ASAYİŞ - 16 Eylül 2022 Cuma 16:26

Hemzemin geçitte tren araca çarptı, sürücü yara almadan kurtuldu

A
A
A
Hemzemin geçitte tren araca çarptı, sürücü yara almadan kurtuldu

Çankırı’da hemzemin geçide kontrolsüz giren hafif ticari araca, tren çarptı.

Çankırı’da hemzemin geçide kontrolsüz giren hafif ticari araca, tren çarptı. Kazadan araç sürücüsü yara almadan kurtuldu.


Kaza, Ballıca mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hemzemin geçide kontrolsüz giren Selami K. idaresindeki 34 FM 1174 plakalı hafif ticari araca, yük treni çarptı. Kazadan sürücü Selami K. yara almadan kurtulurken, hafif ticari araçta büyük hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından kazaya karışan tren yeniden hareket etti. Hafif ticari araç ise çekici yardımı ile kaldırıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Emekli polis, kıyafetini giyerek devriyeye çıktı Edirne’de bu yıl Dünya Yaşlılar Günü etkinliğinde farklı meslek gruplarından emekli olan yaşlılar, gençlik yıllarına dönerek o günleri yeniden yaşama fırsatı buldu. Emekli polis, kıyafetini giyerek devriyeye çıkarken, emekli öğretmen de sınıfta ders anlattı. Bu anlamlı etkinlikler, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde yer alan Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde de gerçekleştirildi. Bir günlüğüne de olsa mesleklerine geri dönen huzurevi sakinleri, bu nostaljik anlar sayesinde meslek özlemlerini giderdi. Duygu dolu anlar yaşayan yaşlıların yüzleri, etkinliğin sıcak atmosferinde gülümsemeyle parladı. Telsizi eline alıp devriye attı Emekli polis memuru Enver Ertürk (69), yeniden polis üniformasını giydi, telsizini eline aldı ve ekip arabasıyla devriye yaptı. Ertürk, yıllar boyunca büyük bir aşkla sürdürdüğü polislik mesleğine kısa süreli de olsa dönmenin kendisi için gurur verici olduğunu belirtti. Ertürk, "Polislik, benim için her zaman özel bir meslek oldu. Bu mesleği severek yaptım ve emekli olduktan sonra bile mesleğime duyduğum sevgiyi hiç kaybetmedim. Bu etkinlik sayesinde meslektaşlarımla tekrar buluşup devriye yapmak, bana gençlik yıllarımı hatırlattı ve o günlerin heyecanını yeniden yaşadım. Bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. "Bizi unutmayan meslektaşlarımın ziyareti beni daha da mutlu etti" Ertürk, çok sevdiği polislik mesleğini uzun yıllar boyunca sürdürdüğünü ve şu anda kaldığı yaşlı bakım merkezinde huzurlu ve mutlu olduğunu ifade etti. Ertürk, "Yaşlılar Günü’nde bizi unutmayan meslektaşlarımın ziyareti beni daha da mutlu etti. Polislik mesleğinin ne kadar gurur verici bir meslek olduğunu hatırladım. Şu an Uzunköprü Yaşlı Bakım Merkezi’nde kalıyorum ve burada gördüğüm ilgi ve sevgiden dolayı çok mutluyum. Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine, Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, İl Müdürümüz, Uzunköprü Kurum Müdürümüz, Valimiz, Kaymakamımız ve diğer tüm görevlilere teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bizlere, çocuklarımızdan göremediğimiz ilgiyi ve sevgiyi gösteriyorlar. Aile ortamını çok özlüyoruz. Ancak burada onlar sayesinde dolu dolu bir yaşam sürüyoruz. Mesleğimin bana kazandırdığı öz güvenle, yaşlı bakım merkezinde gördüğüm bu ilgi, gerçekten çok değerli" ifadelerini kullandı. Kara tahtanın başındaki günleri hatırlayınca duygulandı Edirne Huzurevi sakinlerinden emekli öğretmen Sedat Seyyar (83) ise öğrencilerle buluştu. Trakya Birlik İlkokulu’nda eğitim gören 4’üncü sınıf öğrencilerine hatıralarını anlatan Sedat öğretmen, kara tahtanın başındaki günleri hatırlayınca duygulandı. Öğrenciler, günün anısına çiçek verdiği Sedat öğretmene uzun süre sarıldı. Dünyanın en güzel mesleğinin öğretmenlik olduğunu dile getiren Seyyar, 36 yıllık meslek yaşamında vatana millete faydalı olan çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini anlattı. Seyyar, öğrencilerle tekrar buluştuğu için çok mutlu olduğunu kaydetti.
İstanbul ’Yeşil Gezegen Greenfest’ 4 Ekim’de yapılacak Vodafone Vakfı, Vodafone Türkiye Sürdürülebilirlik Ekibi ve Habitat Derneği’nin çocuklarda çevresel farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Yeşil Gezegen’ projesi kapsamında düzenlenen ‘Yeşil Gezegen GreenFest’ etkinliği, 4 Ekim’de İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Vodafone Vakfı ve Vodafone Türkiye Sürdürülebilirlik Ekibi’nin Habitat Derneği ile birlikte hayata geçirdiği ‘Yeşil Gezegen’ projesi, çevreye duyarlı ve sürdürülebilirlik farkındalığına sahip nesiller yetiştirmeye devam ediyor. Proje kapsamında düzenlenen ‘Yeşil Gezegen GreenFest’ etkinliği 4 Ekim Cuma günü İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Çocuklarda çevre bilincinin artırılmasının hedeflendiği festivalde, “Gezegeni Koru” temalı bir kısa film yarışmasının yanı sıra çeşitli atölye ve eğitimler de düzenlenecek. Festivale civar okullardan ve farklı illerden yüzlerce çocuğun katılması bekleniyor. Çevre temalı kısa film yarışması Festival kapsamında “Yeşil Bir Dünya İçin Kısa Filminle Sesini Duyur!” başlıklı bir kısa film yarışması düzenlenecek. Yaşları 14-18 arasında değişen lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek yarışmada, her biri 10 dakika süren 5 film değerlendirilecek. İş, sanat ve sürdürülebilirlik dünyasından seçili isimlerin yer aldığı jüri tarafından finale kalan 5 filmin değerlendirilmesinden sonra, dereceye girenlere teknoloji hediye çeki takdim edilecek. Atölyeler gün boyu sürecek Festival kapsamında ayrıca, Tohum Topu Yapımı, Geri Dönüştürülmüş Kâğıt, Sök-Tak, Atıktan Sanat, İleri Dönüşüm Müzik, Sürdürülebilir Moda Organik Bez, İleri Dönüşüm Güneş Enerjisi, Dance4Fun Dans, Yapay Zekâ, Yeşil Gezegen Dans Eden Kukla, Yeşil Gezegenini Oluştur gibi birbirinden ilginç konularda atölyeler de düzenlenecek. Atölyeler, 7-18 yaş arası öğrencilerin katılımına açık olacak.
Kocaeli Sağlıklı yumurtalar sofraları süsleyecek Kocaeli’de yüzde 50 hibeyle yetiştiricilere teslim edilen ATAK-S cinsi tavuklar yumurta vermeye başladı. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda en az 280 gün, iyi şartlarda ve organik yemlerle beslendiğinde en çok 314 gün yumurtlama özelliğine sahip yerli tavuklar, gelecek kuşaklar için sağlıklı beslenme imkanı sağlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Türkiye Tarım Şehirleri Birliği tarafından ödüle layık görülen "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" kapsamında, talep eden ve gerekli şartları taşıyan yumurta üreticilerine yüzde 50 hibeli 16-18 haftalık ATAK-S cinsi yerli tavuk, yemlik, folluk, suluk ve tavuk yemi desteği verildi. Kümeslerde organik yemlerle beslenen ve hastalıklara dayanıklı tavuklar ilk yumurtalarını vermeye başladı. Yumurta tavukçuluğu kırsal mahallelerde vatandaşların gelir kapısı oldu. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda en az 280 gün, iyi şartlarda ve organik yemlerle beslendiğinde en çok 314 gün yumurtlama özelliğine sahip yerli ve milli ATAK-S yarka tavuklar, gelecek kuşaklar için sağlıklı beslenme imkanı sağlayacak. Kırsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına da büyük katkı sağlayacak projeyle ayrıca kırsaldan kente gidişin engellenmesi ve kentten kırsala geri dönüşün teşvik edilmesi de hedefleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında yetiştiricilerine bugüne kadar toplam 65 bin tavuk ile tavuk yemi, çeşitli sayılarda kümes, askılı yemlik ve suluk, folluk, çeltik ve su deposu desteği verdi. "Tavuklarımızı alalı iki ay oldu bu süreçte verim yüzde 50 arttı" Tavuk desteğinden yararlanan üreticiler, yumurta veriminden memnun. Tarıma ve hayvancılığa destek verdiği ve her zaman çiftçinin yanında olduğu için Başkan Büyükakın’a teşekkür eden üreticiler, desteklerin sürmesini istedi. Kartepe’de tavuk yetiştiriciliği üreticiliği yapan işletme sahibi Emiray Ünlü, Büyükşehir’in yüzde 50 Hibeli Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesinden faydalandığını belirterek, "Ayrıca yemli, suluk, folluk ve iki aylık yem ihtiyacını karşıladılar. Tavuklarımızı alalı iki ay oldu bu süreçte verim yüzde 50 arttı. Her geçen gün artarak devam edecek. Verimden memnunuz. Bu desteklerinden dolayı belediye başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyoruz" dedi.