YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 11:18

VALİ AKSOY`UN "KADINLAR GÜNÜ" AÇIKLAMASI

A
A
A
VALİ AKSOY`UN "KADINLAR GÜNÜ" AÇIKLAMASI

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Türk kadını ve Türk annesi, daima özverinin, sevginin kaynağı ve temsilcisi olmuştur. Toplumumuzda kadınlarımıza karşı işlenilen her türlü şiddet, dayak ve tacizin önüne geçilebilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir” dedi.
Vali Aksoy, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Cumhuriyetin kurulmasında önemli bir misyon yüklenen Türk kadınının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde 3 Nisan 1930’da medeni ve siyasi haklarına, 5 Aralık 1934’te ise seçme ve seçilme hakkına kavuşarak kendini medeni sayan birçok dünya ülkesinden önce, Türk toplumunun kadına hukuksal, siyasal, toplumsal ve ekonomik haklarını kendiliğinden yasal olarak tanıdığını ve onu yüce bir değer olarak kabul ettiğini belirten Aksoy, “Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla ve demokrasinin gelişmesiyle eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye’nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olarak toplumsal yaşamda yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınlarının hiçbir alanda erkeklerden ve Avrupalı kadınlardan geri kalmayacakları yolundaki inancını şu sözleriyle belirtmiştir. ’Ben, muhterem hanımlarımızın Avrupalı kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım’ diyerek kadınlarımıza verilen önemi en üst noktada dile getirmiştir. Türk kadını ve Türk annesi, daima özverinin, sevginin kaynağı ve temsilcisi olmuştur. Toplumumuzda kadınlarımıza karşı işlenilen her türlü şiddet, dayak ve tacizin önüne geçilebilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.
Vali Aksoy sözlerini, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, kadın haklarının iyileştirilmesi bakımından çalışmaların artarak devam etmesini diler, yürekleri sürekli sevgi dolu başta şehit anneleri, şehit eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım” şeklinde tamamladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Don afeti Kırkağaçlı çiftçiyi de vurdu Manisa’nın birçok ilçesinde olduğu gibi Kırkağaç’ta da etkili olan don olayı, üzüm bağlarında büyük zarara yol açtı. İlçede 59 çiftçiye ait 340 dekarlık arazide büyük hasar meydana geldi. Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, Manisa il genelinde yaşanan don olayının Kırkağaç ilçesini de olumsuz etkilediğini söyledi. Özellikle üzüm bağlarında büyük hasar olduğunu vurgulayan Özarı, yaklaşık 340 dekar bağın dondan etkilendiğini ifade etti. Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, "Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde üzüm yetiştiricilerinin arazilerinde meydana gelen don olayında 59 çiftçimizin toplam 340 dekarlık arazinde yüzde 85 don zararı meydana gelmiştir. Çiftçilerimiz çok zor durumdadır. Allah bir daha çiftçimize böyle bir gün yaşatmasın. Sonrası ne olur hiçbirimiz bilmiyoruz. Bu bağlar tekrar patlasa da artık rekoltemiz yüzde 10’lara yüzde 5’lere düşecektir. TARSİM sigortasının önemi burada bir kez daha acı bir şekilde önümüze çıkmıştır. Çiftçilerimizden önemle ricam TARSİM sigortalarını yaptırmalarıdır. Tabii ki TARSİM sigortası yaptıran çiftçilerimiz var. Onların zararlarını TARSİM karşılayacak ama birçok çiftçimizin TARSİM sigortası yok. Genelde banka kredisi çekerken sigorta yaptırıyor, oda bankanın mecbur tutmasıyla yoksa kendiliğinden sigortasını yaptıran çiftçimiz yok. Sigorta yaptırmayan çiftçilerimizin durumu çok zor. Devletimizden çiftçilerimiz için destek bekliyoruz. Çünkü ailelerini geçindirmek üzere yapmış oldukları bütün emekleri bir gecede gitti. Bundan sonra yapacakları hiçbir şey yok artık. Ben devletimizin bu çiftçilerimizi kucaklayacağını düşünüyorum. Allah bir daha böyle acı günler göstermesin" dedi.
Yalova Yalova’da 21. Ulusal AKDF Tatbikatı gerçekleştiriliyor Yalova’da Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) tarafından düzenlenen 21. Ulusal AKDF Tatbikatı gerçek enkaz alanlarında gerçekleştiriliyor. AFAD Yalova İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan 21. Ulusal AKDF Tatbikatına 7 ilden 9 dernek ve yaklaşık 200 gönüllü katılıyor. Ekipler kentte yakımı yapılan 3 gerçek enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarını yapıyor. AKDF Başkanı Adem Demirel, federasyona bağlı bütün derneklerin tatbikat için Yalova’ya geldiğini belirterek, "Tatbikatları gerçek enkazlarda afet öncesi hazırlık çalışmalarını sağlıklı yürütebilmek için yapıyoruz. Burada görmüş olduğunuz enkazı da bu tatbikat için izin alarak hazırladık. Ekipler çalışmaya başladılar. Tatbikat AFAD’ın koordinasyonuyla yürütülüyor. Bizim kendi federasyonumuza bağlı ekipler sahadaki kurtarma çalışmalarını yürütüyor. Onun dışında yine emniyet lojistik veya yol güvenliği konusunda destek oluyor. Jandarma çalışmalara yine aynı şekilde destek veriyor. Bunlar Allah göstermesin ama başımıza bir afet geldiğinde orada herhangi bir sıkıntı yaşamadan, sağlıklı çalışabilmek için öncesinde yürütmüş olduğumuz faaliyetler" dedi. Deprem senaryosu hakkında da bilgi veren Demirel, "Senaryoya göre sabah 5.28 sularında Yalova merkezli bir deprem oluyor. Çevre illerimizdeki ekiplere çağrı yapıyoruz. Saat 9.00 gibi kriz merkezi kuruldu. AFAD koordinasyonu başlattı. Gelen ekipleri direk sahaya yönlendirerek çalıştık. 3 yerde enkazımız var. Onlar da yine gerçek binalar. Bu binalarda bu faaliyetler geç saatlere kadar devam edecek" diye konuştu. AFAD İl Müdürü Cem Erdoğan ise tatbikata katılan ekiplerle daha önce Kahramanmaraş, İzmir ve Elazığ depremlerinde çalıştıklarını dile getirerek, "Bir afetin 3 boyutu var. Afet öncesi, anı ve sonrası hazırlıklarını yapmamız gerekiyor. Afet öncesinde İl Risk Azaltma Planı çerçevesinde ilimizin deprem ve afet risklerine yönelik çalışmamız devam ediyor. Ekiplerimiz de afet anında etkin müdahale, koordineli bir müdahalesi için sürekli tatbikatlarımız devam ediyor. Arama Kurtarma Federasyonu, ilimize bağlı ekiplerle birlikte arama kurtarma faaliyeti yapıyor. Burada ekiplerimizin etkin müdahale kabiliyetini geliştirmek, birlikte çalışma kabiliyetini gerçekleştirmek için faaliyetlerimiz yürüyor. Şu anda akredite olan 3 ekibimiz var. Bunu yaklaşık 1 ay içinde 8’e çıkartacağız. 13 arama kurtarma derneğimiz var. 486 kişilik arama kurtarma ekibimizi bine çıkarma hedefimiz var" dedi. Öte yandan tatbikata federasyona bağlı Yalova Arama Kurtarma Derneği (Yalova K77), Anadolu Arama Kurtarma Derneği (ANAK), Türk Can Kurtarma Derneği (TÜRKCAN), Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK), Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (KEDAK), Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (LÜDAK), Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlkyardım Derneği (GÖNDAK), Umut Arama Kurtarma Yardım ve Eğitim Derneği (UMUT) ile Uşak Arama Kurtarma ve Acil Afet Haberleşme ve Radyo Amatörleri Derneği (UŞAKDER) katılıyor.
Denizli Cezaevinden çıkıp eski karısıyla sevgilisini sokak ortasında bıçakladı: 1 ölü, 1 ağır yaralı Denizli’de, eski eşini sevgilisiyle gören saldırgan, yanında taşıdığı bıçakla sokak ortasında dehşet yaşattı. Defalarca bıçaklanan kadın hayatını kaybetti, erkek arkadaşı ise ağır yaralandı. Olay, Denizli’nin Pamukkale ilçesi Kuşpınar Mahallesi Lise Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce cezaevinden çıkan Mehmet K., eski eşi Hatice Ünlü (42) ve erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Hasan Çalışkan’ı birlikte 20 AGA 033 plakalı otomobile binerken gördü. Eski koca Mehmet K., yanında taşıdığı bıçakla kadın ve erkek arkadaşına saldırdı. Saldırgan Mehmet K, Hatice Ünlü’yü ve Hasan Çalışkan’ı vücutlarının çeşitli yerlerinden bıçaklayıp ağır yaralayarak olay yerinden kaçtı. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafında ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulansla çevre hastanelere sevk edildi. Boğazı ve göğsünden defalarca bıçaklanan Hatice Ünlü, kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. PAÜ Hastanesine kaldırılan ve boynundaki atar damarı kesilen Hasan Çalışkan’ın ameliyata alındığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Olay yerinden kaçan Mehmet K., polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Hayatını kaybeden Hatice Ünlü’nün cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Bıçaklı saldırı sırasında, boşanan çiftin çocuklarının da olay yerinde olduğu ileri sürüldü. Sokak ortasında dehşet anlarının yaşandığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.