır aşan tehditlerle mücadelede üç ülke arasındaki iş birliğinin önemi ve bu konudaki ortak kararlılık keza teyit edilirken, üçlü iş birliği sürecinin ardından toplantılarının önümüzdeki dönemde Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan’da düzenlenmesi kararlaştırıldı.