GÜNDEM - 28 Ekim 2024 Pazartesi 11:27

Sultanbeyli 1. Memleket Günleri’nde Bingöl rüzgarı esti

A
A
A
Sultanbeyli 1. Memleket Günleri’nde Bingöl rüzgarı esti

Sultanbeyli Belediyesi’nin düzenlediği 1. Memleket Günleri’ne Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi. 26 ilin kendine has ürünlerini tanıtmak için toplanmış olduğu etkinlikte vatandaşlar yöresel lezzetler ve müzik eşliğinde keyifli vakit geçirdi.


Sultanbeyli Belediyesi tarafından Sultanbeyli Meydanı’nda 1. Memleket Günleri düzenlendi. 26 ilin kendi yöresel lezzetlerini ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla stant açtığı etkinliğe Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi. Ürün tanıtımının yanı sıra, ikramların bol olduğu etkinlikte türküler söylenip halaylar çekildi. Vatandaşlar yöresel lezzetler ve müzik eşliğinde keyifli vakit geçirdi.


Halk Ozanı Abdurrahman Delen: “Burada Bingöl’e özgün ürünlerimiz var”


Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi, halk ozanı Abdurrahman Delen de etkinliğe sözcü olarak katıldı. Memleket Günleri etkinliğinde sahne alarak kulaklarını pasını silen Halk Ozanı Abdurrahman Delen, “Bugün Sultanbeyli’de Bingöllüler günündeyiz. Burada emeği olan arkadaşlarım var. Burada Bingöl’e özgün güzel ürünlerimiz var, coğrafi ödüller almış ürünler var. Ben bu akşamın çok keyifli geçeceğini düşünüyorum. Özellikle Sultanbeyli Belediyesine çok teşekkür ediyoruz, bize böyle bir alan açtıkları için. Burada 26 ilimiz var. O illerde bir tanesi de Bingöl. Bingöl’den gelen ürünler burada halkımıza sunuluyor” dedi.


“Biz Bingöl’ü Bingöllülere değil 81 ile tanıtacağız”


Bingöl sorumlularından Ahmet Cevdet Özdemir, “Sultanbeyli Belediyesi’nin hazırlamış olduğu memleket günleri etkinlikleri alanında bugün Bingöl’ü tanıtma günü var. Biz Bingöl’ü Bingöllülere değil 81 ile tanıtacağız. Şehrimizin coğrafi işaretli güzel ürünleri var, Bingöl’ün güzel insanları var’’ ifadelerini kullandı.


Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, “Sultanbeyli’deki hemşerilerimizin birbiriyle olan bağlarının güçlü olması için böyle bir organizasyon yapmamız gerektiğini düşündük. O yüzden stantları yan yana kurduk. Bingöl’den Trabzon’a Erzurum’dan Artvin’e Ordu’dan Giresun’a Samsun’dan Van’a herkesi burada yan yana, mahalledeki komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi gerektiği gibi güçlensin diye yan yana koyduk.’’ şeklinde konuştu.


Etkinliğe katılan vatandaşlardan biri, ’’Güneşin en güzel doğduğu Şerafettin Dağları’ndan yüzen adalarına, Bingöl’ün soğuk çeşme kavurmalarından balımıza, Sultanbeyli’ye memleket günlerinde şehrimizi tanıtarak; birbirinden kıymetli sanatçılarımızla, halaylarımızla Anadolu’nun yöresel kültürünü bugün Sultanbeyli’de yaşıyoruz’’ dedi. 19 Ekim’de başlayan Memleket Günleri Etkinliği, 3 Kasım’a kadar devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Başkan Sekmen’den Cumhuriyet Bayramı mesajı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sekmen, yayımladığı mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da başlattığı ve Erzurum’da doruğa yükselen özgürlük mücadelesi, nihai hedefine Cumhuriyetimizin ilanıyla ulaşmıştır” dedi. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu olan Kurtuluş Savaşı, milletimizin üstün fedakârlıkları sonucunda kazanılmış görkemli bir zaferdir. Milletimiz, ülkemizin işgali karşısında ortak bir ruhla tek vücut olmuş, Gazi Meclisimizin açılmasıyla birlikte kurtuluşumuza ve ardından Cumhuriyetimize uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kurtuluş destanlarını yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Aziz milletimiz, Cumhuriyetle birlikte milli bir devletin, onurlu ve eşit haklara sahip vatandaşları haline gelmiş, Devletinin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Milletimizin yeniden dirilişinin en büyük nişanesi, çağdaş bir devlet kurarak tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olan Cumhuriyetimizin ilan edilmesiyle birlikte ülkemizin önünde yeni ufuklar açılmıştır.” “Dünya tarihinde milli mücadelesini yürüterek milli egemenliğe dayalı bir devleti kuran ve kahraman bir millete sahip tek ülke olmanın onur ve gururunu daima yaşıyoruz” diyen Başkan Sekmen, şu kaydı düştü: “Cumhuriyetimiz, gücünü, temelinde barındırdığı ortak tarih ve kader birliğinden, milletimizin bağımsızlığa olan inancından ve hedeflediği çağdaşlaşma idealinden almıştır. Cumhuriyetimizin bizleri ulaştırdığı düzey, gelecek için hepimize ayrı bir heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe bağımsız yaşama azmimize daima güç katmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, 101. yıl dönümünü kutladığımız böylesine büyük günde Cumhuriyetimizin banisi, Erzurum Mebusumuz, Erzurumlu Hemşehrimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”
Sakarya SUBÜ’nün URAP sıralamasındaki yükselişi sürüyor SUBÜ, URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından hazırlanan üniversite sıralaması listesinde bir önceki yıla göre 14 basamak birden yükselerek tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında 35’inci sırada yer aldı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından hazırlanan 2024-2025 URAP Türkiye Sıralaması listesinde 7 basamak birden yükseldi. URAP, Türkiye’deki üniversiteleri akademik performanslarına göre, Clarivate Analytics/InCites uluslararası kaynakları ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yayınladığı verileri kullanarak sıralıyor. SUBÜ, tıp fakültesi bulunmayan üniversiteler arasında 35’inci sırada, genel sıralamada ise 111’inci sırada yer alıyor. Sıralamanın ortaya çıkmasında fakülte ve bölüm sayısı ile akademisyen sayısı da etkili oluyor. URAP araştırmasına ilişkin bir değerlendirmede bulunan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Kuruluşumuzdan sonra URAP Araştırma Laboratuvarı’nın yaptığı sıralamada ilk listeye girdiğimizde 147’inci sırada yer almıştık. 3 yıl içinde yükselişimizi artırarak sürdürmemiz ve toplamda 36 basamak yükselmemiz çalışmalarımızın meyvelerini aldığımızı gösteriyor. Biz uygulama ağırlıklı ve beceriye de önem veren bir üniversiteyiz. Bu nedenle esasında URAP Araştırma Laboratuvarı, üniversitemizin konseptine uygun kriterler üzerinden sıralamayı oluşturmuyor. Biz uygulama becerisine ve proje kültürüne sahip öğrenciler yetiştirmek, iş dünyası ile güçlü bağlar geliştirmek ve sorunlara çözüm üreten akademik çalışmalar yapmak için gayret ediyoruz. Bunda da Türkiye’nin lider üniversitelerinden birisiyiz” dedi.