ASAYİŞ - 05 Temmuz 2024 Cuma 18:18

Patlayan tüp evi ve samanlığı kül etti

A
A
A
Patlayan tüp evi ve samanlığı kül etti

Çorum’un Alaca ilçesinde bir evde tüp patlaması sonucu çıkan yangında ev ve samanlık kullanılamaz hale geldi.


Edinilen bilgilere göre, Evci köyünde Fahri Özbaş’a ait evde mutfak tüpünün alev alması sonucunda yangın çıktı. Tüpün patlamasıyla birlikte alevler tüm evi sardı. Çıkan yangın kısa sürede büyüyerek bitişikteki samanlığa da sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine köye Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri alevlerin çevrede bulunan evlere sıçramadan kontrol altına alarak söndürdü. Çıkan yangında ev ve samanlık tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken ev sahibinin ise Ankara’da bulunduğu öğrenildi.


Evden önce dumanlar sonra alevlerin yükseldiğini anlatan Celal Karakaş, “Bir patlama oldu. Patlamadan sonra evi alevler sardı. Kapıdan girecektik. Müdahale etme şansımız olmadı. Alevler sardığı için müdahale edemedik. İtfaiyeyi aradık. Ekipler gelerek müdahale etti. Bizde yardımcı olduk. Aile Ankara’da olduğu için ev boştu” dedi.



Patlayan tüp evi ve samanlığı kül etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da Şampiyon Köyler Ligi Futbol Turnuvası başladı: 40 gün sürecek Bolu’da Şampiyon Köyler Ligi Futbol Turnuvası 64 köy takımının katılımıyla başladı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören turnuva 40 gün sürecek. Bolu’da 2022 yılında 28 köy takımıyla başlayan Şampiyon Köyler Ligi Futbol Turnuvası 3.yılına 64 köy takımıyla girdi. Haftalar öncesinden 64 takımın katıldığı turnuvanın fikstürü çekildi. Akşam saatlerinde ilk maçlarına başlayan takımlar 40 gün boyunca birbiriyle mücadele edecek. Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen turnuva yoğun ilgi görüyor. Turnuvada bu yıl 3. senede olduklarını belirten Bolu ASKF Başkanı Cemalettin Metin, “28 takımla başladığımız turnuva bugün 64 takıma çıktı. Bolu spor kenti olacaksa spor turizmine katkı sağlayacaksa bu turnuva bunların en önde gelenlerinden bir tanesi. Tribünler dolu. Görüyorsunuz her taraf insan seli. Bolu’da 12 ay organizasyonlarla dolu bir sezon geçiriyoruz. Ben buradan katılan tüm takımlara başarılar diliyorum. İnşallah kazasız, belasız, sakatsız, hak edenin kazanacağı bir turnuva olsun. Tüm katılan takımlara da teşekkür ediyorum. Yaklaşık 40 gün diye planlıyoruz ama herhangi bir olmazsa işte hava durumları falan Ağustos’un 13-15’i gibi bitirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Muhtar Derneği Başkanı Aydın Özdoğan, “Köylerin gençleri birbirlerini tanıyorlar. En güzel tarafı. Zaten adı üzerinde dostluk turnuvası. Bu maçlara bakıyorsun çocuklar geliyor, anneler babalar geliyor, dedeler nineler geliyor, torunu seyretmeye. O yönden çok önemli. Yarın caddede çocuk birbiriyle karşılaştığında bu çocuklar köyler birbirini tanımıyordu. Bu şekilde tanımış oluyorlar” dedi.