GÜNDEM - 28 Ekim 2024 Pazartesi 09:18

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ekipleri üstün yetenekleriyle göz dolduruyor

A
A
A

Üstün yetenek ve kabiliyetleriyle her türlü hava ve arazi şartlarında görev yapan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ekipleri, başarılarıyla göz dolduruyor. Özel eğitimden geçen ekipler, rehinelerin olduğu operasyonlarda, teröristle mücadele harekatında ve arama kurtarma operasyonlarında görev yapıyorlar.

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı üstün yetenek ve kabiliyetleriyle her türlü hava ve arazi şartlarında görev yapıyor. Dosta güven düşmana korku veren Jandarma Genel Komutanlığı’nın göz bebeği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı kara, hava, demiryolu, su üstü araçları ile bina, mesken ve tesislerde; rehineli ve rehinesiz özel operasyonda, teröristle mücadele harekatı kapsamında ,her türlü iklim ve arazi şartlarında görev yapıyorlar. Paraşüt sistemleriyle özel silah teçhizat, taktik ve teknikleri de kullanan JÖAK ekipleri, her türlü operasyonda görev yapıyor. JÖAK emrinde görev yapan timler, özel sınav ve fiziki yeterlilik testlerini başarı ile geçenlerden oluşuyor. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı, JAK Birlik Komutanlığı emrinde Dağ Arama Kurtarma Tim Komutanı olarak görev yapan Jandarma Üsteğmen Seher Cingöz, personelin aldığı eğitimi ve katıldığı operasyonları anlattı.

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ekipleri üstün yetenekleriyle göz dolduruyor

"Ülkemizin her yerinde mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini icra etmektedir"

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı, JAK Birlik Komutanlığı emrinde Dağ Arama Kurtarma Tim Komutanı olarak görev yapan Üsteğmen Seher Cingöz, “Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı emrinde görev yapan personelin eğitimleri sürekli olarak devam etmektedir. Personelimiz su altı, su üstü özel ihtisas ve uzmanlık gerektiren konularda eğitim almaktadır. Personel komando kursu görmüş fiziki yeterlilik ve sağlık konularında temayüz etmiş istekli olan personeller arasından Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığımızca belirlenen özel sınav ve fiziki yeterlilik testlerinden standartlara ulaşanlar arasından seçilir. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığımız; İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından verilen emirler doğrultusunda özel operasyon, doğal afetlerde arama kurtarma ve teröristle mücadele harekatı kapsamında faaliyetlerine devam etmektedir. Ülkemizin her yerinde mesai mefhumu gözetmeksizin doğal afetlerde arama kurtarma, teröristle mücadele harekatı ve özel operasyon görevlerini icra etmektedir. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı paraşüt sistemleriyle özel silah teçhizat, taktik ve teknikleri de kullanmaktadır. Kendisine verilen her türlü görevi başarı ile yerine getirecek kabiliyet ve güce sahiptir” diye konuştu.

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ekipleri üstün yetenekleriyle göz dolduruyor

Cingöz ayrıca, “Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı; İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından verilen emirler doğrultusunda kendisine tevdi edilen görevleri başarı ile yerine getirecek kadar personele sahiptir. Görevimizin özelliğine göre yerli ve milli kaynakları aktif olarak kullanıyoruz” dedi.

Zöhre Alagöz - Emre Baba

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Beyağaç’ın doğal güzellikleri Şehirler Birliği Meclis Toplantısında tanıtıldı Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, Meclis Üyeleri Hasan Tekir ve Barış Kısa ile birlikte Doğal Şehirler Birliği Meclis Toplantısı’na katılarak Beyağaç’ın doğal zenginliklerini tanıtmak adına önemli bir adım daha attı. Kuşadası’nda düzenlenen toplantıya, pek çok şehirden yerel yöneticiler ve doğa koruma temsilcileri katıldı. Toplantı sırasında, Beyağaç’ın eşsiz doğasının tanıtılması, korunması ve bölgenin sürdürülebilir turizm açısından değerlendirilmesi üzerine sunumlar yapıldı. Başkan Pütün, bölgenin ekolojik zenginlikleri ve kültürel mirasının tanıtımının sadece yerel değil, ulusal düzeyde de önem taşıdığına vurgu yaptı. Beyağaç’ın doğal güzellikleri, ekoturizm imkanları ve korunması gereken değerleri toplantının odak noktalarından biri oldu. Toplantıya katılan heyet ayrıca, Beyağaç’ta sürdürülebilir bir turizm altyapısı oluşturma amacıyla projeler geliştirildiğini belirtti. Başkan Sezayi Pütün, “Beyağaç’ın doğal mirasının korunması ve tanıtılması için böylesine geniş kapsamlı bir platformda yer almak bizim için önemli bir fırsat. Bu değerlerin tanıtılması, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da katkı sunacaktır,” diyerek toplantının önemine değindi. Başkan Pütün, doğa ile uyumlu projelerin hayata geçirilmesi için kararlılıklarını dile getirdi.
Konya Torkulu pedal Balkan Şampiyonu oldu Torku Şekersporlu milli bisikletçi Haktan Ramazan Sayan, Bulgaristan’ın Plovdiv Velodromunda 25-27 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen Balkan Pist Şampiyonasına damga vurdu. Torku Şekersporlu milli bisikletçi Haktan Ramazan Sayan, Bulgaristan’ın Plovdiv Velodromunda 25-27 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen Balkan Pist Şampiyonasında Balkan şampiyonu oldu. İlk gün yarışlarında Scratch kategorisinde Balkan Şampiyonu olan Sayan, Türkiye’ye bir altın madalya kazandırdı. Şampiyonanın ikinci gününde de üstün performans sergileyen başarılı sporcu, diğer yarışlarda da dereceye girerek başarısını taçlandırdı ve toplam dört madalya ile organizasyonu tamamladı. Sayan, Scratch kategorisinde altın madalyanın yanı sıra, Omnium Balkan Bronz Madalyası, Madison Balkan Gümüş Madalyası ve Takım Sprint Balkan Bronz Madalyası kazandı. “Tarihi başarılara yenilerini ekleyeceğiz” Torku Şekerspor Onursal Başkanı Ramazan Erkoyuncu, spora ve sporcuya verdikleri önem ve desteği yineleyerek, “Sporcumuzun Balkan Şampiyonluğu bizleri çok mutlu etti. Bizlere bu gururu yaşatan şampiyonumuzu ve antrenörümüzü canı gönülden tebrik ediyorum. Bilindiği üzere Türk bisikleti tarihinde Avrupa’da alınan üç derece de kulübümüz sporcularına ait. Alınan tarihi başarılara yenilerini eklemek için bu coğrafyanın evlatlarına desteklerimiz artarak devam edecek” dedi. “Emeklerimizin karşılığını görmek bizleri mutlu ediyor” Torku Şeker Bisiklet Takımı Milli Antrenörü İsmail Uğurlu da yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bugüne kadar güçlü bir altyapıyla yetiştirdiğimiz sporcularımızın ulusal ve uluslararası arenada derece alması ve emeklerimizin karşılığını görmek bizleri mutlu ediyor. Başarılarımız artarak devam edecektir. Bizlere her şartta desteklerini esirgemeyen Torku Şekerspor Onursal Başkanı Ramazan Erkoyuncu’ya teşekkür ederiz."