ASAYİŞ - 21 Ekim 2024 Pazartesi 10:38

Keçiören Belediyesinin güvenlik personeline Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi

A
A
A
Keçiören Belediyesinin güvenlik personeline Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi

Keçiören Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Derneği (AKUT) iş birliği ile belediyenin güvenlik personellerine Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi verildi.


Ankara’nın Keçiören Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ve AKUT iş birliğiyle, belediye bünyesinde görev yapan güvenlik personellerine yönelik "Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi" düzenledi. Eğitim, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ceyhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Eğitimleri Şube Müdürü Ali Civelek, AKUT temsilcileri ve güvenlik personellerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel açılış konuşmasında, gerçekleşebilecek afetlere karşı farkındalık eğitimlerinin büyük önem arz ettiğini belirtti. Erel, gönüllülerin rolüne de değinerek "Afetlere hazırlık sürecinde Arama Kurtarma Derneği ve gönüllülerle birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Olası afetlere karşı toplumun her bireyinin sorumluluk alması, afetlere karşı dayanıklılığımızı artıracaktır" dedi.


Afetler karşısında tedbir almak önemli


Güvenlik personellerinin mesleki yeterliliğini artırmak, afet ve yangınlara karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimde, AKUT Ankara gönüllüsü Ergun Padır afetler öncesi alınacak önlemlerin yanı sıra afet anında doğru müdahale yöntemleri ve acil durum planlaması hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün "Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur" sözünü hatırlatan eğitmen, yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek amacıyla afetler karşısında tedbir almanın çok önemli olduğunu vurguladı.


Yangınlarda hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmeli


Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Amiri Nurettin Ayaz gerçekleştirdiği yangın eğitiminde, yangın anında yapılması gerekenler, yangın söndürme teknikleri, acil durum yönetimi ve ekip koordinasyonu gibi konularda güvenlik personellerini bilgilendirdi. Yaşanan gerçek olaylar üzerinden örnekler veren itfaiye amiri, farklı yangın senaryolarında nasıl hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğini anlattı. Ayrıca eğitimde, yangın güvenliği ekipmanlarının kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları belirtilerek yangın tüpünün kullanımı uygulamalı olarak gösterildi.


K-9 köpekleri yeteneklerini sergiledi


Eğitimin ardından Ankara İtfaiyesi K-9 Arama Kurtarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen gösteride, afetlere müdahalede büyük katkı sağlayan eğitimli köpekler yeteneklerini sergiledi. Düzenlenen Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi, güvenlik personellerine sertifikalarının verilmesiyle son buldu.



Keçiören Belediyesinin güvenlik personeline Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Özat: “Eğitimden ve çocuklarımızın geleceğinden tasarruf olmaz” Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat, kamu tasarruf tedbirlerini işaret ederek, “Eğitimden ve çocuklarımızın geleceğinden tasarruf olmaz” dedi. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat halk eğitim merkezlerinde engelli çocuklara yönelik açılan beceri kurslarının kapatılması ve yeniden açılmamasına yönelik yazılı basın açıklaması yayınladı. Özat, tasarruf tedbirlerinin bahane edilerek halk eğitim merkezlerinde engelli çocuklara yönelik açılan beceri kurslarının kapatıldığını iddia etti. Özat açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tasarruf tedbirleri engellilere vurdu! Pandemiyi izleyen süreçte dünya gündemini sarsan ekonomik değişim ve dönüşüm, ülkemiz gündemini de etkiledi. Bu kapsamda, özellikle Eylül ayı itibariyle ‘tasarruf tedbirleri’ hayatımıza girdi. Ancak tasarruf tedbirleri kapsamında bazı uygulamalar, ‘eğitimden ve çocuklarımızın geleceğinden tasarruf olmaz!’ dedirtiyor. 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde engelli çocuklarımıza beceri eğitimi açılmamıştır. Engelli çocuk aileleri, bunun nedenini sorduğunda ise tasarruf tedbirleri yanıtını almıştır! Sayın Devlet Büyükleri, özel gereksinimli çocuklarımızın beceri eğitimlerinin kaldırılması suretiyle nasıl bir tasarruf beklenmektedir. Tasarruf tedbirleri, zorlu bir ekonomik süreçte özel gereksinimli bireylere yeni zorluklar çıkarmakla olur mu? Özel gereksinimli çocuklarımızı topluma kazandırmaktan bahseden bir eğitim sistemi içinde, tasarruf adı altında çocuklarımıza toplumsal engeller konması nasıl bir çelişkidir.” Özat açıklamasını şöyle sürdürdü: “Özel gereksinimli çocuklarımızı, gizil güçleri doğrultusunda üretken bireyler olarak yetiştirmek, beceriler kazandırmakla mümkündür. Bugün geldiğimiz noktada, son derece hatalı bir kararla ‘para yok’ gerekçesiyle, çocuklarımızın beceri eğitimleri engelleniyor. Bu devlet bu kadar mı battı? Biz ‘eğitimden tasarruf olmaz’ dedikçe, ülkemiz eğitim tarihine yıllar sonra, yanlış kararlar olarak anacağımız motlar düşülüyor. Yeni eğitim öğretim yılı başlayalı bir ayı geçmiş okullarda temizlik personeli yok, hala öğretmenler henüz atanmamış, engellilerin beceri eğitimleri de askıya alınmış. Ağustos ayında tayini çıkmış olan öğretmenlerin görev yollukları henüz ödenememiş. Bir yandan da Ekonomi Bakanı çıkmış ‘ekonomi düzeliyor’ diyor. Türkiye 30 Cent’e muhtaçken bile, eğitimden bu kadar tasarruf etmemişti. En azından özel gereksinimli çocukların eğitiminden kısmayın! Tasarruf tedbiri, engellemelere dönüşmesin.”