ASAYİŞ - 11 Ekim 2024 Cuma 16:18

Elazığ’da silahlı kavga: 3 yaralı

A
A
A
Elazığ’da silahlı kavga: 3 yaralı

Elazığ’da iki gurup arasında çıkan kavgada bir kişi silahla, 2 kişi ise darp sonucu yaralandı.


Olay, Çaydaçıra Mahallesi 4016. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki gurup arasında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga çıktı. Olayda A.N. (17) silahla bacağından vurularak, 2 kişi ise darp sonucu yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerine ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak yaralandı. Polis ekipleri, olay yerinde geniş çaplı inceleme yaptı.



Elazığ’da silahlı kavga: 3 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gebze’de rehabilitasyon merkezindeki ölü sokak hayvanlarına ilişkin soruşturma başlatıldı Kocaeli’de bir rehabilitasyon merkezindeki ölü sokak hayvanlarıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu hayvanların ekiplerce cansız olarak toplanan, trafik kazaları sonucu yaşamını yitiren ve sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan hayvanlar olduğu, bu konudaki tutanakların ilgili birimlere teslim edildiği belirtildi. Gebze’de bulunan sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde ölü 30 köpek ve 14 kedi bulundu. Kocaeli Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Basında ve sosyal medya mecralarında yer alan Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezindeki görüntülere ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüklerince her türlü araştırma ve inceleme yürütülmekte olup, derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Gelişmelerden kamuoyu süreç içerisinde bilgilendirilecektir" denildi. "Konuya ilişkin ivedilikle harekete geçilmiştir" Gebze Belediyesinden yapılan açıklamada ise, "Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili basın ve sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler üzerine kamuoyuna yansıyan cansız sokak hayvanı görselleri; Balçık barınma alanımız ve sokaklarımızdan ekiplerimizin cansız olarak topladığı 16 sokak köpeği, Gebze’de meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını kaybeden 3 köpek ve kendi sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan 10 köpeğe aittir. Aynı zamanda görüntülere yansıyan kedilerden 9 tanesi sokaklarımızdan çeşitli sebeplerle ölmüş olarak toplanan, 4 tanesi trafik kazası ile ölen ve 2 adet tedaviye cevap vermeyerek ölen kedilere aittir" ifadeleri kullanıldı. "İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır" Açıklamada, can kayıplarının tutanaklarının ilgili birimlere teslim edildiği belirtilerek, "Gebze bölgesinde kedi ve köpeklerden oluşan yaklaşık 10 bin sokak hayvanı yaşamaktadır. Gebze Belediyesi Veteriner Müdürlüğü rutin çalışmaları ve vatandaş bildirimleri doğrultusunda sokak hayvanlarının sağlıklı yaşaması, yaşamsal bir sorun oluşturmaması için çalışmaktadır. Şehir merkezi ve otoyollardan uzakta Balçık bölgesinde oluşturduğumuz Barınma ve Beslenme Merkezi bu amaçla hizmet vermektedir. Bu bölgede 4 bin köpek belediyemiz ve hayvan severlerin işbirliği ile yaşamakta, yaşatılmaktadır. Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili görüntüler kurumumuz tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır. Ayrıca Gebze Belediye Başkanlığımızın müracaatı ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştır" açıklaması yapıldı.
Şırnak Silopi’de 40 öğrenci ile Dünya Kız Çocukları Günü etkinliği Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Şırnak’ın Silopi ilçesinde gençlik merkezi gönüllüleri ekiplerince Dicle Ortaokulu’nda okuyan 40 öğrenciyle farkındalık etkinliği düzenlendi. Silopi Gençlik Merkezi tarafından Silopi Dicle Ortaokulu 7. sınıfında okuyan 40 öğrenci ile birlikte engelsiz koşu parkında önce temizlik çalışması yapıldı. Kız çocuklarının çevreyi temizlemesi konulu etkinlikte eldiven takan çocuklar parkın içerisindeki çöpleri beraberlerinde getirdikleri çöp torbalarında biriktirdikten sonra çöp konteynerine attı. Ardından çocuklar Silopi Gençlik Merkezinden kendileri için hazırlanan oyun parkurlarında çeşitli oyunları oynayarak eğlendi. Oyunun ardından Silopi Gençlik Merkezi konferans salonunda kız çocuklarının bilinçlenmelerine yönelik seminer verildi. Kız öğrenciler Aynur Kocabey ve Meleknur Yıldızgörer de gençlik merkezindeki oyun parkurlarında çok eğlendiklerini dile getirdi. Gülistan İbal ise çeşitli etkinliklerde yer aldığını ve gençlik merkezindeki kurslara katılmayı düşündüğünü söyledi. Silopi Gençlik Merkezi’nde Gençlik Lideri görevlisi olan Sevda Bayram ise şunları söyledi: “Kız çocuklarımız için çeşitli parkurlar düzenledik. Parkurlardan önce okullarımıza yazılar gönderdik. Veli izinlerimizi aldık ve kız çocuklarımız ile beraber yakınımızdaki bir parkın temizliğini beraber yaptık. Böylelikle farkındalık oluşturmayı amaçladık. Daha sonra burada antrenörlerimizin eşliğinde çeşitli parkurlar düzenledik. Her bir parkurun başında alanın uzmanı olan eğitmenlerimiz, antrenörlerimiz vardı. Böylelikle yetenekli olan öğrencilerimizi keşfetmek ve eğlenmelerini sağladık. Daha sonra onlara farkındalıklarını arttırmak, dijital mahremiyet ve son zamanlarda yaşanan üzücü olaylardan sonra sosyal medyayı daha iyi kullanmaları için çeşitli konularda seminerler, söyleşiler verildi. Beraber muhabbet sohbet ettik. Bu şekilde günü bitirdik. Kız çocuklarımızın daha çok büyük alanlarda, iyi alanlarda mesleklerde olmasını, kendilerini savunabilecek güçlü bireyler olmasını temenni ediyorum.” Etkinliğin sonunda Silopi Gençlik Spor Müdürü Öner Akdan öğrencilere katılım sertifikalarını dağıttı.
Malatya Malatya’da gıda güvenliği denetimleri hız kesmeden devam ediyor Malatya’da gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen denetimler aralıksız sürüyor. Vali Seddar Yavuz, ilde gıda üretiminin geniş bir yelpazede gerçekleştiğini belirterek, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bal, unlu mamuller, şekerleme, yağlar, helva, pekmez, yumurta, tuz, kuruyemiş ve pastacılık ürünleri gibi birçok sektörde faaliyet gösteren işletmelerin hem iç pazara hem de komşu ülkelere ihracat yaptığını vurguladı. Vali Yavuz, üretim süreçlerinin sıkı denetimlerle kontrol altında tutulduğunu ifade ederek, gıda üreten işletmelerin HACCP sistemi doğrultusunda gerekli belgeleri aldığını ve düzenli olarak denetimlerden geçtiğini söyledi. Denetimler, üretimden tüketime kadar her aşamada hijyen ve sağlık risklerine karşı yürütülüyor. Denetim Raporu: 75 İşletmeye 3,2 Milyon TL Ceza 2024 yılı içerisinde Malatya’da toplamda 9 bin 665 denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonucunda 94 adet numune alındı ve gıda kodeksine aykırı üretim yaptığı belirlenen 75 işletmeye yaklaşık 3,2 milyon TL para cezası kesildi. Ayrıca, taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen dört işletme kamuoyuna duyuruldu. “En İyi Denetçi Tüketicidir” Vali Yavuz, denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti ve vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu. Halkın, gıda alırken karşılaştıkları olumsuzlukları Alo 174 Gıda Hattı’na veya Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirmesini istedi. “En iyi denetçi, tüketicinin kendisidir” diyen Yavuz, tüketicilerin duyarlılığı sayesinde gıda güvenliğinin daha da güçlü bir şekilde sağlanacağını vurguladı. Malatya’da gıda güvenliği, sıkı denetimlerle korunmaya devam ediyor ve vatandaşların güvenle tüketim yapabileceği bir ortam oluşturuluyor.