ASAYİŞ - 26 Ağustos 2023 Cumartesi 16:32

Ilgaz Dağı’ndaki orman yangını kontrol altına alındı: 15 hektar alan küle döndü

A
A
A

Çankırı-Kastamonu sınırında bulunan Ilgaz Dağı eteklerinde çıkan orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 15 hektar alan zarar gördü.

Çankırı’nın Ilgaz ilçesi ile Kastamonu sınırında bulunan Ilgaz Dağı Bozaltı köyü mevkiindeki ormanlık alanda bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda orman, itfaiye, AFAD, sağlık ve İl Özel İdaresi ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yangını söndürmek için çalışma başlattı.

Ilgaz Dağı’ndaki orman yangını kontrol altına alındı: 15 hektar alan küle döndü

Bölgeye sevk edilen 4 helikopterle de alevlere havadan müdahale edildi. Ekiplerin müdahalesi ile yangın yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı. Ekipler ormanlık alanda soğutma çalışmalarını hem havadan hem de karadan sürdürürken, yangının sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Küle dönen ormanlık alan ise dron ile görüntülendi.

Ilgaz Dağı’ndaki orman yangını kontrol altına alındı: 15 hektar alan küle döndü

“Yaklaşık 15-20 hektar alanı etkiledi”

Yangının kontrol altına alındığını belirten Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Yangın haberini alır almaz Ilgaz Belediyesi ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Tüm ilçe belediyeleri itfaiye ekiplerini, su tanklarını gönderdi. Akabinde helikopterler geldi. Yaklaşık 15-20 hektar alanı etkiledi. Buranın çok sık bir orman olmayışı sayesinde yangını kısa sürede kontrol altına alabildik. Ricam, tüm halkımız pikniklerini piknik alanında yapsın. Ilgaz değerli ormanlarla çevrili bir alan. Allah korusun daha büyük zayiat verebilirdik. Helikopterlerin gelmesi ile yangını şu an kontrol altına aldık” dedi.

Murat Kanber - Bedirhan Göksu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanı Yerlikaya, Serhat Akın’a silahlı saldırıyı olayıyla ilgili şüphelilerin yakalandığını açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın’ın yaralanması olayına karışan şüphelilerin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eski futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın’ın yaralanması olayına karışan bütün şüphelilerin yakalandığını ifade etti. Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı koordineli çalışmalar sonucunda olaya karışan ve silahı kullanan O. D, motosikleti kullanan O.M, şüphelilerle hareket eden ve otomobili kullanan E.Ü., şüphelilerle hareket eden M.A. ve olaydan sonra şüphelilerle birlikte hareket eden İ.T.’nin yakalandığını kaydetti. Yerlikaya, operasyonda ise şüphelilerin kullandığı 1 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğini ifade etti. Olayda yaralanan eski futbolcu ve yorumcu Serhat Akın’a geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, şunları kaydetti: "Şehir eşkıyalığına soyunanları, masum insanların canlarına kast edenleri, halkımızın huzurunu kaçıranları affetmeyeceğiz. Bunları tek tek yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Antalya Fatih Tekke: "3 puan bizim için çok sevindirici” Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında sahasında 3 puanla ayrılan Corendon Alanyaspor’da Teknik Direktörü Fatih Tekke, zor bir maç olduğunu belirterek, “Biz pas oyununu oynamaya çalışan ve oyun tekrarları olan bir takımız, bunları ısrarla devam ettirmemiz lazım. 3 puan bizim için çok sevindirici” dedi. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Corendon Alanyaspor sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, çok zor bir maç olduğunu belirterek, “90 dakika boyunca bunun etkisini hissettik. Herkesi şaşırtan bazı anlar vardı ve bunları özellikle belirtmem gerekiyor. Maçın başında baskılı başladık ve ilk bölümde golü attık. Sonrasında benim istemediğim rakibe çok uygun olan 5-4-1 dizilişiyle bekledik. İyi fırsatlar yakalayacağımızı düşünüyordum ve öyle de oldu. Fakat bu fırsatları çıkarken, çıktıktan sonra da tam anlamıyla değerlendiremedik. Topu rakibe bıraktık” dedi. “Oyuncularımın emeklerine sağlık” İkinci yarıda rakibin ön alan baskısının devam ettiği aktaran Tekke, “İkinci yarıda, 70. dakikaya kadar ön alan baskımız devam etti. Rakibin bir pozisyonu dışında çok etkili olduğu pozisyonlar olmadı ve beklediğimiz anlar yaşandı. Sakatlıklar, oyuncu değişiklikleri ve oyuncuların fiziksel durumu. Bugün en başarılı olduğumuz tek şey, 1-0’lık skoru korumak oldu. 3 maçtır gol yememek olumlu bir gelişme. Biz pas oyununu oynamaya çalışan ve oyun tekrarları olan bir takımız bunları ısrarla devam ettirmemiz lazım. geliştirmemiz gerekiyor. Bunları maçta bölüm bölüm görebildik. Ritmimizi bulmamız zaman alacak demiştik. Zaten sakatlıklar, girenler, çıkanlar, kadromuz kulübede oturanlar var. Geçen seneki mücadelemize devam ediyoruz. Oyuncularımın emeklerine sağlık, üç puan bizim için çok sevindirici. Çaykur Rizespor’a başarılar dilerim. Galatasaray maçından sonra milli takım arası var; umarım bu aranın bize iyi geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.