GÜNDEM - 02 Ekim 2024 Çarşamba 11:21

Sağlıklı yumurtalar sofraları süsleyecek

A
A
A
Sağlıklı yumurtalar sofraları süsleyecek

Kocaeli’de yüzde 50 hibeyle yetiştiricilere teslim edilen ATAK-S cinsi tavuklar yumurta vermeye başladı. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda en az 280 gün, iyi şartlarda ve organik yemlerle beslendiğinde en çok 314 gün yumurtlama özelliğine sahip yerli tavuklar, gelecek kuşaklar için sağlıklı beslenme imkanı sağlayacak.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Türkiye Tarım Şehirleri Birliği tarafından ödüle layık görülen "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" kapsamında, talep eden ve gerekli şartları taşıyan yumurta üreticilerine yüzde 50 hibeli 16-18 haftalık ATAK-S cinsi yerli tavuk, yemlik, folluk, suluk ve tavuk yemi desteği verildi. Kümeslerde organik yemlerle beslenen ve hastalıklara dayanıklı tavuklar ilk yumurtalarını vermeye başladı. Yumurta tavukçuluğu kırsal mahallelerde vatandaşların gelir kapısı oldu.


Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda en az 280 gün, iyi şartlarda ve organik yemlerle beslendiğinde en çok 314 gün yumurtlama özelliğine sahip yerli ve milli ATAK-S yarka tavuklar, gelecek kuşaklar için sağlıklı beslenme imkanı sağlayacak. Kırsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına da büyük katkı sağlayacak projeyle ayrıca kırsaldan kente gidişin engellenmesi ve kentten kırsala geri dönüşün teşvik edilmesi de hedefleniyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında yetiştiricilerine bugüne kadar toplam 65 bin tavuk ile tavuk yemi, çeşitli sayılarda kümes, askılı yemlik ve suluk, folluk, çeltik ve su deposu desteği verdi.



"Tavuklarımızı alalı iki ay oldu bu süreçte verim yüzde 50 arttı"


Tavuk desteğinden yararlanan üreticiler, yumurta veriminden memnun. Tarıma ve hayvancılığa destek verdiği ve her zaman çiftçinin yanında olduğu için Başkan Büyükakın’a teşekkür eden üreticiler, desteklerin sürmesini istedi. Kartepe’de tavuk yetiştiriciliği üreticiliği yapan işletme sahibi Emiray Ünlü, Büyükşehir’in yüzde 50 Hibeli Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesinden faydalandığını belirterek, "Ayrıca yemli, suluk, folluk ve iki aylık yem ihtiyacını karşıladılar. Tavuklarımızı alalı iki ay oldu bu süreçte verim yüzde 50 arttı. Her geçen gün artarak devam edecek. Verimden memnunuz. Bu desteklerinden dolayı belediye başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyoruz" dedi.



Sağlıklı yumurtalar sofraları süsleyecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Eyüpsultan’da kedilere asit döken sanığın davasında karar: 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı Eyüpsultan’da sokak kedilerinin üzerine asit dökerek zarar veren sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, sanığın bir ev veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Eyüpsultan’da geçtiğimiz yıl sokak kedilerinin üzerine asit dökerek zarar veren sanık Murat Özdemir’in yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Murat Özdemir katılmazken, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları ve Eyüpsultan Kaymakamlığı avukatı hazır bulundu. Tutuksuz sanık Murat Özdemir ve avukatı duruşmaya katılamadığından savunmaları alınmadı. Beyanda bulunan müşteki avukatı, sanığın cezalandırılmasını talep etti. 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Özdemir’i birden fazla hayvana karşı ‘bir ev veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırdı. Mahkeme ayrıca, sanık Özdemir’i yine birden fazla hayvana karşı, ‘bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etmek veya acımazsız veya zalimce muamelede bulunmak’ suçundan 3 yıl 9 ay olmak üzere toplamda 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Murat Özdemir’in zincirleme şekilde ‘bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence veya acımasız ve zalimce muamelede bulunma’ suçundan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Elazığ HAZARSAM çalışmalarına yeniden başladı Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, merkezlerinin çalışmalarına yeniden başladığını duyurdu. HAZARSAM Başkanı Bilal Çoban, basın mensupları ile bir araya geldi. Merkezin çalışmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Çoban, ’’Yaklaşık bir yıl önce oğlum Alpgiray talihsiz bir trafik kazası yaşamış ve ölümle hayat arasında kalarak, uzun bir süre yaşama tutunma mücadelesi vermişti. Kazanın olduğu günden bugüne kadar vatandaşlarımızın yoğun ilgisine, duasına ve arayıp sormasına, ailem adına öncelikle yürekten teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. Hastanede kaldığımız sürede Elazığ’ı daha yakından takip etme ve geçmişten bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmaları yeniden değerlendirme fırsatı buldum. Bazı eksikleri tespit ettim ve Elazığ’ın daha iyi konumda olması için üzerime düşeni fazlasıyla yapacağımız bir vefa borcumuzun olduğunu bir iç ses olarak duydum. Vatandaşlarımız dualarıyla yanımızdaydı ve şimdi vefa sırasının bize geldiğine, Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezinin faaliyetlerini yeniden başlatmanın zamanı olduğuna kanaat getirdim. Dün olduğu gibi şehrimizin problemlerine çözümler üretmeyi, çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi yeniden başlatıyoruz. Allah nasip ederse bu süreç, hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeden sadece şehrin menfaatlerine odaklı, yeni bir süreç olacak. Geçmiş deneyim ve birikimlerimizin ilimizin gelişim sürecine değer katacağına olan inancımızla, valimizin yüksek devlet tecrübesinin fırsata çevrilmesinin Elazığ adına çok büyük anlam ifade edeceğinin farkındayız. Elazığ’daki kurum ve kuruluşların ortaklaşa katılım sağlayacağı, bürokratik ve siyasi desteklerin şehir menfaatleri lehine kullanılacağı bir dönemi, inşallah hep birlikte başlatmış olacağız. Eylem planı bulunmayan bir hedef, ancak bir hayal olur. HAZARSAM olarak bu şehrin hayallerini, eyleme dönüştüreceğiz ve planların hayata geçirilmesi için her sürecini takip edeceğiz. HAZARSAM çatısı altında Bismillah diyerek, tüm hemşerilerimiz ve şehrimiz için daha güzel bir şehir ve daha mutlu bir gelecek için çalışma sürecini başlatmış bulunuyoruz. Şehrimize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyor, en derin saygılarımı sunuyorum’’ dedi.