EĞİTİM
15 Kasım 2024 Cuma - 11:04 Okula dönüşte başarı için uyum önerileri Okullar dokuz günlük ara tatilin ardından pazartesi günü açılıyor. PDR Direktörü Sibel Durak bazı çocukların yoğun bir okul temposuna uyum sağlamakta zorlanabileceklerini belirterek ebeveyn ve eğitimcilere önerilerde bulundu. İlk ve ortaöğretimdeki öğrenciler ilk ara tatil sonrası 18 Kasım Pazartesi günü eğitim-öğretime kaldığı yerden devam edecek. Ancak öğrencilerin ara tatilde bir arada olduğu ebeveynlerinden ayrılmalarının zor olabileceğine, geçiş döneminde duygusal ve fizyolojik tepkiler verebileceklerine dikkat çeken Bahçeşehir Koleji PDR Direktörü Sibel Durak, her çocuğun, okula, derslere dönüş noktasında farklı tepkisi olabileceğini söyledi. Kimi heyecanla beklerken ve okul rutinine çok kolay uyum sağlayabilirken, bazılarının oldukça stresli ve kaygılı hissedebileceğine dikkat çekti. Ailelerin ve eğitimcilerin çocukların duygularını önemseyip iyi gözlemlemelerinin önemine vurgu yaptı. Velilere okula dönüş yaklaştığında çocukların okul ile ilgili aklından geçenleri ilgiyle dinlemesini öneren Sibel Durak, “ Okulla ilgili endişeleri varsa çocuğunuzla konuşabilirsiniz. Okul kıyafetlerini ve çantasını birlikte hazırlayabilirsiniz. Tatil döneminde yapılan sanat, spor, bilim aktiviteleri, geziler, hobi atölyeleri gibi etkinlikleri okul döneminde de sürdürün” dedi. Eğitmenler ve ebeveynlerin, çocukların zayıf yönleri yerine güçlü yönlerine odaklanarak onları cesaretlendirmeleri gerektiğini belirten Durak, okulda gerçekleşecek yeni etkinlikler hakkında konuşmak, okulu çekici hale getirerek çocukların arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle tekrar bir araya gelme isteğini artırabileceğini de söyledi.
15 Kasım 2024 Cuma - 10:47 Hastanede kırmızı kod DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Planları (HAP) kapsamında Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu ek hizmet binasında Kırmızı Kod 2024 yılı masa başı ve saha tatbikatı gerçekleştirildi. Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu Ek Hizmet binasında, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi koordinasyonunda ve İtfaiye Müdürlüğü iş birliği ile 2024 yılı masa başı ve saha tatbikatı yapıldı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu ek hizmet binasında yapılan ve gerçeği aratmayan tatbikat, hastane personelinin acil durumlara karşı bilgi ve becerilerini artırmak, hastane içindeki güvenlik önlemlerini test etmek amacıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen saha tatbikatında senaryo gereği Kadın Doğum Servisinde yatan hastanın tedavisini yapmak üzere odaya giren görevli personel bir koku fark eder. Hemen hastanın yanına yaklaşır. Hastayı ve etrafı kontrol ederken koku artar ve hasta banyosundan duman geldiğini görür. Isı ve duman detektörü algılama yaparak alarm verir. Servis sorumlu hemşiresi hemen koridora yönelerek yüksek sesle ‘Kırmızı Kod’ diye bağırır. Servis hemşire istasyonunda bulunan hemşire telefonla yangın başladığını söyler. Hastane yönetimi, yangın sırasında hastaların ve personelin güvenliğini sağlamak için önceden belirlenmiş acil eylem planlarını hayata geçirir ve yangın tatbikatı sırasında, hastane personeli tahliye işlemlerini başarıyla gerçekleştirilir ve hastalar belirlenen güvenli bölgelere tahliye edilir. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli yangın müdahale ekipleri hızla olay yerine ulaşır ve yangını kontrol altına alır. Ayrıca, Hastane Afet Yönetim ekiplerimizce tatbikat sırasında iletişim ve koordinasyon becerilerinin test edilmesi amacıyla, çeşitli iletişim kanalları kullanılarak hastane içinde sürekli bilgi akışı sağlandı. Gerçeği aratmayan tatbikat başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlandı.
15 Kasım 2024 Cuma - 10:36 Bilim gösterisi büyük ilgi gördü Süleymanpaşa Belediyesinin düzenlediği Tatil Şenliği, dördüncü gününde Bilim Gösterisi ile devam etti. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde üç farklı seansta sahnelenen gösteri, yüzlerce çocuğu ağırladı. Minikler, bilimsel deneylerin eğlenceli yanını keşfederek unutulmaz bir gün yaşadı. Gösteri boyunca, fizik ve kimya deneylerinin ilgi çekici yönleri çocuklara uygulamalı olarak aktarıldı. Renkli patlamalar, köpüren sıvılar ve eğlenceli bilim şovları, izleyenlerin hem dikkatini çekti hem de bilime olan meraklarını artırdı. Çocuklar atölyelere akın etti Bilim Gösterisinin yanı sıra gün boyunca düzenlenen atölyeler de büyük ilgi gördü. Mandala, yüz boyama, kodlama, müzik, ritim ve origami gibi etkinliklerde çocuklar, kabiliyetlerini sergilerken aynı zamanda eğlendi. “Çocukların bilime ilgisini teşvik etmek istedik” Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Tatil Şenliği kapsamında düzenlediğimiz Bilim Gösterisi ile çocuklarımızın bilime ilgisini teşvik etmek ve eğlenceyle öğrenmeyi bir araya getirmek istedik. Bugünkü ilgi, doğru bir iş yaptığımızın göstergesi oldu. Tüm çocuklarımızı ve ailelerini şenliğimizin kalan etkinliklerine bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Süleymanpaşa Tatil Şenliği, son gün olan 15 Kasım Cuma günü Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde İllüzyon Gösterisi ile devam edecek.
FÜ, Türkiye’nin en iyi 17. üniversitesi oldu
30 Ekim 2024 Çarşamba - 10:33 FÜ, Türkiye’nin en iyi 17. üniversitesi oldu Fırat Üniversitesi (FÜ), URAP sonuçlarına göre son dört yıl içerisinde başarı sıralamasını 7 basamak birden yükselterek Türkiye’nin en iyi 17. üniversitesi oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan ve yükseköğretim kurumlarını çeşitli akademik ölçütlere göre değerlendiren bir kuruluş olan URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından yapılan 2024-2025 Türkiye sıralaması açıklandı. 2020-2021 Türkiye sıralamasında 24. sırada yer alan ve her yıl üzerine katarak ilerleyen FÜ, 2024-2025 Türkiye sıralamasında 17. sırada yer alma başarısı gösterdi. FÜ, URAP verilerine göre son 4 yıl içerisinde 7 basamak birden yükseldi. FÜ devlet üniversiteleri arasında 14. sırada yer alırken Tıp fakültesi bulunan üniversiteler arasında 12. sırada yer aldı. URAP’ın açıkladığı sıralamada ilk 14’e giren devlet üniversitelerinin bulunduğu şehirler bazında inceleme yapıldığında da listeye 7 şehrin girdiği görüldü. İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Erzurum ve Elazığ’da bulunan üniversiteler ilk 15 arasında yer aldı. Elazığ ilk 15 listesine girebilen büyükşehir olmayan tek il oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “FÜ olarak, son dört yılda URAP sıralamasında 7 basamak birden yükselerek Türkiye’nin en iyi 17. üniversitesi olma başarısını elde etmiş bulunmaktayız. Bu başarı, akademik kadromuzun özverili çalışmaları, öğrencilerimizin üstün gayretleri ve üniversitemize duyulan güvenin bir yansımasıdır. Devlet üniversiteleri arasında 14., tıp fakültesi bulunan üniversiteler arasında ise 12. sırada yer almak, akademik ve bilimsel çalışmalarımızın kalitesini bir kez daha ortaya koymuştur. Özellikle, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin ardından Elazığ gibi büyükşehir olmayan bir il olarak ilk 15’e girmeyi başarmak bizler için gurur verici bir gelişmedir. Bu durum, bölgemizin eğitim ve bilim alanında geldiği noktanın da somut bir göstergesidir. Önümüzdeki yıllarda da hem akademik başarılarımızı sürdürecek hem de eğitim kalitemizi daha ileriye taşıyarak, Türkiye’de ve uluslararası alanda daha üst sıralara yükselmeyi hedefleyeceğiz. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve bizi destekleyen tüm paydaşlarımıza gönülden teşekkür ederim” dedi.
En kıymetli oyuncaklarını kardeşleriyle paylaştılar
30 Ekim 2024 Çarşamba - 09:47 En kıymetli oyuncaklarını kardeşleriyle paylaştılar Ordu’nun Ünye ilçesinde ilkokul öğrencileri, ’Oyuncağım Okul Yolunda’ kampanyası ile biriktirdikleri oyuncakları farklı mahallelerdeki öğrenciler ile paylaştı. Yaklaşık 500 öğrencinin eğitim eğitim gördüğü Yunus Emre İlkokulu’nda düzenlenen oyuncak kampanyası öğrencilerden büyük ilgi gördü. Okulun 3-D sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Harun Bolat öncülüğünde gerçekleştirdikleri kampanya ile kullanılabilir durumda olan oyuncakları toplayarak, farklı mahallelerde bulunan kardeş okullarına gönderdi. Gerçekleştirilen kampanya ile öğrencilere yardımlaşma ve dayanışma duygusunu yaşatıldı. “Bu etkinliklerle topluma faydalı bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz” Okulda yapılan etkinlikler sayesinde öğrencilerin topluma faydalı birey olarak yetiştirilmesini hedeflediklerini söyleyen Yunus Emre İlkokulu Müdür Yardımcısı Süleyman Çubukçu, “Okul olarak bu tür etkinliklerimizi sürekli olarak yapmaktayız. Bu etkinliklerdeki amacımız okulumuzun adına yakışır bir şekilde topluma faydalı bireyler yetiştirmek. Okulumuzun 3-D sınıfı öğretmeni Harun Bolat öğretmenimizin bizlere getirmiş olduğu bu proje ile yeni bir etkinlik gerçekleştirilmiş oldu. Bu projemizde öğrencilerimizin oyuncaklarının diğer öğrenci arkadaşlarıyla paylaşma veya onlarla yardımlaşma yine onların isteklerine bir nebze olsun cevap verebilmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirmiş buluyoruz. Okulumuzda bütün sınıflarımızın katıldığı ’Oyuncağım Okul Yolunda’ adlı bu etkinlikle kardeş okullarına katkı sağlayacaklar. Yunus Emre’nin adına yakışacak şekilde okulumuzda bu tür projeler sürekli yapılmaktadır. Daha önce yine okulumuzda öğrencilerimizle beraber elektronik atık toplama ve pil toplama etkinlikleri gerçekleştirdik” dedi. “Toplanan bu oyuncaklarla öğrencilerimizde kardeşleriyle kaynaşacaktır” Ayrıca öğrencilerin toplanan oyuncaklarla diğer kardeşleriyle kaynaşacağını ifade eden Müdür Yardımcısı Çubukçu, "Toplanan bu oyuncaklar çevre mahallelerimizdeki okullarımızda okuyan öğrencilerimize gönderilerek, buradaki öğrencilerimizle kaynaşmaları sağlanacaktır. Toplum yararına yapılan bu hizmetlerle öğrencilerimiz kendilerini geliştirmekte bu gibi projelerle yardımlaşma duygusunu yaşayarak topluma faydalı birey haline gelmektedirler” diye konuştu.
Rektör Uzun, “Yeşil Yakalılar” programına konuk oldu
30 Ekim 2024 Çarşamba - 09:47 Rektör Uzun, “Yeşil Yakalılar” programına konuk oldu Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tarım Orman Ekranı “Yeşil Yakalılar” programına konuk olarak üniversitenin vizyon projelerinden bahsetti. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığının yayın organı Tarım Orman Ekranı’nda yayınlanan “Yeşil Yakalılar” programına konuk olarak gündeme dair soruları cevapladı. Başarılı sunucu İsmail Yolcu’nun sunduğu programda tarım ve ormancılık alanlarında BARÜ’de yapılan çalışmalara değinen Rektör Uzun, hedeflerinin bulundukları yerden başlayarak Türkiye’nin gelişimine değer katmak olduğunu söyledi. “Yeşil yakalılar çağına giriş yapmış bulunmaktayız” Konuşmasına programın ilk konuğu olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Rektör Uzun, “Artık firmalar ‘yeşil yakalı’ yani, çevre sorunlarının giderek arttığı ve bununla paralel hızla büyüyen sürdürülebilir üretim/enerji sektörlerinin kendi içerisinde uzmanlık gerektiren istihdamına yatırım yapıyor. Yapılan iş sürdürülebilir üretime katkı sağlıyorsa, enerji ve doğal kaynaklardan tasarruf ediyorsa, yenilenebilir enerji kullanıyorsa, çevre ve hava kirliliğine yol açmıyorsa, biyo-çeşitliliği koruyorsa ’yeşil işler’ tanımına giriyor. Sürdürülebilir dünya ve aslında sürdürülebilir kaynaklar için çalışan kişiler de programın ismi gibi ‘Yeşil Yakalı’ oluyor. Tabii Bartın Üniversitesinin de aralarında bulunduğu eğitim kurumları da yeni kariyer hedefleri doğrultusunda gençleri bu yeni mesleklere hazırlıyor. Bu noktada bu programa katılıyor olmaktan oldukça mutluyum. Böyle bir programın yapılmasında liderlik ettiği için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı başta olmak üzere Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sayın Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. “Bulunduğumuz yerden başlayarak yarınlarımıza değer katıyoruz” Rektör Uzun, BARÜ’nün bölgesel kalkınma odaklı çalışmalarıyla ilgili sorulan soruya da cevap vererek hedeflerinin daha iyiye ulaşma noktasında iş birliği içerisinde hareket etmek olduğunu ifade etti. Rektör Uzun, “Bölgemizin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılması, yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla birtakım çalışmalar yürütüyoruz. Sadece bilgiyi aktaran değil aynı zamanda ‘üreten bir üniversite’ olarak bölgemizi, şehrimizi ve öğrencilerimizi her noktada destekliyoruz. Meslek Yüksekokulumuzda ‘Organik Tarım’ programımız, bölgemiz çiftçisine, üreticisine yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Ayrıca Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanlığında uygulanan Gelecek Araştırmaları Derneğinin başvuru sahibi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Üniversitesi, Bartın Bilim Eğitim Derneği eş başvuru sahibi, Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün iştirakleriyle desteklenmeye hak kazanan ‘Feed the Future’ akıllı sera sistemleri projemiz ile eğitime açık olan her yaştan bireyleri daha iyiye ulaşmaları için teşvik ediyoruz” şeklinde konuştu. “İklim değişikliğine uyum ve dayanımı artırmak için gayret gösteriyoruz” İklim değişikliğine uyum ve dayanımın artırılmasının dünyanın öncelikli konularından biri olduğunu da hatırlatan Rektör Uzun, “İklim değişikliğine karşı mücadeleden ziyade uyum ve dayanım noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz. Avrupa Birliği IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamında finanse edilen bir projeyle Bartın’da taşkın ve su kıtlığı risklerinin azaltılmasına yönelik gayret gösteriyoruz. Adım adım ilerlettiğimiz stratejilerimizle örnek uygulamaları hayata geçiriyoruz. Burada bizlere olan güveni ve teşvikleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi. “Cumhurbaşkanımızdan aldığımız ödül bizleri gelecek adına daha da motive etti” Ayrıca Rektör Uzun, İsmail Yolcu’nun Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından BARÜ’ye verilen ‘Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü’ne değinmesiyle ilgili “Bu ödülü, eğitime ve bilime verilen önemin en anlamlı göstergesi olarak görüyoruz” dedi. Rektör Uzun, stratejik hedef ve öncelikler doğrultusunda çalışmalarına yön verdiklerini de kaydederek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Tarım, hayvancılık ve doğal yaşamın iç içe geçtiği alanlarda, yabani hayvanların tarım ürünlerine, evcil hayvanlara ve hatta insanlara zarar vermesi sık karşılaşılan bir sorundur. Bu sorunun çözümünde, yabani hayvan savar elektrikli çit sistemleri önemli bir rol oynamaktadır. Bu sistemler, tarımsal verimliliği artırırken, doğal yaşamı da korumaya yardımcı olur. İşte bu düşünceyi ürüne dönüştürmek ödülü beraberinde getirdi. Yarınlara olan yürüyüşümüzde yaptığı liderlikle önümüzü açan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Kuruluşumuzdan bu yana yanımızda olarak destekleri ile güç veren Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca daima daha iyiye ulaşmamız noktasında teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkür ediyorum. Şehrimizin kurum ve kuruluşları arasındaki yüksek uyum ve iş birliğinin yanı sıra ve mevcut ekosistemin oluşturulmasındaki katkıları için Bartın Valimiz Dr. Sayın Nurtaç Arslan’a, yakın ilgileri için milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz ile kamu kurum ve kuruluşlardan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm bileşenlerimizi motive edeceğine inandığım proje dolayısıyla yerel kalkınma özelinde önemli kazanımlar sağlayan Doç. Dr. Sayın Ersin Alaybeyoğlu, TEKNO-MAR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker Köklü ve KOSGEB İl Müdürümüz Sayın Gökhan Akdağoğlu başta olmak üzere emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Ülkemizin yarınları için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.” Canlı bağlantılarla “Akıllı Elektronik Çit” projesi anlatıldı. “Yeşil Yakalılar” programına “Akıllı Elektronik Çit” projesinin danışmanı BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Alaybeyoğlu ile TEKNO-MAR Yönetim Kurulu Başkanı İlker Köklü de katılarak soruları cevapladı. Aleybeyoğlu, projenin fikir aşamasından üretim aşamasına kadar süreçten bahsederek “2018 yılında başlayan çalışmalarımız, katma değeri yüksek ürüne ardından da önemli bir ödüle dönüştüğü için çok mutluyum” dedi. Sektörel olarak 2012 yılından bu yana önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Köklü ise “Başlangıçta yurt dışından gelen ürünlerle sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorduk. 2014 yılında yerli olarak bir ürün geliştirmeye çalıştık. Yeterli olamadığımız noktada Sayın Rektörümüzün de destekleriyle Bartın Üniversitesi devreye girdi. KOSGEB’den aldığımız destekle birlikte projeyi başarıyla tamamladık. Şimdi ürettiğimiz sistem yurt dışındaki muadillerinden çok daha iyi bir sistem” diye konuştu. Program, BARÜ’nün eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalara da değinilmesinin ardından son buldu.
BARÜ’nün URAP Türkiye Sıralamasındaki yükselişi devam ediyor
30 Ekim 2024 Çarşamba - 09:42 BARÜ’nün URAP Türkiye Sıralamasındaki yükselişi devam ediyor Bartın Üniversitesi (BARÜ) nitelikli bilimsel araştırma ve çalışmalarıyla University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından açıklanan ‘Türkiye Üniversiteler Sıralaması’ndaki yükselişini sürdürdü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren University Ranking By Academic Performance (URAP) tarafından 2024-2025 Türkiye Sıralaması açıklandı. Bu yıl Türkiye’den 190 yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği sıralamada; makale, atıf, bilimsel doküman, doktora, öğretim üyesi/öğrenci, uluslararası iş birliği, yurt içi iş birliği ve TÜBİTAK proje göstergeleri dikkate alındı. BARÜ’de hedef: Sürekli İyileştirme URAP Türkiye Sıralamasına göre BARÜ, sürdürülebilir bir performans göstererek Tüm Üniversiteler Sıralamasında bir önceki yıla göre 3 basamak, Devlet Üniversiteleri Sıralamasında ise 4 basamak yükselmeyi başardı. Bu yıl sıralamaya giren 117 yükseköğretim kurumunu geride bırakan BARÜ, Tüm Üniversiteler Sıralamasında 73’üncü ve Devlet Üniversiteleri Sıralamasında ise 57’nci sıraya yerleşti. Nitelikli bilimsel araştırma ve çalışmalarıyla öne çıkan BARÜ; Tıp Fakültesi Olmayan Üniversiteler Sıralamasında 19’uncu, 2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Sıralamasında ise 24’üncü sırada yer aldı. Tüm üniversiteler sıralamasında 6 yılda 23 basamak yükseldi BARÜ, sıralamaya giren üniversite sayısındaki artışa rağmen 6 yılda 23 basamak yükseldi. BARÜ; 2023 yılında 190 üniversite arasından 76’ncı, 2022 yılında 184 üniversite arasından 84’üncü, 2021 yılında 179 üniversite arasından 90’ıncı, 2020 yılında 166 üniversite arasından 91’inci ve 2019 yılında ise yine 166 üniversite arasından 96’ncı sırada yer alıyordu. Öte yandan BARÜ, 2019-2020 URAP Türkiye Sıralamasında devlet üniversiteleri arasındaki yerini de 6 yılda 21 basamak yukarıya taşımayı başardı. Araştırma kalitesindeki başarılar URAP sıralamalarında öne çıktı Tematik sıralamalarda da yükselişini sürdüren BARÜ, “Atıf Puan Sıralaması”nda 36’ncı, “Makale Puan Sıralaması”nda 54’üncü, “Uluslararası İş Birliği Sıralaması”nda 57’nci, “Yurt İçi İş Birliği Sıralaması”nda 63’üncü, “Bilimsel Doküman Sıralaması”nda 66’ncı, “TÜBİTAK Proje Sıralaması”nda 72’nci, “Öğretim Üyesi/Öğrenci Sıralaması”nda 86’ncı ve “Doktora Puanı Sıralaması”nda ise 141’inci sırada yer aldı. 7 alt alanda yükseliş kaydeden BARÜ, 6 yılda araştırma kalitesinin iki önemli göstergesi olan “Atıf Puan Sıralaması”nda 59 basamak ve “Makale Puan Sıralaması”nda ise 14 basamak çıkarak önemli bir başarı elde etti. BARÜ; Tıp Fakültesi Olmayan Üniversiteler “Makale Puan Sıralaması”nda 14’üncü, “Atıf Puan Sıralaması”nda 12’nci basamakta yer alırken; 2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler “Makale Puan Sıralaması”nda 18’inci, “Atıf Puan Sıralaması”nda 8’inci sırada yer alarak sürdürülebilir yükselişini devam ettirdi. BARÜ’nün başarıları THE 2025 Dünya Üniversite Sıralamasına yansımıştı BARÜ, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alma hedefiyle yürüttüğü çalışmalar neticesinde sürdürülebilir başarısını uluslararası değerlendirme kuruluşlarının listelerinde yer alarak sürdürmüştü. Geçtiğimiz günlerde açıklanan THE 2025 Dünya Üniversite Sıralamasında ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında 455’inci sıraya yerleşen BARÜ, geçtiğimiz yıl ilk defa girdiği 2024 listesine kıyasla bu yıl başarısını artırarak 108 üniversiteyi daha geride bırakmıştı. BARÜ, ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde Türkiye’de ise 2’nci olurken, devlet üniversiteleri arasında ilk sırada yer almıştı. BARÜ ayrıca, genel sıralamada 1001-1200 bandındaki yerini koruyarak Türkiye’nin en iyi 13’üncü üniversitesi olmayı da başarmıştı. "Hedefimiz ‘Üreten Üniversite’ anlayışıyla daha iyiye ulaşmak BARÜ’nün ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yükselişini sürdürdüğünü vurgulayan Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak bilimsel çalışmalarımız, nitelikli yayın ve teknolojik etki değeri yüksek araştırmalarımızla ulusal ve uluslararası indekslerde yer almaya devam ediyoruz. Ortaya koyduğumuz sürdürülebilir gelişim ile yükseköğretim derecelendirme sıralamalarında önemli bir ivme yakalayarak her yıl başarılarımızı artırıyoruz. İnanıyorum ki oluşturduğumuz araştırma-geliştirme ve bilim ekosistemi ile bu sıralamalardaki yerimiz önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara çıkacaktır. URAP Türkiye Sıralamasında gösterdiğimiz bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari insan kaynağımızı tebrik ediyorum. Ayrıca daha iyiye ulaşma hedefiyle çıktığımız gelecek yolculuğunda bizlere olan destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.