KÜLTÜR SANAT - 28 Ekim 2024 Pazartesi 10:26

Tanfer; “Milli birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğiz”

A
A
A
Tanfer; “Milli birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğiz”

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101’nci yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.


Tanfer yayımladığı mesajında şunları kaydetti; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz” diyerek bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılının gururunu milletçe kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. ’Milli birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğiz’ ” dedi.


"Cumhuriyet, Bağımsızlığımızın ve özgür düşüncenin temel taşlarıdır."


“Ulusal bağımsızlığımızı kazanabilmek için girişilen büyük bir mücadele sonunda elde ettiğimiz Cumhuriyet’imizin bu yıl 101’nci yılını kutlamanın onurlu gururunu yaşıyoruz.” diyen Tanfer daha sonra şöyle konuştu, “Cumhuriyet ile birlikte kazanılan değerler geleceğimizin, bağımsızlığımızın ve özgür düşüncenin temel taşlarıdır. Bize çağdaş uygarlık hedefini gösteren ve bu hedefe yönelik bir devlet ve toplum yapısının temelini hazırlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını minnetle anıyoruz. 29 Ekim 1923’te de "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bugün büyük bir mutluluk ve gururla; insandan, çoğulculuktan, hak ve hukuktan, adaletten, özgürlüklerden yana olan Cumhuriyetimizin 101’nci Yıldönümünü kutluyoruz.”


’Milli birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğiz’


101’nci yılını gururla kutladığımız Cumhuriyetin, milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığını, geçen yüzyılın kazanımlarıyla yeni bir evreye taşıdığını anlatan Başkan Tanfer , “ Cumhuriyetin kazanımları çok önemli. “Türkiye Yüzyılı” ifadesinde anlam bulan ülkemizin dünyanın önde gelen güçlerinden biri olma hedefi, başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin her bir ferdinin inanç ve gayretiyle mümkün olacaktır. Türkiye Yüzyılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, şehit ve gazilerimizin fedakârlık ve kahramanlığına layık olacak şekilde geleceği inşa etmek büyük vazifelerimizdendir. Demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyetimiz, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerinin yanında büyük bir düşüncenin ürünüdür. Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, Büyük Önder Atatürk’ün inkılaplarıyla aydınlanmış yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız. Bu yolda yürürken asla milli değerlerimizden ödün vermemek, milli birlik ve beraberliğimizi yükseltmek ve bu değerleri yarınlara sağlam olarak teslim etmekle görevliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimiz, 101 yıllık tarihsel ve kültürel miras ile ilelebet sürecek bir gelecek oluşturmuştur. 101 yıldır ışığımız olan Cumhuriyetimiz, ülkemizi aydınlatmaya devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda çalışmayı, milletimize ve ülkemize hizmet etmeyi her zaman sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizi bize miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin nice yüzyıllara ulaşması temennisiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. ” şeklinde konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultanbeyli 1. Memleket Günleri’nde Bingöl rüzgarı esti Sultanbeyli Belediyesi’nin düzenlediği 1. Memleket Günleri’ne Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi. 26 ilin kendine has ürünlerini tanıtmak için toplanmış olduğu etkinlikte vatandaşlar yöresel lezzetler ve müzik eşliğinde keyifli vakit geçirdi. Sultanbeyli Belediyesi tarafından Sultanbeyli Meydanı’nda 1. Memleket Günleri düzenlendi. 26 ilin kendi yöresel lezzetlerini ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla stant açtığı etkinliğe Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi. Ürün tanıtımının yanı sıra, ikramların bol olduğu etkinlikte türküler söylenip halaylar çekildi. Vatandaşlar yöresel lezzetler ve müzik eşliğinde keyifli vakit geçirdi. Halk Ozanı Abdurrahman Delen: “Burada Bingöl’e özgün ürünlerimiz var” Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi, halk ozanı Abdurrahman Delen de etkinliğe sözcü olarak katıldı. Memleket Günleri etkinliğinde sahne alarak kulaklarını pasını silen Halk Ozanı Abdurrahman Delen, “Bugün Sultanbeyli’de Bingöllüler günündeyiz. Burada emeği olan arkadaşlarım var. Burada Bingöl’e özgün güzel ürünlerimiz var, coğrafi ödüller almış ürünler var. Ben bu akşamın çok keyifli geçeceğini düşünüyorum. Özellikle Sultanbeyli Belediyesine çok teşekkür ediyoruz, bize böyle bir alan açtıkları için. Burada 26 ilimiz var. O illerde bir tanesi de Bingöl. Bingöl’den gelen ürünler burada halkımıza sunuluyor” dedi. “Biz Bingöl’ü Bingöllülere değil 81 ile tanıtacağız” Bingöl sorumlularından Ahmet Cevdet Özdemir, “Sultanbeyli Belediyesi’nin hazırlamış olduğu memleket günleri etkinlikleri alanında bugün Bingöl’ü tanıtma günü var. Biz Bingöl’ü Bingöllülere değil 81 ile tanıtacağız. Şehrimizin coğrafi işaretli güzel ürünleri var, Bingöl’ün güzel insanları var’’ ifadelerini kullandı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, “Sultanbeyli’deki hemşerilerimizin birbiriyle olan bağlarının güçlü olması için böyle bir organizasyon yapmamız gerektiğini düşündük. O yüzden stantları yan yana kurduk. Bingöl’den Trabzon’a Erzurum’dan Artvin’e Ordu’dan Giresun’a Samsun’dan Van’a herkesi burada yan yana, mahalledeki komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi gerektiği gibi güçlensin diye yan yana koyduk.’’ şeklinde konuştu. Etkinliğe katılan vatandaşlardan biri, ’’Güneşin en güzel doğduğu Şerafettin Dağları’ndan yüzen adalarına, Bingöl’ün soğuk çeşme kavurmalarından balımıza, Sultanbeyli’ye memleket günlerinde şehrimizi tanıtarak; birbirinden kıymetli sanatçılarımızla, halaylarımızla Anadolu’nun yöresel kültürünü bugün Sultanbeyli’de yaşıyoruz’’ dedi. 19 Ekim’de başlayan Memleket Günleri Etkinliği, 3 Kasım’a kadar devam edecek.
Muğla Başkan Ünlü: “Cumhuriyet, çağdaş dünyaya açılan aydınlık bir kapı olmuştur” Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Ulu Önder Atatürk’ün “en büyük eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıldönümüne erişmenin engin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılını yaşamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ünlü, “Türk tarihinin en büyük bayramı, gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Ulu Önder Atatürk’ün “en büyük eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıldönümüne erişmenin engin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. Başkan Acar Ünlü, mesajında şunları söyledi; “Türk Milleti’nin, Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet’in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle dönemin türlü imkansızlıklarına rağmen inançla, inatla verilen zorlu mücadelelerin ardından tanıştığımız Cumhuriyet ve onun değerleri; bizleri özgürlüklerle, adaletle, demokrasiyle bütünleştiren bir köprü, çağdaş dünyaya açılan aydınlık bir kapı olmuştur. Laik, demokratik, çağdaş Türkiye’nin güvencesi Cumhuriyet’in oluşturduğu özgürlük ortamını her geçen gün daha fazla koruma ve onun evrensel değerlerine daha sıkı sarılma gerekliliğinin bilinciyle, Cumhuriyetin yıldönümünde ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm Marmarislilerin bayramını kutluyorum” dedi.
Kayseri 79 yaşında çalışıyor; eve bisikletle gidip geliyor Kayseri’de emekliliğe karşı olan 79 yaşındaki Mehmet Karaimam, ilerleyen yaşına rağmen her gün 20 kilometre bisiklet sürerek tespih satmaya geliyor. Kayseri’de yaşayan 79 yaşındaki Mehmet Karaimam tespih satarak geçimini sağlıyor. Bisikletiyle her gün evinden çıkarak 7 kilometre boyunca pedal çeviren Mehmet dede, Hunat Camisine geliyor. Burada akşama kadar tespih satmak için mesai harcayan Karaimam, emekliliğe de karşı çıkıyor. Bisikletin hem zaman hem para tasarruf sağladığını da söyleyen Mehmet Karaimam; sağlık açısında da çok önemli olduğunu vurguladı. "Emekliliği Allah nasip etmesi" "Zamanı satan adam enayi, emekli olmak için para ödeyen çift kat enayi" diyen Karaimam, “79 yaşındaki Mehmet Karaimam, 7 kilometre evden çarşıya geliyorum. 7 kilometrede bisikletle eve gidiyorum. Çarşının içerisinde de 5-6 kilometre geziyorum. Toplamda 20 kilometre bisiklet sürüyorum. Bisikletin faydasını bilse herkes biner. Birincisi sağlık var. İkinci olarak zaman tasarrufu var. Üçüncü olarak para tasarrufu var. Ancak insanlar bilmiyorlar. İlmi sayacaksın ki sağlığı seveceksin. İlmi saymayan sağlığı sevemez. İlim bütün dinlerin ortak paydası. Hristiyanlık, Musevilik ve Müslümanlık hep ilim üzerine Bunun yanında mezheplerde hep ilim üzerine. Mesleklerde ilim üzerine kuruludur. Ben çarşıya hem para kazanmak hem de sağlığı kazanmak için geliyorum. Önce sağlık, ilim sağlığı emreder. İlme uyarsak sağlıklı olursun, ilme uymazsan hasta olursun. 40 senedir teşbih yapıyorum. Allah nasip etmesin, emeklilik ne demek? Zamanlı kıymetli? Para mı? ‘Zaman kıymetli’ diyoruz. Para ile satıyoruz. Birde üste para veriyoruz. Zamanı satan adam enayi, emekli olmak için para ödeyen çift kat enayi. ‘Şurada otur sana 10 bin TL para vereceğiz deseler’ sen zamanı satmış olursun. Üstelik biz para ödeyerek, emekli oluyoruz. Yani ‘zamanımı alırsan, sana para veririz’ diyoruz. Sağlıklı bir insana, ‘sağlığını ver de para verelim’ desek verir mi? Adam tütün kullanıyor. Hem sağlığını veriyor hem de parasını” şeklinde konuştu. "Ben 5 kuruşa ip satarım. Ancak herkese zekat dağıtırım" Yanına gelen kişilere iyiliği anlattığını aktaran Karaimam, “Yanıma gelen kişiye iyiliği anlatıyorum. Dinlerse kendine dinlemezse de kendisine. Ben ‘bana inan’ demiyorum. ‘İlme inan’ diyorum. Ben yanılabilirim ancak ilim yanılmaz. Elbette ki bu hayattan mutluyum. ‘Dünyanın en zengin insanı kim? diye sorsalar, ‘benim’ derim. Ben 5 kuruşa ip satarım. Ancak herkese zekat dağıtırım. Diğer adam 10 TL’ye ip satar, gider bir cami yaptırır. Hangimiz zengin? Ben herkese dağıtıyorum. Zenginlik mutlu olmaktır. Huzurlu olmaktır. 40 senedir doktora gitmem, ilaç kullanmam. Çünkü benim vücudum dengeli besleniyor. Temel gıda ile beslenen kişinin vücudu antikor üretir. O zaman ilaca ihtiyaç yok ki, aşıya ihtiyacı yok ki. Vücut kendi askerini kendi yetiştirir” ifadelerini kullandı. (MK-AG-