GÜNDEM - 31 Ekim 2024 Perşembe 14:57

Klasik esintiler Osmangazi’de yankılandı

A
A
A
Klasik esintiler Osmangazi’de yankılandı

Osmangazi Belediyesi’nin kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği Oda Orkestrası Klasik Esintiler konseri, büyük beğeni aldı. Dinleyenin ruhunu dinlendiren seslerin yankılandığı konsere gelenler, müzik dolu unutulmaz bir gece yaşadı.


Sanata, sanatçıya ve kültürel etkinliklere büyük önem veren Osmangazi Belediyesi, Oda Orkestrası Klasik Esintiler konseri düzenledi. Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen konseri dinleyenler keman, yan flüt ve çello, seslerinin yankılandığı muhteşem bir konsere şahit oldu.


Dinleyenlerin ruhunu dinlendiren eserlerin yankılandığı konserde, müzik severler unutulmaz bir gece yaşadı. Kemanda Rasim Yokuşlu, yan flütte Ceyda Su Erciyas ve Çello da Erdinç Çandar, klasik müzik tarihinin unutulmaz eserlerini sergiledi. Her Çarşamba günü Osmangazili sanat severlere buluşan Oda Orkestrası, her hafta olduğu gibi bu hafta da büyük beğeniyle dinlendi.



Klasik esintiler Osmangazi’de yankılandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun 100 milyonluk içme suyu yatırımı Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde su sıkıntısı yaşayan kırsal mahalleler için düğmeye bastı. SASKİ, Örencik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtılan suyu 100 milyon 872 bin TL’lik yatırımla 9 mahalleye ulaştıracak yeni şebeke ve iletim hattı imal ediyor. Halka hizmet yolculuğunda Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehri daha planlı ve modern hale getirerek tüm sektörlerde üretim, istihdam ve ihracatı artırmayı hedefliyor. Bunun için yoğun çaba sarf eden belediye, üstyapı yatırımlarına başlamadan önce 17 ilçenin altyapısını güçlendiriyor. Yeni hatlar imal ediliyor Yatırım programı kapsamında ilçelerin kırsal mahallelerinde içme suyu, yağmur suyu, atık su ve kanalizasyon şebeke hatlarını yenilemeyi sürdüren SASKİ Genel Müdürlüğü, yüksek rakımlı mahallelerin içme suyu problemlerini ortadan kaldırmak için yeni hatlar imal ediyor. Bu imalatlardan birisi de Terme ilçesinde yapılıyor. 91 bin 800 metrelik proje Terme ilçesinin İlimdağ, Kesikkaya, Ambartepe, Kocamanbaşı, Oğuzlu, Akçaykaracalı ve Kazımkarabekirpaşa ile Salıpazarı’nın Güzelvatan Mahallelerinin içme suyu sorununu 91 bin 800 metre uzunluğundaki projeyle çözüme kavuşturacak olan SASKİ Genel Müdürlüğü, şebeke ve iletim hattı imalat çalışmalarına saniyede 50 litre su arıtan Örencik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin inşa edildiği Örencik Mahallesi’nden başladı. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı kontrolünde imalatı süren hattın, 7 bin 800 metrelik kısmı tamamlandı. Çalışmaların bitirilmesi ile Arıtma Tesisi’nden su alan Örencik Mahallesi’nin ardından; Kervansaray, Ambartepe, Kocamanbaşı, Kesikkaya, Oğuzlu, Kazımkarabekirpaşa, Bazlamaç, Akçaykaracalı, Akçagün ve Mescitli ile Salıpazarı’nın Güzelvatan, Konakören, Suluca, Cevizli, Kızılot, Yeşilköy, Yenidoğan ve Sarıhasan olmak üzere 19 mahallenin daha su problemi ortadan kaldırılacak. Yatırıma devam Yeni içme suyu şebeke hattının yaklaşık 100 milyon 872 bin 681 TL’ye mal olacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Su, hepimizin bildiği gibi yaşamımızın en temel gıdası. Bu sebeple vatandaşlarımızın sudan her türlü şekilde istifade edebilmesi son derece önemli. Bizler şehrimize, hemşehrilerimize hizmet etmek için yola çıktık. Bu noktada her zaman önceliğimiz şehrimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini en kısa ve doğru şekilde karşılayabilmektir. İlçelerimizde, kırsal mahallelerimizde yaşayan hemşehrilerimiz suya ulaşmada problem yaşamasınlar diye tüm imkanlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Terme ve Salıpazarı’na bağlı mahallerimize su temin edebilmek için büyük bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Güzel ve büyük bir yatırım hayata geçiriyoruz; bu noktada heyecanımız sürüyor. İnşallah 17 ilçemizin tamamında hayata geçireceğimiz yatırımlarımızla şehrimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Ankara AKSİAD Başkanı Karakaş: “Akyurt’taki fabrika sayısı 900’e ulaşacak” Akyurt İş İnsanları Derneği (AKSİAD) Başkanı Murat Karakaş, ilçedeki fabrika sayısındaki artışa dikkat çekti. İlçede 340 fabrikanın faaliyet gösterdiğini ve 600 fabrikanın daha ruhsat alma veya inşaat sürecinde olduğunu dile getiren Karakaş, “Gelecek nesil, teknolojiyi kullanarak mesleklerimizi farklı bakış açıları ile yeni bir noktaya taşıyabilir, gençlerin vizyonuna ihtiyacımız var” dedi. Akyurt İş İnsanları Derneği (AKSİAD) Başkanı Murat Karakaş, dernekte düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada ilçede 340 fabrikanın faaliyet gösterdiğini ve 600 fabrikanın daha ruhsat alma veya inşaat sürecinde olduğunu aktardı. İlçedeki fabrika sayısının artışı ile ortaya çıkan personel ihtiyacından bahseden AKSİAD Başkanı Murat Karakaş, meslek sahibi olmanın önemine değindi. “Padişahlar ve peygamberlerimiz de birer meslek sahibiydi” diyen Karakaş, “Hangi iş ile uğraşırsanız uğraşın, o işin ustası olmanız gerekir. Ustası olmadığınız bir işi yapamazsınız. Şu anda maalesef meslekler yok oluyor. Bunun önüne geçmek zorundayız, ekonomik gelişimi sürdürmek adına bu önemli bir gereklilik haline geldi. Gelecek nesil, teknolojiyi kullanarak mesleklerimizi farklı bakış açılarıyla yeni bir noktaya taşıyabilir, gençlerin vizyonuna ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. AKSİAD Başkanı Karakaş, bir meslek sahibinin yeni mezun bir mühendisten daha fazla ücret aldığını belirterek, “Biz personel aramıyoruz, meslek sahibi yapmak istiyoruz. Gençlerimizin de yeni açılacak fabrikaların sahibi olabilmesi için meslek öğrenmeleri gerekiyor. Bizim tek çaremiz üretmek, bu milli bir mesele. ‘Ağaç yaşken eğilir’ diye bir atasözümüz var. Gençlerimiz diğer ifadeyle ‘eğilsin’ istemiyoruz, gençlerimiz eğilmesin; birer meslekleri, kollarında altın bilezikleri olsun. Mesleği olan insan refah içinde yaşar, huzurlu olur” ifadelerini kullandı. “Akyurt’taki fabrika sayısı 900’e ulaşacak” Sanayi bölgesi olarak hızla gelişen Akyurt’taki fabrika yatırımları da artış gösteriyor. AKSİAD Başkanı Karakaş, ilçede şu anda 340 fabrikanın faaliyet gösterdiğini ve 600 fabrikanın daha ruhsat alma veya inşaat sürecinde olduğunu belirtti. Karakaş, “Kısa süre içinde Akyurt’taki fabrika sayısı 900’e ulaşacak. Sanayi bölgesindeki büyüme, gençlere daha fazla istihdam fırsatı sağlayacak. Bu durum sadece Akyurt’un değil, çevre ilçelerin ekonomisini de olumlu yönde etkileyecek” diye konuştu.