ÇEVRE - 14 Mart 2025 Cuma 16:43

Mudanya Belediyesi’nden köy akademisi projesi

A
A
A
Mudanya Belediyesi’nden köy akademisi projesi

Mudanya Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların gelişim süreçlerini desteklemek ve annelerine sosyal ve ekonomik fırsatlar sunmak amacıyla Mudanya Köy Akademisi Çocuk Merkezleri projesini başlatıyor.


İlk etapta Mirzaoba, Çekrice, Çağrışan, Göynüklü ve Mürsel köylerinde hayata geçirilecek olan projeyle, 3-5 yaş arası çocuklar için keşif, oyun ve sanat temelli atölyeler sunarken, annelerine de sosyalleşme ve meslek edinme imkanları sağlanacak.


Mudanya Belediyesi, sosyal belediyecilik ve fırsat eşitliğini önceleyen hizmet hedefi doğrultusunda bir adım daha atıyor. Merkez dışında kalan mahallelerde 3-5 yaş aralığındaki çocukların gelişimine katkı sağlamak, ailelerinin sosyo-ekonomik durumunadestek vermek hedefiyle "Köy Akademisi Çocuk Merkezleri"ni hayata geçiyor.


Mudanya Belediyesi, çocukların öğrenme, beceri kazanma, grup faaliyetlerine katılma ve okula hazırlanma süreçlerine destek sağlamak amacıyla bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü Köy Akademisi projesine, Çocuk Merkezleriyle ilk adımı attı. Proje kapsamında açılacak atölyelerde, çocuklar için fikir oluşturucu ve destekleyici etkinlikler düzenlenirken, annelerin sosyalleşmesi ve istihdama katılımı açısından da yeni fırsatlar hedefleniyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılışları yapılması planlanan Çocuk Merkezleri ilk aşamada Mirzaoba, Çekrice, Çağrışan, Göynüklü ve Mürsel Mahallelerinde kapılarını açacak.


Projenin ilk merkezi Mirzaoba’da faaliyete geçti ve çocukları kabul etmeye başladı. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, hazırlıkları tamamlanan ve 23 Nisan’da açılışı gerçekleştirilecek olan merkezde çocuklar, aileler ve görevli personelle bir araya geldi. Başkan Dalgıç, Köy Akademisi Çocuk Merkezi projesiyle ilişkin değerlendirmesinde, "Hem çocuklarımızın gelişimine katkı sunuyor hem de annelere sosyal destek sağlayarak ailelerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Tüm çocuklarımızın gelişimlerine katkı vermek ailelerin yanında olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.


Çocuklarını merkeze getiren aileler, Mudanya Belediyesi’ne ve Başkan Dalgıç’a teşekkür ederek, projenin kendileri için büyük bir destek olduğunu ifade etti.



Mudanya Belediyesi’nden köy akademisi projesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da askeri kışlada çıkan kavgada 2’si ağır çok sayıda asker yaralandı Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kışla içinde kendi aralarında yaptığı futbol maçında kavga çıktı. Türk askerlerinin de dahil olduğu kavgada 2’si ağır çok sayıda asker yaralandı. Isparta Valisi Abdullah Erin yaralı askerleri hastanede ziyaret ederek gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaralılar arasında durumu kritik olarak değerlendirebileceğimiz 2 tane Somalili asker var. Onlar içinde gerekli müdahaleler yapılıyor" dedi. Olay, saat 21.00 sıralarında Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kışlada eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kendi aralarında yaptıkları futbol maçı sonrası tartışma çıktı. Tartışma bir anda büyüyerek taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Türk askerlerinin de müdahil olduğu kavgada çok sayıda asker yaralanırken kışlaya çok sayıda ambulans sevk edildi. Kışla içerisinde ilk müdahaleleri yapılan yaralı askerler ambulanslarla Isparta Şehir Hastanesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan hafif yaralı Türk askerleri taburcu edilirken Şehir Hastanesi’nde tedavi edilen Somali uyruklu askerlerden 2’sinin durumunun ağır olduğu ve entübe edilerek ameliyata alındığı öğrenildi. "Çoğu asker ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi" Konuyla ilgili Isparta Şehir Hastanesi’ne gelerek olay hakkında bilgi alan ve yaralı askerleri ziyaret eden Isparta Valisi Abdullah Erin konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada; "Bugün akşam saatlerinde saat 21.00 civarında Isparta merkezde bulunan Piyade Komando Eğitim Tugayı’nda eğitim gören Somali uyruklu askerlerden iki grup arasında futbol maçı sonrası bir kavga olayı meydana geldi. Bu kavgaya askerlerimiz kısa süre içerisinde müdahale ederek kontrol altına aldılar. Bu olay sırasında gerek Somali uyruklu gerekse kendi askerlerimizde hafif tıbbi müdahale ile giderilebilecek yaralanmalar meydana geldi. Emniyet ekiplerimiz de olay tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla olay yerine sevk edildi. Sağlık teşkilatımız ambulanslarla Somalili ve kendi askerlerimizi Isparta Şehir Hastanesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemize sevk ettiler. Buralarda tıbbi müdahaleler gerçekleşti. Çoğu asker ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi" şeklinde konuştu. Vali Erin, "Yaralılar arasında durumu kritik olarak değerlendirebileceğimiz 2 tane Somalili asker var. Onlar içinde gerekli müdahaleler yapılıyor. Umarım bu müdahaleler sonrasında onlarda sağlıklarına kavuşurlar" dedi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.