POLİTİKA - 11 Ekim 2024 Cuma 14:45

CHP Genel Başkanı Özel: "İktidarı bir şekilde erken seçime zorlamak durumundayız"

A
A
A
CHP Genel Başkanı Özel: "İktidarı bir şekilde erken seçime zorlamak durumundayız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Kim ’geçinemiyoruz’ diyorsa, aldığı maaşa itiraz ediyorsa, ürünü para etmeyip buna itiraz ediyorsa onların yanında olalım. Çünkü muhalefeti ’parlamento içindeki muhalefet’, ’dışındaki muhalefet’ ayrımı olmaksızın hep birlikte toplumsal bir muhalefete dönüştürmek ve bu iktidarı bir şekilde erken seçime zorlamak durumundayız" dedi.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale’de 14 büyükşehir belediye başkanı olmak üzere toplam 21 belediye başkanının katıldığı il belediye başkanları toplantısında açıklamalar yaptı.


CHP’nin, Türkiye’nin 7 bölgesinde il belediyesi bulunan tek parti olduğunu ifade eden Özel, "Hep söylüyorum, bizim belediye başkanlarımızın ellerinde, ceplerinde, kadın belediye başkanlarımızın çantalarında birer anahtar var. Bu anahtar belediyelerinin kapısını ya da kasasının ya da şehrin altın anahtarı değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecekteki iktidarının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında gireceği ilk seçimlerdeki iktidarının anahtarı. İl belediye başkanları aylık ya da 45 günlük periyotlarla bir araya geliyor. Çok önemli bir gündemle çalışıyorsunuz, sunumlar alıyorsunuz. Deneyimlerinizi aktarıyorsunuz, tecrübeleri paylaşıyorsunuz, projelerde ortaklaşıyorsunuz. Buradan evinize giderken benzer özellikler arz eden ve içeren 20 farklı ilin görüşünü, tecrübesini, deneyimini, projelerini öğrenmiş olarak ve vizyonunuza vizyon katmış olarak, zihniniz ilinize daha iyi hizmet etme noktasında daha da berraklaşmış daha bu konuda motive olmuş olarak dönüyorsunuz. Bu çok kıymetli toplantıları çok önemsiyorum. Bundan sonra da bu toplantıların aynı rutinde aksamadan, aynı ciddiyette bu başarılı sonuçları üreterek devam edeceğine inanıyorum. Merkezin yerele yapacağı katkılar ya da vereceği talimatlar kıymetlidir ama bunun yerelde bir yerel lider olduğu ve o yerel liderin sorunlar ortaya çıktığında buna yerelden ilk reaksiyonu veren ve orada liderlik eden, önderlik eden ve güven veren kişi olduğunu sizler gösterdiniz. Pandemiden geriye, AK Parti’li herhangi bir belediye başkanının yaptığı hiçbir şey kalmadı. ’Pandemide ne yaptık’ deyince, merkezi olarak yapılan, yapılamayan şeyler konuşuluyor ama ’Pandemide bunun dışında ne yapıldı’ derseniz, her noktasında Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları var, belediyelerin yapmış olduğu işler var" şeklinde konuştu.



"Bunun Çanakkale’de olmadığını öğrenmek kadar gurur verici bir şey yok"


İl belediye başkanlarının 6 aylık çalışmalarından gurur duyduğunun altını çizen Özel, "Çanakkale’de ilkokulda okuyan çocukların hiçbiri boş beslenme çantasıyla okula gitmiyor. Çünkü Çanakkale Belediyesi yoksul çocukların beslenme çantasını dolduruyor. Türkiye’de 3 çocuktan 1’i beslenme çantasız okula gidiyor. Kantinden alışveriş yapmayan çocukların sayısı yüzde 66. Yani 3 çocuktan 2’si kantine hiç uğramıyor. 3 çocuktan 1’i okula aç gidiyor, aç dönüyor. Bunun Çanakkale’de olmadığını öğrenmek kadar gurur verici bir şey yok. Beyoğlu Belediyesi’nin okullarda başlattığı su sebili uygulamasını, diğer belediyeler arasında da yayılmaya başladı. Çanakkale’de çeşmeden akan su içilebiliyor. Çünkü biz Çanakkale Belediyesini 2019’da AK Parti’den almadık. Alsaydık, AK Parti’den aldığımız bütün belediyelerde olduğu gibi içilemez, çamur gibi su akıyor olacaktı. Her birinize genel başkanınız olarak söylüyorum; şehrinizde çeşmeden su akmıyorsa, akan su içilebilir değilse, okulda babasının, annesinin durumu iyi olanların iyi su alıp içtiği, diğerlerinin çeşmeye dayanıp hastalığı ağzına dayadığı bir şeye izin vermeyin. Okul sebili uygulamasını hızla yaygınlaştırmanızı ve bu ülkenin yoksul ailelerinin evlatlarının temiz su içme hakkına ve sağlıklarına sahip çıkmanızı özellikle arzu ediyoruz" diye konuştu.



"Bu en çok zorlandığımız konu"


25 şehirde 57 kent lokantası açtıklarını belirten Özel, "Bu sayının daha artması gerekiyor. CHP’li belediyeler 6 ayda 77 kreş açtı. Bunu önemsiyoruz. Bu kadınların çalışma hayatına katılması ve çocukların hayata hazırlanması yönünden imkan sağlıyor. Yerel yönetimlerin çözebildiği ve çözemediği sorunlar var. Çözemediğimiz sorun işsizlik çünkü yerel yönetimler istihdam oluşturma imkanı olan ama an itibarıyla zaten geçmiş dönemde de bu kadar büyük işsizlik varken hangi partiden olursa olsun belediyenin tüm istihdam imkanlarının kullanıldığı, dolduğu hatta hepimiz biliyoruz ki aşıldığı süreçleri yaşıyoruz. Belediyelerde inanılmaz personel fazlası var. Bir yandan da her bir belediyemizde binlerce, on binlerce belediyenin boyutuna göre, yapısına göre iş başvuruları var. Bu en çok zorlandığımız konu. Bunu biliyoruz. Bu sorunu çözmek için de CHP iktidarı için gün sayıyoruz. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) işsizlik rakamlarını açıkladı. 0,3’lük bir düşüşten, yüzde 8,5’luk bir işsizlikten bahsediyorlar. TÜİK’in de rakamlarında gizlemediği, DİSK’in detaylı araştırmalarında tüm kesimler tarafından doğrulandığı şekilde Türkiye’de gerçek anlamda işsizlik 8,8 milyondan 11 milyona çıkmış. Yani sadece 2023 Ağustos’tan, 2024 Ağustos’a kadar 2,2 milyon yeni işsizin eklenmesiyle geniş tabanlı işsizlik 11 milyona çıkmış durumda. Kim ’geçinemiyoruz’ diyorsa, aldığı maaşa itiraz ediyorsa, ürünü para etmeyip buna itiraz ediyorsa onların yanında olalım. Çünkü muhalefeti ’parlamento içindeki muhalefet’, ’dışındaki muhalefet’ ayrımı olmaksızın hep birlikte toplumsal bir muhalefete dönüştürmek ve bu iktidarı bir şekilde erken seçime zorlamak durumundayız" değerlendirmesini yaptı.


Belediye başkanları toplantısının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ulusal Çanakkale Roman Çalıştayı’na katıldı.


Çalıştayda açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özel, "Ulusal Çanakkale Roman Çalıştayını gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra bunları devam ettireceğiz. Ancak bu süreç, bugün başlayan bir süreç değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun yıllardır üzerinde durduğu, bazen çok ivmelenen bazen yavaşlayan bazen memnuniyetlerin bazen tatsızlıkların ifade edildiği, birazcık kişiler üzerinden belli noktalardan ilerleyen bir süreci artık kurumsallaştırma ve bundan sonraki süreci hep beraber yönetme kararlılığındayız. Ben mart ayında İzmir’de bütün Roman kardeşlerimi siyasete katılmaya, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelmeye, belediye meclis üyeliklerine, belediye başkanlığına, milletvekilliğine talep açmaya, CHP’de siyaset yapmaya davet etmiş ve demiştim ki, ’Bundan sonra hep birlikte olacağız. Kurumsal yapılar oluşturacağız. Siz çalışmak, siyaset yapmak istedikçe Genel Başkanınız sonuna kadar arkanızda duracak.’ Bugün önemli bir adım attık. Burada birlikteyiz bu kıymetli hazirunla. Tabi ulusal bir çalıştay ama aslında uluslararası boyutları da var. Ben İzmir’de de ifade etmiştim. Kadınların, gençlerin ve kırılgan grupların Cumhuriyet Halk Partisi’nde önünü açmak benim boynumun borcu. Çanakkale’de bugün Roman Çalıştayı yapıyoruz, İzmir’de de söylediğim gibi sol ve sosyal demokrat bir partiyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce kurduğu partiyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkede 86 milyona ulaştık. Bizim görüşümüze, anlayışımıza göre her vatandaşımızın Anayasa’da olduğu gibi eşit, ayrımcılığa uğramadan, bütün imkanlardan eşit yararlanarak, eşit ve onurlu yurttaşlar olarak yaşadıkları bir Türkiye’yi ortaya koymak hepimizin görevi. Bugün Türkiye’de baktığınızda Anayasa’ya göre herkes eşit ama baktığınız da bazıları daha eşit, bazıları daha az eşit. Biraz önce burada bir takım ifadeler kullanıldı. Dediler ki, ’Ayrımcılığa uğruyoruz.’ Dediler ki, ’Ciddi sorunlarımız var ve bu sorunlara çözüm getirmesi için Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli adımlar atmasını istiyoruz.’ Bir yerel örnek verildi. Benim bir tarafımda Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek oturuyor. Bir tarafımda da övgüyle bahsedilen, desteklenen hem mahallesinin muhtarı, Muharrem Erkek tarafından Çanakkale Belediyesi’nde koordinatör olarak atanmış, iki kadın yardımcısı var. Çanakkale’deki Romanlarla belediye arasında koordinasyonu sağlıyor, köprüyü sağlıyor. Burada kullanılan ifadelerden Çanakkale’de Romanlar, artık kendilerinin gidip belediyenin gidip kapısında dert anlatacak, muhtar ne yapacak, gidip belediye de sorunları anlatacak, mahallenin sorunları çözülsün. Muhtar belediyenin koordinatörü olmuş. Mahallenin sorununu görüyor, belediyedeki bir görevli olarak da o sorunu hızla çözüyor. Bu iyi örneği Cumhuriyet Halk Partili bütün belediyelere öneriyoruz. Bu konuda gerekli yazılı talimatları da vereceğiz" dedi.



CHP Genel Başkanı Özel: "İktidarı bir şekilde erken seçime zorlamak durumundayız"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynakları yeni düzenleme ile artırılacak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na katılma payı alınmasına ilişkin düzenleme yapıyoruz” dedi. AK Parti Grup Başkanı Güler, Mecliste AK Parti Grubu salonunda 12 maddeden oluşan Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında bilgi verdi. Yeni düzenleme ile modern bir savunma sanayiinin geliştirilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyonunun sağlanması amacıyla oluşturulan Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na ek kaynak aktarımının sağlanacağını söyleyen Güler, “Fonun en önemli kaynağını genel bütçe vergi gelirlerinden düzenli olarak ayrılan paylar oluşturmaktadır. Halen Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na Gelir ve Kurumlar Vergisi tahsilat toplamı üzerinden yüzde 6, Veraset ve İntikal Vergisi tahsilat toplamı üzerinden yüzde 25, Motorlu Taşıtlar Vergisi tahsilat toplamı üzerinden yüzde 20 oranında pay ayrılmaktadır. Bunun dışında fona bütçeden bu maksatla ayrılan ödenekler, Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden modern silah, araç ve gereçler için ayrılan ödeneklerden yapılan aktarmalardan oluşan ve diğer bazı gelir kalemleri de bulunmaktadır. Savunma sanayiine yaptığımız bu son derece önemli yatırımlarımıza ihtiyaç duyulan ilave kaynağın oluşturulması amacıyla hazırladığımız Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Teklifle fon kaynaklarını artırmak amacıyla vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen beyannamelerden alınan Damga Vergisi tutarı kadar, yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinden ise Damga Vergisi tutarının yarısı kadar, gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, tapuda yapılan diğer işlemlerden 375 lira, noterlerde yapılan sıfır araç tescillerinde 3 bin TL, ikinci araç alım satımında bin 500 lira, diğer işlemlerden 75 lira, limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na katılma payı alınmasına ilişkin düzenleme yapıyoruz. Yine tahsilatından fona pay verdiğimiz Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde de bir düzenleme yapıyoruz. Halen vergilendirilmeyen motor silindir hacmi 100 cm’ün altında olan motosikletlerle motor gücü 6 kW ve altında olan motosikletleri de Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin kapsamına alıyoruz. Bunları da tarifenin en düşük tutarı ile vergilendiriyoruz. Özel Tüketim Vergisi’nde de dronları ve ÖTV matrahı 5 bin TL üzerinde olan kol saatlerini verginin kapsamına alıyoruz” dedi. Güler, yatırımların teşvik edilmesi ve öngörülebilirliğin artırılması amacıyla enflasyon düzeltmesinin yatırımlar üzerinde oluşturduğu vergisel etkinin yatırım dönemi süresince ertelenmesinin işletme döneminden itibaren kar zarar hesapları ile ilişkilendirilmesini sağlayacak bir değişiklik önerdiklerini de belirterek, Samsun’da bir Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını da ifade etti. Güler, açıklamasından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Güler, etki analizine yönelik soruya, "70-80 milyar liralık bir gelir öngörüyoruz” cevabını verdi. Emeklilik sistemine yönelik soru üzerine Güler, “Maaş bağlama kriterleri ile ilgili değil. 2024 yılında, 2025 yılında emekli olacaklardan itiraz vardı. Buna yönelik bir çalışma vardı. Son aldığım bilgiye göre çok yaygın değil. Maaş bağlama kriterleri aynen devam ediyor. Henüz o konuda bize bir rapor ulaşmadı” şeklinde konuştu. Güler, “Dengeli, adil, sürdürülebilir bir sistem getirilmesi gerekiyor. Bazı emekliler için var. Sistemde geçmiş uygulama neyse aynı uygulama devam edecektir. Bizim elimize olumsuzluk anlamında gelen bir rapor olmadı. Şu anda düzenleme yok” dedi.
Şanlıurfa Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda jandarma cephanelik ele geçirdi: 4 gözaltı Şanlıurfa’da jandarma tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda cephaneliği andıran mühimmat ele geçiren ekipler, 4 zanlıyı gözaltına aldı. Edinilen bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Daire Başkanlığı ile Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından silah kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirildi. Haliliye ilçesine bağlı Koçak ve Kepez mahalleleri ile Viranşehir ilçesi Tepedüzü Mahallesi’nde 4 ayrı adreste yapılan aramalarda 3 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet havalı tüfek, 1 adet silah üstü lazer, 2 adet el dürbünü, 2 adet tüfek dürbünü, 992 adet mermi, 71 adet boş kovan, 22 adet şarjör, 6 adet alev gizleyen, 1 adet G-3 piyade tüfeği tetik tertibatı, 3 adet AK-47 Kalaşnikof icra yayı mili ve harbisi, 11 adet AK-47 Kalaşnikof el kundağı ve tutamağı, 1 adet AK-47 Kalaşnikof mekanizması, 3 adet AK-47 Kalaşnikof mekanizma üst kapağı, 2 adet AL-47 Kalaşnikof gaz piston kapağı, 4 adet AK-47 Kalaşnikof seyyar ve ahşap dipçik, 4 adet AK-47 Kalaşnikof yerine getiren yay ve şarjör yayı, 6 adet kısa pikatinli ray, 3 adet tüfek nişangahı, 1 adet yivli namlu, 1 adet av tüfeği mekanizması, 7 adet silah parça aparatı, 20 adet silah sprey boya, 5 adet silah yağı ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 zanlı karakola götürülürken olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
Sakarya Sakarya’da 25 milyon TL’lik alt yapı yatırımı için ilk kazma vuruldu Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Camili’de hayata geçirilen 25 milyon TL’lik alt yapı yatırımı gerçekleştirilen törenle başladı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Nerede bir ihtiyaç varsa, biz oradayız. Şehrimizi daha iyi yarınlara ulaştırmak için projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ‘güçlü bir şehir için güçlü alt yapı’ için yatırımlar açıklamaya, yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu projelerden bir tanesi de Yenikent Bölgesi’nde uzun yıllar sorunsuz hizmet verecek alt yapı yatırımı oldu. 15 Temmuz Camili Mahallesi’nin geleceği için önemli bir adım olan yatırım, binlerce kişinin yaşadığı alanda atık suları doğaya ve çevreye sirayet etmeden arıtma tesisine taşıyacak. Bölgedeki atık sular 6 bin metrelik bu hatla Karaman Atık Su Arıtma Tesisi’ne taşınarak arıtıldıktan sonra birçok alanda kullanılmak üzere geri dönüştürülecek. SASKİ marifetiyle 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde hayata geçirilen 25 milyon TL’lik yatırımda çalışmalar gerçekleştirilen törenle başladı. Proje tanıtım törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, TBMM KEFEK Başkanı ve Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, AK Parti Milletvekilleri Lütfi Bayraktar, Ertuğrul Kocacık, Murat Kaya, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş, İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Serdar Akgün, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, SESOB Başkanı Hasan Alişan, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, BELPAŞ Genel Müdürü Ertuğrul Özcan, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Başkan Alemdar daha yaşanabilir, modern bir Yenikent için adım adım ilerleyeceklerini belirterek millete hizmet için ihtiyaç olan her yere süratle ulaştıklarını söyledi. Ankara’da yeni projeler için bakanlıklarla yakın temas kurarak hiçbir kapıdan boş dönmediklerini ifade eden Alemdar Yazlık Kavşağı, Sapanca Gölü, Uzun Çarşı, Kütüphane ve Kongre Merkezi projelerini, gelinen son durumu anlattı. “Daha güzel, modern ve yaşanabilir bir Yenikent” Başkan Alemdar, "Siyaset hizmetin en önemli merkezidir. Siyaset gücünü milletten alarak, insanımızın hassasiyetini göz önüne alarak sürdürür. Altyapısıyla üstyapısıyla, ulaşımıyla, parklarıyla güzel bir şehir için Cumhur İttifakı tek vücut çalışıyor. Güzel bir proje için bir aradayız. 15 Temmuz Camili’de alt yapıyı tamamlayıp asfalt, üst yapı, çevre düzenlemelerini bitireceğiz. Daha güzel, yaşanabilir, modern bir Yenikent’in tesisi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ekibimiz aynı dava uğrana kenetlenmiş şekilde vatana, millete hizmet için nerede bir ihtiyaç varsa orada çalışıyor" dedi. “Şehre daha büyük hizmetler kazandıracağız” Bayrağı aldıkları yerden çok daha ileriye taşımak istediklerini söyleyen Başkan Alemdar, “Bu işleri yaparken Ankara’da ilgili bakanlıklarımızla görüşüyor, gittiğimiz hiçbir bakanlıktan boş dönmüyoruz. Genel Başkan Yardımcımız, KEFEK Başkanımız, Milletvekillerimiz, İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ankara’da yalnız kalmıyoruz. İlerleyen süreçte Yazlık Kavşağı ve Sapanca Gölü projemiz var. Aynı zamanda şehrimizin gözbebeği Uzun Çarşı’mızın 2. etap çalışması var. Kütüphane ve Kongre Merkezi için hazırlıklarımı sürüyor. İlçe belediye başkanlarımızla istişareyle şehre daha büyük hizmetler kazandıracağız. Bayrağı devraldığımız yerden daha ileriye taşımak için gayretliyiz. Hizmetimizde ayrım söz konusu değil, derdimiz hizmet. İnsan odaklı, adil, hakkaniyetli hizmetler ortaya koyuyoruz” diye konuştu. “Kendi öz kaynaklarımızı inşa edeceğiz” Törende konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Yusuf Başkanımız Sakarya’mız için ulaşımdan altyapıya, altyapıdan asfalta birçok alanda gayretle çalışmaya devam ediyor. Adapazarı’mız adına bu güzel hizmet için teşekkürlerimi sunuyorum” derken, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan ise, “Bugün 15 Temmuz Camili Mahallesi’nin köy içi bölgesindeki atık suları arıtma tesisine taşıyacak 25 Milyon TL değerindeki yatırımımızın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Tamamen kendi öz kaynaklarımız ile gerçekleştireceğimiz 25 milyon lira maliyeti olan projemiz için Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar’a teşekkür ediyorum. Projemizin bölge halkına ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından iş makinası çalıştı ve 6 bin 500 metrelik atık su alt yapısı için ilk kazma vuruldu.
Samsun ÇTB Başkanı Yılmaz: "Yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizi dünya pazarlarına sunma gayreti içindeyiz" Samsun Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, "Oda ve borsalar olarak yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizi koruma ve ekonomik değer elde ederek dünya pazarlarına sunma gayreti içindeyiz" dedi. 13. Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) Samsun ve ilçelerinin yöresel ürünleri tanıtıldı. Samsun TSO öncülüğünde Samsun’daki oda ve borsaların desteğiyle açılan Samsun standını başta Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve eski Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da ziyaret ederek, Samsun ve ilçelerinin yöresel ürünleri hakkında bilgi aldı. Samsun oda ve borsalarının standında, Samsun simidi, Bafra pirinç pilavı, pidesi ve Vezirköprü semaver çayı ziyaretçilere dağıtıldı. Yoğun ilginin olduğu Samsun standında, Çarşamba yöresinin kıvratması ve kuru çay simidi, fındığı, Bafra’nın nokulu, kaymaklı lokumu, pirinci, Vezirköprü’nün semaveri de katılımcıların büyük ilgisini çekti. Standa gelenlere ayrıca, Samsun’u tanıtan kitapçıklar verilerek, Samsun ve ilçelerinin coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı. YÖREX’in, bölgelerin yöresel ürünlerinin daha fazla tanıtılmasına imkan oluşturduğunu belirten Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, “2010 yılından bu yana her yıl düzenlenen YÖREX’i, bölgelerimizin ürünlerinin tanıtımı, tadımını ve pazarda aktif rol oynaması açısından oldukça değerli buluyorum. Türkiye’nin tüm bölgelerinin ürünleri ve ürünlerin tarihleri oldukça derin, ülkemizin kendine has ürünlerinin Türkiye’de ve dünyada tanıtılması aktif ticaretimiz için büyük önem arz ediyor. Çarşamba Ticaret Borsası olarak, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın(TSO) öncülüğünde her sene fuara katılım göstererek Çarşamba’nın ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Oda ve borsalar olarak yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizi koruma ve ekonomik değer elde ederek dünya pazarlarına sunma gayreti içindeyiz" diye konuştu. Fuarda, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’a; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan ve Hüseyin Işık eşlik etti.