ASAYİŞ - 15 Ekim 2024 Salı 13:45

Erzincan’da 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs operasyonla yakalandı

A
A
A
Erzincan’da 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs operasyonla yakalandı

Erzincan’da uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hakkında 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs operasyonla yakalandı.


İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler tarafından UYAP’ta aranan şahısların yakalanmasına yönelik KEP/KAFES ve JABS programları da kullanılarak yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan aranan ve 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H. Y. isimli şahıs yapılan operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı.


Yakalanan şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası’nda Narkotik eğitimleri devam ediyor Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği, toplumda uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek amacıyla önemli bir etkinlik düzenledi. Kuşadası Sokak Festivali’nde gerçekleştirilen “Narko Nokta” faaliyetiyle, toplumun her kesimine ulaşılmaya çalışıldı. Narkotik ekipleri, festival süresince yaklaşık 15.000 vatandaşa doğrudan temas ederek, uyuşturucu madde bağımlılığı ve zararları konusunda bilgilendirmede bulundu. Etkinlikte, uyuşturucuyla mücadele kapsamında önemli bir adım olarak tanıtılan UYUMA ve NARVAS uygulamaları hakkında da ayrıntılı bilgi verildi. Vatandaşlara dağıtılan broşürler ve yapılan birebir bilgilendirmeler sayesinde, toplumsal farkındalık ve bilinçlenmenin artırılması hedeflendi. UYUMA uygulaması, vatandaşların uyuşturucu kullanımını veya satışını hızlı bir şekilde yetkililere bildirmesine imkan tanıyan bir cep telefonu uygulaması olarak tanıtıldı. Bu sayede, bireylerin uyuşturucuyla mücadelede aktif bir rol alması amaçlanıyor. NARVAS ise Narkotik Arama ve Veri Analiz Sistemi adıyla bilinen ve uyuşturucu madde suçlarına yönelik veri toplama, analiz etme ve suçla mücadeleyi daha etkin hale getirme amacı taşıyan bir sistem olarak halka tanıtıldı. Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, özellikle gençler ve ailelerle birebir görüşmeler yaparak uyuşturucu madde kullanımı konusunda bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi. Broşürler, vatandaşların uyuşturucuyla mücadele konusunda nasıl bir yol izleyebileceğini ve uygulamalar sayesinde hangi adımları atabileceklerini detaylı bir şekilde anlattı.
Muğla Çocukların yol isteğini Başkan Aras yerine getirdi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a çektikleri video ile sosyal medyadan seslenerek yol isteyen çocukların yol talebi yerine getirilerek Menteşe’nin Bayır Mahallesinde yol çalışması başlattı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras mahallelerinde yol çalışması yapılması isteklerini sosyal medyadan yayınlayan, videoda “Yol istiyoruz, bisiklet süremiyoruz” diyen çocukların talebine kayıtsız kalmadı ve Bayır Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi’nde yol çalışmasını başlattı. Menteşe Belediyesi ile yapılan ortak çalışma sonrası Büyükşehir Belediyesi ekipleri zemin düzenleme çalışmalarına hemen başlattı. Menteşe İlçesi Bayır Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi’nde sokakta oynayan dört çocuk ellerinde “Yol istiyoruz, bisiklet süremiyoruz” pankartı ile yol eylemi yaptı. Çocuklar videoda; “Ahmet amca, Gonca abla yağmur yağdığında okula gitmekte zorlanıyoruz, bu nedenle güzel bir yol istiyoruz” diyerek Büyükşehir’e ve Menteşe Belediyesi’ne mesaj gönderdi. Sosyal medyadaki videoyu izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, çocukların bu isteğine kayıtsız kalmadı ve bölgede hemen yol çalışmasını başlattı. Menteşe Belediyesi ile işbirliği içerisinde Kazım Karabekir Caddesi’nde 950 metre stabilize yolda zemin düzenleme çalışması başladı. Zemin düzenleme çalışmasından sonra yolda sathi kaplama çalışması yapılacak ve yol vatandaşların hizmetine sunulacak. Bayır Mahallesi Muhtarı Serkan Avcı; “Bu bölge yeni inşaat alanı villaların olduğu bölge. Bu bölgede hızlı bir inşaat sektörü var şu anda. Burada çocuklar video çekmişler ve başkanlarımıza göndermişler. Şu anda yol çalışmaları başladı. Teşekkür ederiz kendilerine” dedi.
Adana Karısını ve oğlunu öldüren sanık 2 kez ağırlaştırılmış müebbet aldı, ’asıl mağdur benim’ dedi Adana’da eşini 39, oğlunu ise 49 yerinden bıçaklayarak öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Son kez savunma yapan sanık, “Asıl mağdur benim. Dünyası yıkılan, ailesi katledilen benim, ne olduysa bana oldu” dedi. Olay, 19 Ağustos 2023 tarihinde merkez Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi 78101 sokakta bulunan bir apartmanın 9’uncu katında meydana gelmişti. Sabaha karşı cinnet getiren Cem Suna, eşi Deniz’i (43) 39 yerinden ve oğlu Alperen’i (16) 49 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Olayın ardından Cem Suna ’canavarca hisle öldürme’ suçundan hakim karşısına çıkmıştı. Karısını ve oğlunu öldürdü, hakim karşısında "Asıl mağdur benim" diye savunma yaptı Karar davasında hakim karşısında son savunmasını yapan Cem Suna, "Bugüne kadar sustuysam adalete güvenimden sustum. Herkes hükmünü vermiş. Asıl mağdur benim. Dünyası yıkılan, ailesi katledilen benim. Ne olduysa bana oldu. Eşim ve çocuğum sürekli gözümün önünde. Dışarı çıksam da bir şey değişmeyecek" dedi. Cem Suna’nın Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar davası görüldü. Karar davasında Cem Suna’ya 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. "Kalbini, derisini yüzüp bana versinler" Dava sonunda, öldürülen kadının annesi Neriman Toker basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toker, "Canice, torunumu ve kızımı katleden katil o kadar rahat ki anlamıyorum. Karardan hiç mutlu değilim, onun kellesini istiyorum. Onun kalbini de derisini yüzüp bana versinler, belki o zaman biraz rahatlarım" diye konuştu.
Ordu Başkan Tavlı, “Çevremize hep birlikte sahip çıkmalıyız” Ordu’nun Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Doğaya saygılı olmalı ve koruyan bir yaşam tarzı yürütmeliyiz, çevremize hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi. ‘Temiz bir gelecek, temiz bir dünya ile başlar’ sloganıyla Ünye’de etkinlik düzenlendi. Ünye Gölevi Mahallesi kumsalında yapılan çevre temizlik etkinliğinde kumsalda ve mesire alanlarında atılan çöpler toplanarak çöp araçlarına kondu. Temizlik etkinliğinin ardından Ünye Belediye tarafından bu yaz hizmete açılan Yeni Kadınlar Plajında katılımcılara yemek verildi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, programda yaptığı konuşmada, “Dünyanın, doğanın ve çevremizin temiz tutulmasının ne kadar önemli olduğunu, özellikle ekolojik dengede meydana gelen bozulmaların iklimsel sorunlar olarak nasıl yaşama yansıdığını hep birlikte görüyoruz. Bu nedenle doğaya saygılı olmalı ve koruyan bir yaşam tarzı yürütmeliyiz. Bugün bu organizasyonu özellikle çevre temizliğine farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdik. Bugün gerçekleştirdiğimiz organizasyonla çevre kirliliğine hep birlikte şahit olduk. Turizm şehir dediğimiz Ünye’mize bu görüntülerin yakışmadığını hep birlikte görmüş olduk. O zaman çevreyi kirletmemek lazım. Son dönemde yerel yönetim olarak çok sayıda lokasyonda çöp noktalarımız var. Vatandaşlarımızın tek yapması gerek çöpleri bu noktalara ulaştırmaktır. Yaşadığımız alanlarda güzel vakit geçirmek istiyorsak, temiz tutmayı öğrenmemiz gerekiyor. Ben tüm katılanlara teşekkür ediyorum” dedi. Programa STK üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Muş Muş’ta "El Ele Güvenli Geleceğe" projesi kapsamında bilgilendirme standı kuruldu Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından "El Ele Güvenli Geleceğe" projesi kapsamında açılan stantta bin 343 öğrenci bilgilendirildi. Emniyet Müdürlüğünün birçok biriminde görevli ekipleri, MAUN’da stant açtı. Düzenlenen etkinlikte, Terör, Güvenlik, Asayiş, Toplum Destekli ve Narkotik Şube Müdürlüğü personelleri öğrencilere, dolandırıcılık, terör, siber suçlar, sosyal medya kullanımı, bağımlılık ve KADES hakkında çeşitli bilgiler verdi. Öğrencilere defter, tükenmez kalem, broşür, bez çanta, uçlu kalem, silgi seti ve grafik resim tekniği ile hazırlanan kişiye özel isim yazılı kaligrafi kâğıtları hediye edildi. Etkinlikte toplamda bin 343 öğrenciye ulaşıldı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okullarında bilgilendirme standı kurulduğunu söyleyen Tarih bölümü öğrencisi Haris İğneci, “Biz de bu standı ziyaret ettik. Güvenliğimizle ilgili biz de bilgilendirmeler yapıldı. Yaşayacağımız herhangi bir olayda polis ekiplerine nasıl ulaşacağız? Onlarla nasıl iletişim kuracağız? Nasıl görüşeceğiz gibi çeşitli bilgilendirme yapıldı. Bu da bizim için oldukça faydalı oldu. Özellikle zararlı, içerik üreticileri gibi bunlara daha dikkatli olacağız. Sosyal medya dolandırıcılarına karşı daha dikkatli olacağız. Aynı zamanda burada bir abilerimiz bize yardımcı oldular gerçekten. Bizi bilgilendirdiler. Gerçekten hani güzel şeyler yaptılar. Sanatı farklı gençleri standa çekmek için güzel şeyler yaptılar. Çok memnun kaldık. Daha önce başımıza gelen kötü olaylar oldu. Bir daha başımıza gelen bir daha yaşamaması için güzel adımlar atılıyor. Yani gerçekten memnun kaldık. Herhangi bir olay esnasında nasıl davranacağınız konusunda nasıl bilgiler verdiler” şeklinde konuştu. Bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında kurulan stantların gereken bir şey olduğunu söyleyen MAUN Fen-Edebiyat Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Hanım Okta, “Zaten üniversiteye katıldığımızda gerek yeni katıldığımızda gerek bu süreçte arkadaş ortamları, faaliyetler adı altında çok farklı yerlere çekilebiliyor. Özellikle terörle mücadele kapsamında bu bilgilendirilmenin yapılması çok iyi bir şey. Çok teşekkür ediyorum. Dolandırıcılar karşılığı ilgilendirdiler. Hiç bilgilendirirken siber suçlar hakkında, dolandırıcılık ve bir de toplumsal olarak örgüt planlı bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında bilgilendirdiler. Kafamızda soru işareti olan ya da bilmediğimiz tam oturmayan yerleri çok detaylı bir şekilde bize anlattılar. Yani kafamızdaki bütün soru işaretlerini giderdiler. Kadına şiddete yönelik KADES uygulaması hakkında da bilgilendirme yapıldı. Ne kadar hızlı bir şekilde bize ulaşabileceklerini anlatarak bizi güvende hissettirdiler” dedi.