ASAYİŞ - 21 Ekim 2024 Pazartesi 08:44

Emniyetten çocuklara tenis kursu

A
A
A
Emniyetten çocuklara tenis kursu

Erzincan’da Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde emniyet tarafından çocuklara yönelik tenis kursu açıldı.


İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen "Biz Büyük Bir Aileyiz" projesi kapsamında 75. Yıl Bayrak Ortaokul öğrencilerine yönelik; çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak kalarak vakitlerini onları geliştirecek etkinliklerle geçirmeleri ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla, masa tenisi kursu açıldı. Kursa katılan öğrencilere ihtiyaç duyacakları malzemeler hediye edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Öğretmen Akademilerinde yeni dönem başladı Milli Eğitim Bakanlığı’nın özgün projelerinden Öğretmen Akademileri’nde yeni dönem başladı. Bursa Öğretmen Akademileri geçen dönem 3 bin 500 öğretmeni ağırladı. Bu dönem sayının iki katına çıkması bekleniyor. Öğretmen Akademileri çerçevesinde kurulan Bursa Edebiyat Akademisi’nin ilk konuğu yaşayan en büyük Türk şairlerinden Hüseyin Atlansoy oldu. Yıldırım Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen program yoğun katılıma sahne oldu. Yunus Emre’den başlayarak günümüze kadar gelen Türk şiirinin aşamalarını ele alan Atlansoy; şiirin diriltici, sağaltıcı ve yöneltici özelliklerini Yunus Emre, Şeyh Galip, Mehmet Akif, Yahya Kemal, Nazım Hikmet, Ziya Osman Saba, Necip Fazıl, Sezai Karakoç gibi şairler örneğinde ele aldı. Yakın döneme mührünü vuran Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, İsmet Özel, Cahit Koytak gibi isimlerin önemine dikkat çeken Atasoy, “Şiir uzun süre sıfatlarla ilerledi. İkinci Dünya savaşından sonra İkinci Yeni ile sıfatsözden fiilsöze ilerledi şiirimiz. Bir anlamda İkinci Yeni ile şiirimize matematik bilen adamlar girdi” şeklinde konuştu. Programa ev sahipliği yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da restorasyonu tamamlanarak halkın hizmetine açılan Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi hakkında bilgi verdi. Bu yeni merkezin sanat, edebiyat ve düşüncenin Bursa’daki önemli merkezlerinden biri olmasını amaçladıklarını belirten Başkan Yılmaz özellikle öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen akademi faaliyetlerine ev sahipliği yaptıklarından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Başkan Oktay Yılmaz program sonunda Şair Hüseyin Atlansoy’a hediye takdim etti. Program katılımcılarına da Yıldırım Belediyesi yayınlarından kitaplar hediye edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ve imza etkinliği ile sona erdi. Bursa Edebiyat Akademisi kapsamında bu dönem yirmiyi aşkın şair ve yazar Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde ağırlanacak. Faaliyetlere öğretmenlerin yanı sıra edebiyata ilgi duyan Bursalılar da katılabiliyor.
Ankara Keçiören Belediyesinin güvenlik personeline Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi Keçiören Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Derneği (AKUT) iş birliği ile belediyenin güvenlik personellerine Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi verildi. Ankara’nın Keçiören Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ve AKUT iş birliğiyle, belediye bünyesinde görev yapan güvenlik personellerine yönelik "Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi" düzenledi. Eğitim, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ceyhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Eğitimleri Şube Müdürü Ali Civelek, AKUT temsilcileri ve güvenlik personellerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel açılış konuşmasında, gerçekleşebilecek afetlere karşı farkındalık eğitimlerinin büyük önem arz ettiğini belirtti. Erel, gönüllülerin rolüne de değinerek "Afetlere hazırlık sürecinde Arama Kurtarma Derneği ve gönüllülerle birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Olası afetlere karşı toplumun her bireyinin sorumluluk alması, afetlere karşı dayanıklılığımızı artıracaktır" dedi. Afetler karşısında tedbir almak önemli Güvenlik personellerinin mesleki yeterliliğini artırmak, afet ve yangınlara karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimde, AKUT Ankara gönüllüsü Ergun Padır afetler öncesi alınacak önlemlerin yanı sıra afet anında doğru müdahale yöntemleri ve acil durum planlaması hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün "Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur" sözünü hatırlatan eğitmen, yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek amacıyla afetler karşısında tedbir almanın çok önemli olduğunu vurguladı. Yangınlarda hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmeli Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Amiri Nurettin Ayaz gerçekleştirdiği yangın eğitiminde, yangın anında yapılması gerekenler, yangın söndürme teknikleri, acil durum yönetimi ve ekip koordinasyonu gibi konularda güvenlik personellerini bilgilendirdi. Yaşanan gerçek olaylar üzerinden örnekler veren itfaiye amiri, farklı yangın senaryolarında nasıl hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğini anlattı. Ayrıca eğitimde, yangın güvenliği ekipmanlarının kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları belirtilerek yangın tüpünün kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. K-9 köpekleri yeteneklerini sergiledi Eğitimin ardından Ankara İtfaiyesi K-9 Arama Kurtarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen gösteride, afetlere müdahalede büyük katkı sağlayan eğitimli köpekler yeteneklerini sergiledi. Düzenlenen Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi, güvenlik personellerine sertifikalarının verilmesiyle son buldu.