SPOR - 05 Temmuz 2024 Cuma 18:13

Okçular madalyalarını aldı

A
A
A
Okçular madalyalarını aldı

Düzce’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ases U-13 Okçuluk Açık Hava Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.


Şıralık Şehir Stadı’nda 4-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Düzce için önemli şampiyonalarından olan Ases U-13 Okçuluk Açık Hava Türkiye Şampiyonası’na 33 ilden 650 sporcu ve ailelerle beraber bin 700 kişi katıldı.


Yayların gerildiği okların fırlatıldığı şampiyonada sporcular dereceye girmek için ise kıyasıya mücadele ediyor.



Milletvekili Öztürk madalyalarını verdi


AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, meclis çalışmalarına verilen aranın ardından ayağının tozu ile şampiyonaya geldi. Bir süre şampiyonayı izleyen Ercan Öztürk, “Ok ve yay, Türk milletinin kudretinin ve cesaretinin sembolüdür. 33 ilden 92 kulüp ve 650 sporcunun katıldığı Ases U-13 Okçuluk Açık Hava Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcularımızın hepsini tebrik ediyorum. Düzce’miz, spor organizasyonlarına ve şampiyonalara ev sahipliği yapma konusunda Türkiye’de örnek gösterilen bir şehir haline gelmiştir. Dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının dünya çapında yer almasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.


Milletvekili Ercan Öztürk, AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Gençlik ve Spor il Müdürü İsa Yazıcı yarışmalarda dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.



Okçular madalyalarını aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da yerli arpa çeşidi ’Ayrancı’nın hasadı yapıldı Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde yerli arpa çeşitlerini çiftçilere tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen yerli “Ayrancı” arpa çeşidi hasat edildi. Yerli arpa hasadı programında konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, sezonun hayırlı olmasını dileyerek, tüm çiftçilere bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulundu. Türkiye’nin tarım potansiyeline dikkat çeken Işın, “Ülkemiz, bereketli topraklara sahip. Kendi gıdasıyla geçinebilecek, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek bir memlekettir. Allah’a şükürler olsun” dedi. Pandemi döneminde gıdanın öneminin daha da belirgin hale geldiğini ifade eden Vali Işın, “Hiçbir memleket ve millet gıdadan vazgeçemez. Gıda ve sağlık, insanoğlunun olmazsa olmaz iki önemli hususudur. Türkiye, son 22 yılda Cumhurbaşkanımız riyasetinde her iki alanda da ciddi mesafeler kat etti. Bu yıl Kütahya’mızda da tarımda ciddi destekler, hibeler yapıldı, tohum destekleri sağlandı. Yeter ki insanlarımız gayret içerisinde olsunlar” diye konuştu. Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün çiftçilere verdiği eğitim ve desteklerin önemine de değinen Vali Işın, “Bu yıl tüm köylerimizde çiftçi eğitim toplantıları yapıldı. Hibe destekleri çiftçilerimize sunuldu. Aslanapa ilçemizde büyük bir Organize Hayvancılık Bölgesi kuruyoruz. Çalışmalar başladı ve bu proje ilimize büyük katkı sağlayacak” dedi. Kütahya’nın ekonomik potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirten Vali Musa, “İlimizin ekonomideki toplam payı yüzde 11 civarında. İnşallah bu rakamı yüzde 20’lere çıkaracağız. Bu yıl 5 sulama barajının ihalesi yapıldı. Barajlar tamamlandığında tarıma ciddi katkılar sağlayacak” ifadelerini kullandı. Altıntaş’ın Geniş köyünde düzenlenen hasat törenine AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay da katıldı.