YEREL HABERLER - 23 Şubat 2012 Perşembe 13:07

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI FERİT KARABULUT:

A
A
A
AK PARTİ İLÇE BAŞKANI FERİT KARABULUT:

AK Parti Altıntaş İlçe Başkanı Ferit Karabulut ilçede devam eden hizmet ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Karabulut, “Bizler Altıntaş’a değer verirsek Altıntaş, Kütahya’yı da, bu bölgeyi de Altın yapar” dedi.
Altıntaş’a eğitim alanında yapılan son yatırım ve hizmet çalışmaları sonucunda ilçedeki eğitim sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü bildiren AK Parti Altıntaş İlçe Başkanı Ferit Karabulut; “İlçemizde son birkaç yıldır eğitim alanında çok önemli ve güzel yatırımlar var. İstanbul Ticaret Odasının ilçemize yaptırmış olduğu 16 derslikli okulunun yapımı tamamlandı. İnşallah bir ay içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecektir. Muhtemelen önümüzdeki yıl bu okulumuzu Anadolu Öğretmen Lisesi olarak açacağız. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Ortaöğretimler Genel Müdürlüğüne müracaatımızla 120 öğrenci kapasiteli talebimiz olacak. Bununla birlikte her yıl 4 sınıf açma şansımız olacak. Böylelikle öğrenci sayımız 450 ile 500 arasına ulaşacaktır. Anadolu Öğretmen Lisesi yatılı öğrencilerin barınma imkanlarını karşılamak üzere 300 kişilik yurt için de Sosyal Yardımlaşma Fonundan geçtiğimiz yıl 2 milyon 400 bin TL ödenek almıştık. Bununla ilgili Sayın Kaymakamımız İhaleyi yaptı. Bu yatırım için 400 bin TL daha ödenek geldi. Böylelikle 300 kişilik yurt için ayrılan ödenek 2 milyon 800 bin TL’ye (eski parayla 2 trilyon 800 milyar TL) ulaştı. Yapılan ihaleye herhangi bir itirazın olmaması halinde buranın inşaatına ilkbahar aylarında başlayacaktır. Yaklaşık 11 aylık bir süreçte inşaatın tamamlanması hedefleniyor. Eğer belirtilen süreçte yapım tamamlanırsa 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlanacaktır” dedi.
Karabulut; “Eğitime yapılan yatırımlar bununla sınırlı kalmıyor. Avrupa Birliğinin Türkiye’de sadece 27 ilçeye vermiş olduğu eğitim yardımıyla kapsamındaki 400 bin TL’nin bir kısmı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne araç-gereç temininde kullanılmış, bir kısmı öğrenci gezilerine harcanmış, bir kısmı ile de ilçemizde Mustafa Kemal İlköğretim bünyesindeki 185 ve 70 kişilik 2 ayrı konferans salonu yaptırılmıştır. Yine ilçemizdeki Zafer İlköğretim Okuluna 8 ek derslik yapımı tamamlanarak hizmete konulmuştur. Bunun yanı sıra İstiklal İlköğretim Okulu için 8 ek derslik yapımı İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Coşkun Esen ve İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Seyit Ömer Durmuş ile yapmış olduğumuz istişare ve görüşmeler neticesinde 2012 yılı yatırım programına alınmıştır. Bu kararın alınması bizleri oldukça memnun ve mutlu etmiştir. İlçedeki diğer okulların tadilat ve tamiratları için ise 80 bin TL ödenek ayrılmıştır. Tüm bu yatırımların gerçekleşmesi halinde Altıntaş’ta eğitimle ilgili sorunların büyük bir kısmı halledilmiş olacaktır. Bu yatırım ve hizmetlerin ilçemize sunulmasında emeği geçen AK Parti Kütahya Milletvekilimiz Sayın İdris Bal hocama, Sayın Valimize, İl Milli Eğitim Müdürümüze, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
“YENİ HASTANE YAPIM ÇALIŞMALARINA EN KISA SÜREDE BAŞLANACAKTIR”
İlçeye yapılacak olan yeni hastane ve Altıntaş-Dumlupınar çevreyolu ile ilgili bilgiler de veren AK Aprti İlçe Başkanı Ferit Karabulut, “İlçemize yapılacak olan yeni hastane mevcut hastanenin yıkımı neticesinde yapılacaktır. Yıkım kararı alınmış bulunmakta. 50 yataklı olarak planlanan hastane için mevcut arsa yetmediği için Orman Bakanlığımızla takas yoluyla 6 bin m2’lik bir arsanın devri söz konusu olacak. Hastanemizin ödeneği, projesi ve ihalesi hazır olmakla birlikte arsa sorununu gidermemiz durumunda 2012 yılında inşallah inşaata başlanacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Altıntaş-Dumlupınar çevre yolu ile ilgili ihale yapılalı 3 ay oldu. Önceden belirlenen alanda yol yapımı devam edecek. Dumlupınar’a kadar yapım için ihalesi tamamlandı. Yolun tamamlanma süresi de 2013 yılının Ağustos ayına denk gelmektedir. Havayolu açılışı ile birlikte Sayın Başbakanımız inşallah çevre yolumuzun da açılış kurdelesini kesecektir. Takip ettiğimiz diğer bir çalışma Aslanapa-Altıntaş karayolunun karayollarına devredilerek A Tipi bir yol yapımının sağlanması konusudur. Bu yol 8 tane ilçemizin havayolu bağlantı yolu olduğu için oldukça önem arz etmektedir. Bununla ilgili milletvekillerimiz Sayın idris Bal ile ve Aslanapa ve Çavdarhisar Belediye Başkanlarımızla Ankara’da Karayolları Genel Müdürlüğünü ziyaret ettik. Sayın Genel Müdürümüz de bu yolun bu şekilde yapılması gerektiğini vurguladı” şeklinde konuştu.
“TERMAL VE HAVAALANI ÇEVRESİ PROJELERİ İLE BÖLGE KALKINACAK”
Altıntaş’ta termal alanda çalışmaların başlatıldığını ve bu çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydeden Karabulut; “İlçemizde termal alanlarla ilgili çalışmalarımız var. İlçemize bağlı Altıntaş Köyümüzde İl Özel İdaresinin sıcak su arama çalışmaları devam etmekte. Yapılan ihale sonucu çalışmalar sürdürülmekte olup 500 metre derinliğe inilmiş, yeniden ihale yapılarak daha derinlere inilmesi için çalışmalar sürdürülecektir. Mühendislerden edindiğimiz bilgilere göre çalışmalarda olumsuz bir durum söz konusu değil. Bu çalışmalarla birlikte sıcak sularda çıkarılarak Altıntaş termal kaynaklara ulaştırılacaktır. Bunun yanında Zafer Havalimanı çevresindeki bazı projeler devam etmektedir. Zafer Kalkınma Ajansının bu bölge ile ilgili çalışmalarının olacağını tahmin ediyorum. Burada ne yapabilirizi düşünmekteler. İnanıyorum ki Zafer Kalkınma Ajansı bölge için büyük şans. Altıntaş Zafer Havalimanında bakir arazilerin bulunmasından ve herhangi bir çalışmanın yapılmış olmamasından dolayı buralarda çok büyük projelerin hayata geçeceğine inanıyorum. Bizler Altıntaş ilçemizin değerlerinin neler olduğunu, bu değerlerin bize neler katacağının farkına vardık. Oluşturulan projeleri adım adım takip etmekteyiz. Ulaşamadığımız yerlerden, gücümüzün yetmediği yerlerden yetkili makamlardan yardım ve destek bekliyoruz. Her zaman dediğim bir şey vardır. Altıntaş’ı Kütahya’nın bir mahallesi, yeniliğe, teknolojiye açılan kapısı olarak görüyorum. Bu bölgenin cazibe merkezi olarak görüyorum. Bizler Altıntaş’a değer verirsek Altıntaş, Kütahya’yı da, bu bölgeyi de Altın yapar.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir