GÜNDEM - 10 Ağustos 2024 Cumartesi 12:08

Oltu OSB yönetim kurulu toplantısı vali Çiftçi başkanlığında yapıldı

A
A
A
Oltu OSB yönetim kurulu toplantısı vali Çiftçi başkanlığında yapıldı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Oltu OSB Yönetim Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti.


Oltu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki son durumun ele alındığı toplantıda; Güvenlik ve büro personeli istihdamı, Ana nizamiyenin girişinin yapılması, Çevre yolu kavşağının düzenlenmesi, OSB çevre yolu ve OSB sınır yolu taş duvar tahkimatının yapılması, OSB içerisindeki kanal üzerinde yol geçişinin genişletilmesi, OSB içerisindeki yol taş tahkimatının yapılması, Müştemilat projelerine KUDAKA tarafından sağlanacak hibe desteğinin görüşülmesi, Yer tahsisi talebinde bulunan yatırımcıların görüşülmesi, İmar planı ile ruhsat ve izinlere uygun yapılaşmanın sağlanabilmesi amacıyla belirli periyotlar halinde denetimlerin yapılması maddeleri karara bağlandı.


Vali Çiftçi, toplantının ardından Oltu OSB’nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Vali Çiftçi, Karayolları 12. Bölge ve Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürleri tarafından alanda sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgilendirildi.


Çiftçi’nin Oltu ziyaretine, Kaymakam Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Adem Çelebi ve kurum amirleri eşlik etti.



Oltu OSB yönetim kurulu toplantısı vali Çiftçi başkanlığında yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Vali Karakaya, Ahlat’ta elma bahçesini gezdi Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Ahlat ilçesindeki hibe destekle kurulan elma bahçesini gezerek çiftçilerle sohbet etti. Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan elma bahçesini ziyaret eden Vali Karakaya, bahçe sahibi Sunullah Yıldırım’dan hasat hakkında bilgi aldı. İlçenin Saka köyünde 30 dönüm alanda kurulu ve 3 bin 750 adet elma ağacından oluşan bahçeyi gezen Vali Karakaya elma toplayarak çiftçilere hayırlı ve bereketli kazançlar diledi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karakaya, “Elmacılıkla ilgili çok ciddi adımlar atılmış. Bunu görmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Yöremizin iklimine, toprağına uygun ürünlerin daha verimli bir şekilde üretilmesi için çabalarımız devam edecek. Çünkü bir ülkeyi güçlü kılan üretimidir. Üretim ne kadar fazla ise orada bereket olur. Mal ve ürünler ucuzlar. Ama üretmezseniz başkalarının eline bakarsınız. Tarım ve gıda konuları stratejik bir alan. Ne kadar çok üretip pazarlayabilirseniz o kadar hem girdi sağlanır hem de insanımızın refah seviyesi adına bu faaliyetlerin artarak devam etmesi adına çaba sarf edeceğiz. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun” dedi. Bir süre gezi ve incelemelerine devam eden Vali Karakaya, ilçeden ayrıldı. Vali Karakaya’ya ziyaretinde Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Başkan Vekili Ramazan Ergezen, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Kartaler, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Bitlis Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Çolak, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, Ahlat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nihat Keskin ve bazı kurum amirleri eşlik etti.