ASAYİŞ - 07 Nisan 2025 Pazartesi 21:23

Tır ile panelvan aracın karıştığı kazada 5 kişi yaralandı

A
A
A
Tır ile panelvan aracın karıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Mersin’de tır ile panelvan aracın karıştığı kazada 3’ü çocuk 5 kişi yaralandı.


Kaza, Mersin-Antalya D-400 karayolunda Erdemli ilçesi Limonlu Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Antalya istikametine seyreden H.Y. idaresindeki 27 UU 203 plakalı Mitsubishi marka panelvan araç ile A.B. yönetimindeki 31 ASM 113 plakalı tır çarpıştı. Kazada direğe de vuran araçta bulunan 3’ü çocuk 5 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla Erdemli Devlet Hastanesine kaldırdı.


Vatandaşlar, aynı bölgede kazalar yaşandığını belirterek, tedbir alınmasını istedi.


Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



Tır ile panelvan aracın karıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmirli öğrenciler, Almanya’da teknoloji fuarında projelerini sergiledi İzmir TAKEV Okulları Maker Kulübü öğrencileri, birbirinden farklı özgün projeleriyle ‘Maker Faire Ruhr’ teknoloji fuarında yerini aldı. Dünyanın ve Almanya’nın dört bir yanından fuara gelen katılımcılar, öğrenciler tarafından hazırlanan projelere yoğun ilgi gösterdi. İzmir TAKEV Okulları Maker Kulübü öğrencileri, 27-31 Mart tarihleri arasında Dortmund Üniversitesi kampüsünde yer alan DASA fuar alanında düzenlenen Avrupa’nın önemli teknoloji fuarları arasında gösterilen ‘Maker Faire Ruhr’ teknoloji fuarına katıldı. ‘Hayali Gerçeğe Dönüştür’ sloganıyla yola çıkan TAKEV’li gençler, hazırladıkları özgün projeleri kendi stantlarında sergileyerek büyük ilgi gördü. Öğrenciler ayrıca Türkiye’yi ve İzmir’i uluslararası teknoloji fuarında başarıyla temsil etmenin gururunu yaşadı. Temel elektronik devrelerden sensör teknolojilerine, mikrodenetleyici uygulamalarından blok tabanlı kodlamaya kadar öğrenciler tarafından geniş bir yelpazede hazırlanan uygulamalı çalışmalar, dünyanın ve Almanya’nın dört bir yanından gelen katılımcıların yoğun ilgisini çekti. Her yaştan teknoloji meraklısıyla birebir etkileşim kurma ve bilgi paylaşımı yapma fırsatı bulan öğrenciler, "Kendi projelerimizi anlatmanın yanı sıra, farklı kültürlerden insanlarla tanışma ve onların projelerini görme imkanı bizler için inanılmaz bir deneyim oldu. Yıl boyunca üzerinde çalıştığımız projelerin yoğun ilgiyle izlenmesi de bizleri heyecanlandırdı. Teknoloji yolculuğumuz devam edecek" dedi.
Siirt Uzmanından çocuklarda göz sağlığı uyarısı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burak Akkoyun, çocuklarda göz sağlığının erken dönemde önemsenmesi gerektiğini belirtti. Bebeklik döneminden itibaren her yaşta göz muayenesi yapılabileceğini belirten Op. Dr. Akkoyun, özellikle doğumdan sonraki ilk 6 ayda tüm çocukların göz doktoru tarafından muayene edilmesi gerektiğini ifade etti. Op. Dr. Akkoyun, bu sayede şaşılık, kırma kusurları, doğumsal katarakt ve retina gibi ciddi göz hastalıklarının erken dönemde tespit edilebileceğini söyledi. Ayrıca, erken doğan ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerde, yoğun bakımda oksijen desteği almış bebeklerde retina hastalığı riskinin bulunduğunu belirten Op. Dr. Akkoyun, prematüre bebeklerin ilk haftalardan itibaren göz muayenesine tabi tutulması gerektiğini vurguladı. Op. Dr. Burak Akkoyun, ’’Şaşılık, gözlerin paralelliğini kaybetmesi durumudur. Çocuklarda sıklıkla görülen göz bozuklukları arasında yer alan şaşılık, genellikle genetik yatkınlık, hamilelik süreci, doğumdaki sorunlar ve geçirilen hastalıklar gibi faktörlerden kaynaklanabiliyor. Çocuklarda şaşılık görülme sıklığı yüzde 2-4 arasında değişiyor. Yalancı şaşılık gibi yanlış tespitler de yaygın ancak çocuğun gelişimiyle birlikte bu durum düzelebilir. Çocuklarda göz tembelliği özellikle 3-3.5 yaş civarında saptanıyor. Gözler arasındaki numara farkı artarsa göz tembelliği riski de artar. Gözlük tedavisi ve sağlıklı gözün kapatılmasıyla göz tembelliği tedavi edilebilir. Kapama tedavisi 3-8 yaş arasında daha etkilidir. 9-10 yaşından sonra görme iyileşmesi çok düşüktür. Şaşılık, çoğunluğunun göz tembelliği olan hastalarda oluşuyor. Çocukların göz sağlığını korumak için düzenli göz muayenelerinin yapılması gerekmektedir. Aileler çocuklarını 2 yaşına kadar elektronik cihazlardan uzak tutmalı, 7 yaşına kadar günlük ekran süresinin 1 saati geçmemesi gerekir. Çocuğun gözünde kayma tespiti durumunda, fotoğraf çekip doktoruna sunmakta fayda var’’ dedi. Damlalı muayene gerekliliği hakkında bilgi veren Op. Dr. Akkoyun, damlalı muayene öncesinde çocuğun sağlığının yerinde olduğundan emin olunması gerektiğini de sözlerine ekledi.