GÜNDEM - 08 Ekim 2024 Salı 15:22

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’den açıklama

A
A
A
Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’den açıklama

Garipoğlu’nun mezarından alınan örneklerin Cem Garipoğlu’na ait olduğunun açıklanmasının ardından Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir açıklama yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Emre Apartmanı davasında sanık, şok talebi sonrası salondan çıkartıldı Gaziantep’te Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Emre Apartmanı ile ilgili davanın 6’ncı duruşması görüldü. Duruşmada savunma yapan sanık Ali E., mahkeme başkanına davadan kendi rızasıyla çekilmesini ima edince mahkeme başkanı sanığın salondan çıkarılmasını istedi. Sanığın salondan çıkarılması üzerine savunmasını avukatı devam ettirdi. Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi’nde bulunan Emre Apartmanı da yıkıldı. Yıkılan 11 katlı binanın enkazı altında kalan 49 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı. Yıkılan bina ile ilgili devam eden davada 6’ncı duruşma Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık müteahhitler Ali E. ve Ahmet Y. ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan mimar Erol Ö., mühendis Nazım T., taraf avukatları, maktul ailelerin yakınları ve sanık aile yakınları katıldı. Sanıklar suçlamayı kabul etmedi Duruşmada söz alan ve Emre Apartmanı’nın 2’nci katı tamamlanmışken sattığını iddia eden sanıklardan Ahmet Y., “Ben her şeyi düzgün yaptım. Benim sorumluluğumda yıkılmadı bina. Belediye ekipleri gelip ruhsat verdi. Benden alındıktan sonra binada değişiklik yapılmış. Benimle alakalı bir durum söz konusu değil” dedi. "Ben inşaatı almadan önce bu binanın yapımında malzemeler çalınmış" Binada yanlış hiçbir şey yapmadığını savunan sanık Ali E., “Ben 20 aydır yatıyorum. Ben bu binayı 1999’da aldım. Ben aldığımda ruhsat çıkmıştı. Ruhsat alındığında bina zaten bitmişti. Burada mağdur olan herkes kadar ben de mağdurum. Beni de dolandırdılar. Ben suçlu her kimse ortaya çıkmasını istiyorum. Raporlar ortaya çıksın. Ben inşaatı almadan önce bu binanın yapımında malzemeler çalınmış. Bunların hepsinin ortaya çıkmasını istiyorum. Gerçeklerin ortaya çıkması için içerde kalmaya razıyım. Ben bu binayı almadan sahte evraklar yapılmış. Bu evrakların ortaya çıkmasını istiyorum. Benim tek istediğim gerçek suçlunun bulunması” ifadelerini kullandı. Sanık, şok talep sonrası salondan çıkartıldı Öte yandan duruşma sırasında sanık Ali E. ile mahkeme başkanı arasında gergin anlar yaşandı. Duruşmada savunma yapan sanık Ali E., mahkeme başkanına davadan kendi rızasıyla çekilmesi imasında bulundu. Mahkeme başkanı bunun üzerine sanığın salondan çıkarılmasını istedi. Sanığın salondan çıkarılması üzerine savunmasını avukatı devam ettirdi. Duruşmada söz alan maktul ailelerinin avukatları, sanıkların tutukluluk halinin devam etmesini ve eğer başka suçlu varsa onların da tutuklanmasını talep etti. Dava 26 Aralık 2024’e ertelendi Mahkeme heyeti, mahkeme tarafından bina ile ilgili bilirkişi raporu hazırlanmasına karar vererek davayı 26 Aralık 2024’e erteledi.
İstanbul İçerenköy Muhtarlığı yeni binasına kavuşuyor İlçedeki muhtarlıkların daha kaliteli şartlarda hizmet verebilmeleri için, muhtarlık binalarını yenileme çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi, İçerenköy Muhtarlığı için yeni bir bina yaptı. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, İçerenköy Muhtarlığı’nın eski yerine ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bölgesel İstihdam Ofisi kurulacağını belirtti. İlçedeki mahalle muhtarlıklarını destekleyerek onlara görev yapabilecekleri yer tahsislerinde bulunan Ataşehir Belediyesi, Neşet Ertaş Kültür Evi’nde yer alan İçerenköy Muhtarlığı için yeni bir yer sağladı. Türkiye’nin en büyük mahalleleri arasında ilk sıralarda bulunan İçerenköy’ün muhtarlığı, şu an bulunduğu alanın karşı caddesindeki, yaklaşık 25 metre uzaklıktaki yeni yerine taşınacak. Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yapım çalışmaları kapsamında; kaba inşaatı, iç tesisatı ve dış cephe işlemleri tamamlanan yeni muhtarlık binası, Kasım ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacak. 75 metrekarelik yapı içerisinde; muhtar odası, sekretarya, depo, mutfak ve lavabo bölümleri bulunuyor. Dezavantajlı yurttaşlar da unutulmayarak muhtarlık binası girişine engelli rampası yapıldı. İçerenköy Muhtarlığı’nın eski yerine ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bölgesel İstihdam Ofisi kurulacak. İçerenköy Muhtarlığı’nın görev yapacağı yeni yerine taşınırken, vatandaşların alışkın olduğu bölgeye yakın olmasına özen gösterdiklerini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Neşet Ertaş Kültür Evi’nde hizmet vermeye başlayacak Bölgesel İstihdam Ofisi’nin de Anadolu Yakasındaki en büyük Bölgesel İstihdam Ofisi olacağını ve binlerce Ataşehirliye iş imkanı sağlayacağını söyledi.
Elazığ Vali Hatipoğlu, “Afet risklerini azaltma çalışmaları hayati derecede büyük bir öneme sahiptir” Elazığ için 2024-2026 yılları arasında 1 doğrudan amaç, 5 hedef ve 131 eylemin planlandığını belirten Vali Numan Hatipoğlu, “2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremler açıkça göstermiştir ki afet risklerini azaltma çalışmaları hayati derecede büyük bir öneme sahiptir. İlimizde oluşabilecek doğal afetlerin önüne geçmek, maddi ve manevi hasarı en aza ircâ etmek maçıyla hazırlanan bu eylem planlarının uygulanmasının takipçisi olacağız” dedi. 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolasıyla İçişler Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı düzenlendi. Video konferans toplantısına katılan Vali Numan Hatipoğlu, açıklamalarda bulundu. İl Afet ve Risk Azaltma Planı çalışmalarının 30 ayrı kurum ve kuruşun personelinin katılımıyla gerçekleştiğini dile getiren Vali Numan Hatipoğlu, “2012 yılında yürürlüğe giren Elazığ İl Afet Risklerini Azaltma Planı kapsamında ilimizde 2021-23 yılları arasında gerçekleştirilmesi planlanan hedeflerin 49 eylemi söz konusuydu. Bunlarda yüzde 53’ünü gerçekleştirdik. Teknik Çalışma Gurubu ve İzleme Değerlendirme Kurulu’nun yaptığı çalışmalar sonucunda 2024 ve 2026 yılları arasında yeni bir plan perspektifi oluşturulmuştur. Bu kapsamda 2024 ve 2026 yılları arasında 1 doğrudan amaç ve 5 hedef ile 131 eylemin gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Ocak 2024- Ekim 2024 tarihleri arasında belirlenen 131 eylemden 14’ü tamamlanmış olup, toplam eylem ilerleme seviyemiz oransal olarak yüzde 19’dur. Amacımız afet risklerinin ve etkilerinin azaltılması yoluyla afet temelli can kayıpları ve fiziksel, sosyal, ekonomik, kültürel ile çevresel etkileri minimuma indirerek sürdürülebilir kalkınmayı sağlamaktır” dedi. Vali Hatipoğlu, “2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremler açıkça göstermiştir ki afet risklerini azaltma çalışmaları hayati derecede büyük bir öneme sahiptir. İlimizde oluşabilecek doğal afetlerin önüne geçmek, maddi ve manevi hasarı en aza ircâ etmek amacıyla hazırlanan bu eylem planlarının uygulanmasının takipçisi olacağız. Afetsiz günler diliyoruz. Biz yerel yönetimler ile işbirliği içerisinde İl Özel İdaremizin de destekleriyle alanda sürekli olarak her an afete hazır bir şekilde bulunmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda vatandaşlarımızın bu bilinç ile hayatlarını tekrar planlamaları gerektiğini hatırlatıyoruz” diye konuştu.