GÜNDEM - 22 Ekim 2024 Salı 15:00

Erzurum’da araç sayısı 139 bin 727 oldu

A
A
A
Erzurum’da araç sayısı 139 bin 727 oldu

Türkiye’de Eylül ayında 211 bin 389 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Erzurum’da ise bir ayda 4 bin 165 araçla alakalı işlem yapıldı, kentte trafiğe kayıtlı araç sayısı 138 bin 917 oldu.


Ülkemizde Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların %56,8’ini motosiklet, %29,5’ini otomobil, %7,9’unu kamyonet, %2,9’unu traktör, %1,6’sını kamyon, %0,9’unu minibüs, %0,3’ünü otobüs ve %0,1’ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Eylül 2024’e ait motorlu kara taşıtları rakamları belli oldu. Erzurum 139 bin 727 kayıtlı araçla Türkiye sıralamasında 49. basamakta yer aldı. Eylül ayında 4 bin 659 araç devrinin yapıldığı Erzurum, ülke sıralamasında 41’inci oldu.


Erzurum’da trafiğe kayıtlı araçlarda otomobil 70 bin 927 ile ilk sırada yer alırken, minibüs sayısı 2 bin 402, otobüs sayısı bin 247, kamyonet sayısı 29 bin 825, kamyon sayısı 6 bin 319, motosiklet sayısı 6 bin 420, özel amaçlı araç sayısı 743 ve traktör sayısı 21 bin 844 oldu. Eylül ayında Erzurum’da 4 bin 659 aracın devri yapıldı. Bunlardan 2 bin 990 otomobil, minibüs 97, otobüs 17, kamyonet bin 37, kamyon 100, motosiklet 138, özel amaçlı araç 5 ve traktör 2755 adet olarak gerçekleşti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GTB üyeleri, SIAL Paris 2024 fuarı’nı ziyaret etti Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), gıda sektöründe faaliyet gösteren üye işletmelerine yönelik, dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarı SIAL Paris 2024’e ziyaret etkinliği gerçekleştirdi. Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen fuarda, Gaziantep gıda sektörü temsilcileri, ikili iş birliği görüşmeleri yaparak, sektördeki yenilikçi gıda teknolojilerini yerinde inceleme fırsatı buldu. Gaziantep Ticaret Borsası, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ’GTB Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi’ kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren üye firmalarının SIAL Paris Fuarı’nı ziyaret etmelerini sağladı. SIAL Paris 2024 Fuarı’na, borsa üyesi 13 firmadan toplam 19 temsilcinin katıldığını açıklayan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep gıda sektörü temsilcilerinin fuar süresince ikili iş birliği görüşmeleri gerçekleştirerek, sektördeki en son yenilikleri yerinde inceleme şansı bulduklarını ifade etti. SIAL Paris Fuarının; gıda, içecek ve perakende sektöründe tüm dünya ülkeleri için önemli bir ihracat platformu oluşturduğuna dikkat çeken Akıncı, fuarın Avrupa, Amerika ve Asya pazarlarında pay sahibi olmak isteyen tüm profesyoneller için güçlü bir işbirliği zemini oluşturduğunu söyledi. Fuar organizasyonunun son derece başarılı ve verimli geçtiğini belirten Akıncı, “SIAL Paris, sektörde büyük anlaşmaların yapıldığı ve küresel ticaretin şekillendiği bir merkez konumuna gelmiş durumda. Bu sene 60’ıncı yılını kutlayan SIAL Paris 2024’e 130 ülkeden tarım ve gıda endüstrisini temsilen 7 bin 500 firma stantlarıyla katılım gösterdi. Ticaret Bakanlığımız tarafından desteklenen Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikteki temel amacımız, gıda sektörümüzün uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak ve üye işletmelerimizin dünya çapında yeni iş fırsatları yakalamalarına imkan sağlamak” dedi. Fuara katılan Gaziantepli firma temsilcilerinin etkinlik süresince uluslararası pazarlardaki ürün kalitesi, ürün çeşitliliği ve fiyatlandırma stratejileri hakkında değerli bilgiler aldıklarını aktaran Akıncı, bu sürecin firmaların küresel ticaret ve pazarlama stratejilerini daha iyi anlamalarına ve kendi stratejilerini geliştirmelerine imkân sağladığını sözlerine ekledi.
Antalya Bordür ve Parke Üretim Tesisi faaliyete geçiyor Alanya Belediyesi, dönemin Kargıcak Belediyesi tarafından 2004 yılında hizmete açılan, 2009 yılında ise faaliyetlerine son verilen Bordür/Parke Üretim Tesisi’ni yeniden hayata kazandırarak öz kaynaklarına bir yenisini daha ekliyor. Alanya Belediyesi, Bordür ve Parke Üretim Tesisi’ni yeniden faaliyete geçiriyor. Başkan Yardımcıları Murat Levent Koçak, Hasan Servet Ünlü ve Başkan Danışmanı Sadık Dizdaroğlu ile ilgili personelle birlikte tesisi gezen Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, süreç hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde unutulmaya yüz tutmuş bu önemli tesisi yeniden hayata geçireceklerini belirten Başkan Özçelik, tesis sayesinde büyük bir tasarruf sağlanacağını ve yeni gelir kapısı oluşturulacağını söyledi. Belediye kendi taşını kendi üretecek Konu hakkında açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “2009’daki son üretimden sonra bugüne kadar üretim yapılmamış. Tespitlerimize göre 14 tane büyük motor ve birçok hareketli parça yerinde bulunamamıştır. Zaman içerisinde kaybolduğu düşünülmekte. Fakat Belediyemiz tarafından tekrar faaliyete geçirmek üzere anlaşmalarımız yapılmış olup, 1 ay içerisinde tam olarak üretime geçecek. Bundan sonra Alanya Belediyesi kendi bordürünü, kendi kilitli taşını yüzde 50’den fazla maliyet düşüşü ile yapacaktır. Kendi taşını kendisi üretecektir. Ayrıca üretim fazlamızı da almak isteyen ister vatandaş, ister diğer belediyelere satacak ve sistemin maliyetini daha da aşağı düşüreceğiz. Hedefimiz var olanı yaşatmak, daha iyi hale getirmek ve var olanı bir tık yukarıya çıkartmak" ifadelerini kullandı. Kapasite ikiye katlanacak Başkan Özçelik, tesisin günde 600 metrekare bordür üretebilecek kapasiteye sahip olduğunu söyleyerek, ihtiyaç halinde çift vardiya ile kapasitenin ikiye katlanabileceğini de sözlerine ekledi.
Kayseri Çopuroğlu, Angola Meclis Başkanı Carolina Cerqueira’yı ağırladı Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye-Angola Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Angola Meclis Başkanı Carolina Cerqueira’yı ağırladı. Ziyaret, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Ziyaret sırasında Çopuroğlu, Angola ile Türkiye arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi ve ekonomik, kültürel işbirliklerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Angola’nın zengin doğal kaynakları ve stratejik konumunun, iki ülke için fırsatlar sunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye-Angola Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şaban Çopuroğlu ile Angola Meclis Başkanı Carolina Cerqueira Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’u makamında ziyaret etti. Carolina Cerqueira, Angola’nın TBMM ile işbirliği yapma konusundaki istekliliğini dile getirerek, iki ülkenin parlamentoları arasındaki ilişkilerin artırılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, her iki ülkenin gençleri ve kadınları için ortak projelerin geliştirilmesinin altını çizdi. Toplantı, karşılıklı olarak çeşitli konuların ele alındığı verimli bir diyalog ortamında gerçekleşti. Angolalı ve Türk yetkililer, gelecekteki işbirliklerinin şekillendirilmesi ve somut adımlar atılması konusunda kararlılıklarını ifade ettiler. Ziyaret, iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine katkıda bulunurken, ortak çıkarlar doğrultusunda daha yakın işbirlikleri için bir başlangıç noktası oldu.