EKONOMİ - 23 Aralık 2024 Pazartesi 09:46

DTO, üyelerine yeni nesil ödeme ve güncel vergi düzenlemelerini anlattı

A
A
A
DTO, üyelerine yeni nesil ödeme ve güncel vergi düzenlemelerini anlattı

Denizli Ticaret Odası (DTO), üyeleri ile serbest muhasebeci mali müşavirlere yönelik Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Mevzuatı ve Güncel Vergi Düzenlemeleri Bilgilendirme Toplantısı yaptı. Denizli Defterdarlığı, Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası ve Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) iş birliği ile gerçekleştirilen toplantı yoğun ilgi gördü.



DTO hizmet binasındaki Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Mevzuatı ve Güncel Vergi Düzenlemeleri konulu bilgilendirme toplantısına DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Aracı ile Denizli Defterdarı Mustafa Özdemirci’nin yanı sıra Gelir İdaresi Grup Müdürleri Fatih Erdoğan, Recep Ömeroğlu ve Yusuf Malkoç, DESOB Başkan Vekili ve Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, Denizli Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yakup Güleç, Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak, Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Bekilli Esnaf Odası Başkanı Gökhan Parmaksız, Buldan Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kulalı, Çivril Esnaf Odası Başkanı Zeki Karahan, Güney Esnaf Odası Başkanı Soner Özdemir ve Tavas Terziler Odası Başkanı Mehmet Ali Bilal, Denizli SMMM Odası yetkilileriyle çok sayıda iş insanı katıldı.



Toplantının açış konuşmasını DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Aracı yaptı. Odanın çalışmaları ve hizmetleri hakkında üyeleri ile konuklarını bilgilendirmeler yapan Başkan Yardımcısı Aracı, “Değerli konuklar, daha önce de üyelerimizi sektörel güncel gelişmelerden ve düzenlemelerden haberdar etmek için çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik. Katılım yine bugün ki gibi hep yoğundu. Talep oldukça da hem bu tür toplantıları hem de ücretsiz sektörel, kişisel ve mesleki gelişim eğitimlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Üyelerimizin kendilerini güncelleyerek ve geliştirerek günümüzün şartlarına hızla uyum sağlamalarını ve rekabet güçlerini korumalarını önemsiyoruz. Bunun için gereken organizasyonları da genelde yine bu türde iş birlikleri ile kamu kurum ve kuruluşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla yapıyoruz. İnternet sitemiz, üye gruplarımız ve kurumsal sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla da duyurularını sizlere ulaştırıyoruz. Lütfen takip edip ilgi göstermeye devam ediniz” dedi.



“Yeni uygulamalar iş yükünü azaltacak”


Denizli Defterdarı Mustafa Özdemirci ise yeniliklerle hem mükelleflerin hem de onların mali yükümlülüklerini takip eden serbest muhasebeci mali müşavirlerin iş yükünün azalacağını düşündüklerinin altını çizerek, “Görevlerimizden biri de ticaret erbabı ile iş insanlarımız arasındaki rekabet eşitsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik uygulamalar yapmak. Yeni nesil cihazlarımızla ilgili düzenlemeyi de bu kapsamda değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz ağustos ayındaki kanuni düzenlemelerle beraber belge düzenine uymayan mükelleflerle ilgili cezalarda yeni uygulamalar başladı. Önümüzdeki günlerde bununla da ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapacağız. Bugün ki de bunların ilkidir. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Etkinlik açış konuşmalarının ardından Gelir Uzmanı Hüseyin Pamukoğlu’nun sunumuyla sürdü. Pamukoğlu, salondakileri yeni düzenlemenin nasıl yürütüleceği hakkında bilgilendirdi. Sunumun ardından salondakiler yetkililere merak ettikleri konular hakkındaki sorularını yöneltti.



DTO, üyelerine yeni nesil ödeme ve güncel vergi düzenlemelerini anlattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Nijer’de tarımsal üretim ve suya erişim, TİKA’nın hayata geçirdiği proje ile kolaylaşıyor Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle zor günler geçiren Nijer’in Agadez bölgesi ve çevresindeki Eladep köyü için kalkınma projesini hayata geçirdi. TİKA, küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle zor günler geçiren Nijer’in Agadez bölgesi ve çevresindeki Eladep köyü için kalkınma projesini hayata geçirdi. Büyük Sahra Çölü’nün güney kıyısında yer alan ve tarihi öneme sahip Agadez şehri hem kuraklık ve küresel ısınmadan hem de düzensiz göç hareketlerinden büyük ölçüde etkileniyor. Libya ve Cezayir sınırında bulunması nedeniyle Avrupa’ya yönelen göç yollarının kesişim noktasında yer alan bölge, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi sorunlarla mücadele ediyor. Bu kapsamda, Nijer Hükümeti tarafından gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve faydalı alanlara yönlendirilmesi amacıyla kurulan Agadez Gençlik Konseyi, gençlere destek olmaya devam ediyor. Eladep köyüne modern tarım merkezi TİKA, Agadez’in 7 kilometre uzağında bulunan Eladep köyünde, 2 hektarlık bir alan üzerine tarımsal üretim ve deneme merkezi kurdu. Çiftçilerin sadece yağmur sezonuna bağlı kalmadan, yılın 12 ayında üretim yapmalarını sağlayacak olan merkezin altyapısı bahçe, su kuyusu, su deposu, güneş enerji sistemleri, malzeme deposu, Kaliforniya tipi sulama sistemleri, tohum, gübre, ilaç, sulama kapları, kürek, tırmık ve tamamlayıcı diğer tarım ekipmanlarıyla donatıldı. Agadez Belediyesi ve Agadez Sultanlığının destekleriyle hayata geçirilen projenin açılış ve teslim töreni, Agadez Sultanı Temsilcisi Albakari Illa Garo, Agadez Gençlik Konseyi Başkanı Ibrahim Idrassi, Eladep Köy Şefi Ghali Elingui, TİKA yetkilileri ve bölge çiftçilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tarımsal üretim ve deneme merkezi kurulumu ile bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, gençlerin üretime yönlendirilmesi ve suya erişim sorunlarının çözülmesi hedefleniyor.