GÜNDEM - 03 Nisan 2025 Perşembe 13:36

ERULDER ramazan ayında da sahadaydı

A
A
A
ERULDER ramazan ayında da sahadaydı

Mübarek üç ayları geride bıraktığımız bu günlerde Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER) Erzurum’da okuyan sayıları on bini geçen uluslararası öğrencileri ramazanda da yalnız bırakmadı.


Yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren ERULDER, ramazan çalışmalarıyla öğrencilerin gönüllerinde taht kurmayı başardı.


On bir yıldır kesintisiz bir şekilde öğrencilere iftar yemeği veren ERULDER, bu yılda ümmet sofrası geleneğini yaşatmaya devam etti. Tebrizkapı Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine yüzlerce öğrenci katıldı. Ayrıca gönüllülerin verdiği iftarlara da çok sayıda öğrenci katıldı. Ramazan ayının sonunda 1873 uluslararası öğrenci ulaşıldı. Ayrıca evlerde kalan çok sayıda öğrenciye gıda kolisi ve alışveriş kartı ulaştırıldı. Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneğinin tespit ettiği 97 eve ulaşan yardımlar öğrencileri memnun etti. Ramazan ayının manevi iklimi dernek çalışmalarına da yansıdı. Yapılan sohbetlere, yarışmalara çok sayıda öğrenci katıldı. İftardan hemen sonra bilgi yarışmaları düzenlenerek hediyeler verildi. 40 Hadis yarışmasına 17 farklı ülkeden 41 öğrenci katıldı. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada dereceye gireneler Suriye’den Hanan Rusya’dan Dinara ve Yemenli Abdurrahim oldu. Dernek merkezinde kılınan hatimle teravihe de çok sayıda öğrenci katıldı.


ERULDER, maddi durumu iyi olmayan 221 öğrenciye de maddi destek verdi. Toplamda ayni ve nakdi yardımın tutarı 432 bin 300 lira oldu. Tüm bu faaliyetlerde toplam da 3427 öğrenci faydalandı.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ertan Halit Aksakal, ’’Ramazan ayını dolu dolu geçirdik çok şükür. Yaptığımız faaliyetlerle öğrencilerimizi Erzurum’da yalnız bırakmadık. Faaliyetlerimize onlarca ülkeden yüzlerce öğrenci katıldı. Ramazan çalışmalarımızı öğrencilerimize verdiğimiz bayram kahvaltısı ile nihayete erdirdik. Çalışmalarımıza destek veren gönüllülerimize ayrıca teşekkür ederim’’ dedi.



ERULDER ramazan ayında da sahadaydı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Trendyol Süper Lig: Göztepe: 0 - Gaziantep FK: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Göztepe, sahasında Gaziantep FK ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 6. dakikada gelişen Gaziantep FK atağında Sorescu sağ kanattan ceza sahasına doğru gönderdiği ortada Ogün’ün ayağıyla vurduğu meşin yuvarlak sağ direğin yanından dışarı çıktı. 20. dakikada gelişen Gaziantep FK atağında Halil’i pasıyla ceza sahasına giren Boateng, sol çaprazdan ayağıyla vuruşunda top savunmaya çarparak kornere gitti. 42. dakikada gelişen Göztepe atağında ceza sahasına giren Juan, sol ayağıyla kaleye sert vurduğu top kaleciden geri döndü. Romulo topa doğru hareketlenirken rakibi tarafından yapılan müdahaleyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. 45. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Romulo, sol köşeye sert vurdu. Köşeyi doğru tahmin eden Burak penaltıyı kurtardı. Hakemler: Adnan Deniz Kayatepe, Furkan Ürün, Osman Gökhan Bilir Göztepe: Mateusz Lis, Taha Altıkardeş, Heliton, Malcom Bokele, Ogün Bayrak, Anthony Dennis, Doğan Erdoğan, İsmail Köybaşı, Victor Hugo, Juan, Romulo Yedekler: Arda Özçimen, Emircan Seçgin, Koray Günter, Furkan Bayır, Lasse Nielsen, Nazım Sangare, Kuryu Matsuki, Kubilay Kanatsızkuş, Emersonn Correia da Silva, David Tijanic Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Gaziantep FK: Burak Bozan, Deian Sorescu, Arda Kızıldağ, Semih Güler, Anel Husic, Ogün Özçiçek, Emmanuel Boateng, Kacper Kozlowski, Alexandru Maxim, Christopher Lungoyi, Halil Dervişoğlu Yedekler: Sokratis Dioudis, Emre Taşdemir, Ertuğrul Ersoy, Salem Mbakata, Bruno Viana, Quentin Daubin, Furkan Soyalp, Muhammed Gümüşkaya, Kenan Kodro, David Okereke Teknik Direktör: Selçuk İnan Sarı kartlar: Ogün Özçiçek, Anel Husic (Gaziantep FK)