Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde, varis hastalığına endovenöz lazer ablasyon tekniğiyle tedavi yapılıyor.
Son yıllarda büyük bir hamle gerçekleştirerek, bölgenin sağlık üssü olma yolunda ilerleyen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hizmet kapsamını her geçen gün artırıyor. Göreve geldiği günden bu yana birbiri ardına hizmete açılan ünitelerle, en zor cerrahi operasyonların bile başarıyla yapıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Endovenöz lazer ablasyon tekniğiyle, varis hastaları da şifa buluyor.
7 gün 24 saat kesintisiz sağlık hizmetinin sunulduğu Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, gayretleri sonucu varis kabusu artık tarihe karışıyor. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Op. Dr. Fırat Altın ve Op. Dr. Barış Kutas, şunları söyledi:
"Kentimizde sadece Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği`nde verilmekte. Bu hizmet için sosyal sağlık güvencesi olan hastalardan hiçbir ek ücret almadan son teknoloji ürünleriyle yapılmakta. Hastalardan istenen; kalp ve damar cerrahisi polikliniğine başvurmaları, ameliyat olacaklarsa gerekli ameliyat hazırlıkları yapıldıktan sonra ameliyat sabahı hastaneye gelmeleri ve taburculuktan sonra doktor önerilerini yerine getirmeleridir. Hastanemizin başhekimi Prof. Dr.
Yusuf Yağmur`un yoğun gayretleri sonucu, gerekli bütün tıbbi ve teknik donanım hastanemize kazandırıldı. Tıptaki gelişmeler tıbbın birçok yönünde olduğu gibi damar cerrahisinde de devam etmektedir. Damar cerrahisindeki gelişmelerden biri de daha kısa sürede uygulanabilen, hastanın ameliyat sonrası normal işlevlerini görmesini daha kısa sürede sağlayan ve hiçbir cerrahi kesi gerektirmeyen halk arasında "kansız ameliyat" veya "lazerle ameliyat" olarak da bilinen Endovenöz lazer ablasyon tekniğidir. 2000
yılından itibaren klasik cerrahi ameliyatlar yerini Endovenöz Lazer Ablasyon tekniğine yavaş yavaş bırakmakta. Hiç bir hastamız korkmasın son sistem modern cihazlarımızla en güzel ameliyatı yapmaktayız yeterki hastalarımız bizlere gelsin hastalarımıza en iyi hizmet etmek için güzel ilimiz olan Diyarbakır`a gelmişiz aynı günde evine işine dönebilirler. Aynı zamanda skleroterapi veya köpük tedavisi ve cilt lazeri ile ciltte belirginleşmiş çok küçük çaptaki damarların da tedavisi başarıyla yapılmakta."
Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği`nde Op. Dr. Fırat Altın ve Op. Dr. Barış Kutas tarafından 1 sene içerisinde yüzden fazla Endovenöz Lazer Ablasyon tekniğiyle varis ameliyatı yapıldı. Hastaların operasyondan sonra yapılan kontrollerinde, ameliyat sonrası olabilecek hiçbir cerrahi komplikasyon yaşanmadı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde varis tedavisi olarak sağlığına kavuşan hastalar ise çok memnun.
20 yılı aşkın bir süredir bu dertten muzdarip olduğunu belirten 41 yaşındaki Feyzullah Elik, "Allah razı olsun doktorlarımızdan. 20 yıldır bu acıyı yaşıyordum. İnşallah tedavi sonucu, sağlığıma kavuşacağım. Geçmiş dönemlerde Ankara veya İstanbul`a gidip tedavi olmaya çalışırdık. Tabii maddi ve manevi açıdan bir hayli yıpranırdık. Tabiri caizse Ankara buraya geldi. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beye sonra Sağlık Bakanımız Prof.Dr Recep Akdağ beye teşekkür ediyorum" şeklinde memnuniyetini dile
getirdi.