SPOR - 05 Temmuz 2024 Cuma 15:45

Uluslararası Karate Turnuvası, 15 ülkenin katılımıyla 5. kez Gemlik’te başlıyor.

A
A
A
Uluslararası Karate Turnuvası, 15 ülkenin katılımıyla 5. kez Gemlik’te başlıyor.

Gemlik Belediyesi, Türkiye Karate Federasyonu ve Gemlik Belediyespor Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Karate Turnuvası, ülkemizdeki birçok ilden kulüplerin yanı sıra 15 ülkeden bin 500’ü aşkın sporcunun katılımıyla Gemlik’te başlıyor.


Turnuvaya Türkiye başta olmak üzere Azerbaycan, Pakistan, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, Umman, Irak, Ürdün, Kazakistan, Filistin, Suudi Arabistan, Cezayir, Kırgızistan, Özbekistan ve Umman’dan çok sayıda teknik heyet ve sporcu katılacak. Turnuva 19, 20 ve 21 Temmuz tarihlerinde Gemlik Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Sporcular minik, yıldız, ümit, genç, büyük ve veteranlar ile Ferdî Kata-Kumite ve Takım Kata kategorilerinde yarışacaklar.,



Uluslararası Karate Turnuvası, 15 ülkenin katılımıyla 5. kez Gemlik’te başlıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis 5 aydır bitmeyen yol çalışması vatandaşları canından bezdirdi Kilis Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve bir türlü bitmek bilmeyen yol ve altyapı çalışması vatandaşları isyan ettirdi. 5 aydır yolların bozuk olduğunu ve kapanan yollar nedeniyle bölgede yoğun trafik oluştuğunu söyleyen vatandaşlar, çalışmaların bir an önce bitirilmesini istedi. CHP’li Kilis Belediyesi tarafından yürütülen ve yaklaşık 5 aydır bitirilemeyen yol ve altyapı çalışmaları bölge halkını isyan ettirdi. Kazılan yollar bir türlü düzeltilmezken, toz ve toprak işyerlerine ve evlerin içlerine doluyor. Sokakta oturan insanlar camlarını dahi açamazken mahalle sakinleri, arabalarını yerinden hareket ettiremiyor. Cadde üzerinde ve etrafında bulunan araçlar toz duman içinde kaldı. Çalışmanın başlandığı ancak aylardır bitmeyen çalışma nedeniyle vatandaşlar sokak ve caddelerde yürümekte zorlanıyor. Çalışmanın ne duruma geldiği ile ilgili herhangi bir bilgi verilmediğini söyleyen mahalle sakinleri ve esnaflar, akşam saatlerinde bölgede yoğun bir trafiğin oluştuğunu ve birçok yolun çalışma nedeniyle kapalı olduğunu belirtti. ‘‘Yol çalışmalarından dolayı 5 aydır aracım sanayiden çıkmıyor’’ 5 aydır yolların bozuk olduğunu ve hem evlerin hem de işyerlerinin toz ve pislik içinde kaldığını söyleyen Bülent Özçelik, ‘‘ 33 Yaşındayım ve kendimi bildim bileli belediye başkanlarını çok iyi tanıyorum. Bir önceki dönem belediyelerin yaptığı çalışmalar gayet güzel kent genelinde bir problem olmadan sessizce bitirirlerdi. Yerel seçimlerde belediyeyi kazanan CHP’li Kilis Belediye Başkanı mazbatasını aldıktan hemen sonra yol çalışmalarına başladı ve o gündür hiçbir şekilde bitmedi. Kilis küçük bir yer ve hemen çalışmalar biter ama 5 ay oldu ve çok yavaş bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Belirli yerlerde çalışmalar durdu işlek caddeler de çalışmalara tekrar başlandı’’ dedi. ‘‘Şehir içindeki tozları bir roketler düştüğünde birde bu belediye işe başladığında gördüm’’ Kent genelindeki işlek caddelerde plansız yapılan yol çalışmaları nedeniyle sokak ve caddelerde kalkan tozdan dolayı ev ve işyerlerinin pencerelerini açamadıklarını söyleyen Özçelik, ‘‘ Biz arkadaşlar arasında bu olaya, ‘Kilisin bitmeyen çileli yolları’ olarak adlandırıyoruz. 33 yaşındayım ve Kilis en son bu şekilde toz, toprak içinde roketler düştüğünde bir de bu belediye koltuğa oturduktan sonra bu şekilde gördüm’’ şeklinde konuştu. ‘‘Eşim her gün temizlik yapıyor, yazık değil mi ’’ 25 yıldır Kilis’te yaşadığını ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen mahalle sakini Osman Hozar, ‘‘ Yetkililer yolu bitmeyecek şekilde çok yavaş yapıyor. Bitmeyen bu yol çalışması nedeniyle işimizi düzgün bir şekilde yapamıyoruz. Güzel hizmet olursa çok memnun kalırız ama maalesef olmuyor. Motosiklet ve otomobilimi şehir içinde kullanıyorum ama yol çalışmasından dolayı caddeler kapalı bir türlü evime ulaşamıyorum. Lütfen bir an önce bu çalışmaları bitirin’’ diye konuştu.
Aydın Bu defa yastıktan altın çıktı, vefakar yorgancı altınları teslim etti Aydın’ın Karacasu ilçesinde iki yeğeni ile birlikte yorgancılık yapan ve sürekli eski yorgan, yatak ve yastık arasında bulduğu para ve altınlarla gündeme gelen Ahmet Küçükkonuklar, kendilerine yastık yapımı için getirilen pamukların içerisinden buldukları 80 bin TL değerindeki altınları sahiplerine teslim etti. Karacasu’da 1974 yılından bu yana yeğenleri İbrahim ve Osman Küçükkonuklar ile birlikte yorgancılık yapan Ahmet Küçükkonuklar unutulmaya yüz tutmuş mesleklerini günümüzde sürdürmeye devam ediyor. İşlerini büyük bir özveri ile yapan Küçükkonuklar ve yeğenleri kendilerine yastık yapımı için çuval içerisinde getirilen pamukları hallaç makinesinde atarken mendil içerisinde sarılmış piyasa değeri 80 bin TL olan 2 adet altın buldu. 1996 tarihli kafa altını olarak tabir edilen altınları yastıkları ile birlikte sahibi Selahattin İpbaş’a teslim eden Ahmet Küçükkonuklar’ın bu hareketi Karacasu’da büyük takdir topladı. "Bu paralar kolay kazanılmıyor" Bankaların yaygın olmadığı dönemlerde insanların birikimlerini yatak, yorgan yastık arasına koyduğunu belirten yorgancı Ahmet Küçükkonuklar, "Eskiden bankalar bu kadar olmadığı için annelerimiz ninelerimiz birikimlerini yatak ve yastığın arasını açıp pamuğun arasına koyup tekrar dikerek saklıyorlardı. Bize yastık yapılmak üzere getirilen pamukları hallaç makinesinde atarken içerisinde mendile sarılı kafalı olarak tabir edilen piyasa değeri toplamda 80 bin TL olan altınları bulduk. Yastıkları hazırladığımızda sahibini gelip alması için bilgilendirdi. Sahibi geldiğinde de yastıkları ile birlikte pamukların arasından bulduğumuz altınları kendisine teslim ettik. Selahattin Amca hatırlamıyor. Altınları Hacı Teyze saklayıp unutmuş. Çok şaşırdılar. Kendisinin bile unuttuğu altınları bulup verdiğimiz için bize teşekkür etti. Zaman zaman böyle durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bizim için sıradan bir iş haline geldi. Daha önceden de mark, dolar, euro ve altın bulup yine onları da teslim etmiştik. Bu paralar kolay kazanılmıyor. Allah herkese helal rızık nasip etsin. Fazla ve haram parada gözümüz yok. Yeğenlerimle birlikte yıllardır sürdürdüğümüz bu meslekte hakkımız neyse onu alıp, helalinden evimize rızkımızı götürüyoruz. Bu durum her şeyden daha önemli" dedi.