ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 21:47

Alevler fakülteye kadar geldi, atlar tahliye edildi

A
A
A

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi’nde makilik alanda çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangında birçok hayvan telef olurken, çiftlikteki atların kurtarılma görüntüsü anbean kameralara yansıdı.

Yangın, Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi’nde makilik alanda çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Çiftliğe sıçrayan yangında küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Yangın kısmen kontrol altında

Yangının kısmen kontrol altında tutulduğunu belirten Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 4 uçak, 4 helikopter havadan müdahalesini sürdürülürken, soğutma çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Öte yandan, yangın nedeniyle birçok hayvan telef olurken, alevlerin tehdit ettiği Uludağ Üniversitenin Veteriner Fakültesinde bulunan binicilik atları kontrollü şekilde kurtarıldı. O anlar kameraya yansırken, söndürme çalışmaları devam ediyor.



Alevler fakülteye kadar geldi, atlar tahliye edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Kemalpaşa’daki Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isim değişikliği önerisine AK Parti’den tepki İzmir Kemalpaşa’da, AK Parti Belediyeciliğinin yaptığı Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin Belediye Meclisi’nde CHP tarafından Bülent Ecevit isminin konulması önerisine karşı çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Tayyip Taslak, "Son başbakanımız, Gazi Meclisimizin başkanlığını yapmış bir devlet büyüğümüz ile ilgili bu tür önergeyi doğru kabul etmiyoruz. Bundan sonra belediyemizin yapacağı bir park, bahçede rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’in isminin konulması daha doğru olacaktır" dedi. AK Parti döneminde, Kemalpaşa’da daha önce bataklık olan bölge, yapılan çalışmalarla yaklaşık 550 bin metrekarelik alanda yapay göl ve 1 kilometrelik yapay dere yaptığı Millet Bahçesi, dönemin TBMM Meclis Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın ismi konulmuştu. Dün, Kemalpaşa Belediyesi Meclisi’nde, CHP Grubunun teklifi ile Binali Yıldırım isminin değiştirilerek Bülent Ecevit konulması önerisinde bulundu. Yapılan öneriyi doğru bulmadığını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili ve İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, "Cumhur İttifakı olarak kesinlikle bu önergeyi reddediyoruz. Ülkemizin en önemli iki başbakanın ismi geçmiş durumda. Şu anda ismini taşıdığı son başbakanımız, Gazi Meclisimizin başkanlığını yapmış bir devlet büyüğümüz ile ilgili bu tür önergeyi doğru kabul etmiyoruz. Kesinlikle reddediyoruz. Belediye Başkanı olarak ortaya bir irade koyarak Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin aynı kalmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. CHP Meclis Üyesi Selçuk Karakülçe ise, "AK Parti ve Cumhur İttifakı için 15 Temmuz ne kadar önemliyse, 20 Temmuz tarihi de Türk toplumu için o kadar önemli bir tarihtir. Allah, Binali Yıldırım’a daha uzun ömür versin. Önümüzde i dönemde yapılacak başka yerlere kendisinin ismi verilebilir" dedi. “Kemalpaşa Belediyesini gülünç duruma düşürecektir” CHP Meclis Üyesi Karakülçe’ye cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Recep Tayyip Taslak, "Selçuk beyin ifadesine göre şunu sormak istiyorum. 15 Temmuz’un sadece AK Parti adıma önemli olduğunu söyledi. Yaşanan darbede 256 vatandaşımız şehit oldu; binlerce vatandaşımız yaralandı, gazi oldu. Gazi Meclisimiz bombalandı, tanklarla tüfeklerle köprüler kapatıldı. Bu darbe girişimi CHP adına kabul değil mi? Burada bunu mu ifade etmeye çalışıyorsunuz. Kendisinin ifadesi üzerine zaten Binali Yıldırım Millet Bahçesi ismi var. Bundan sonra belediyemizin yapacağı bir park, bahçede rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’in isminin konulması daha doğru olacaktır. Belediye başkanından komisyona gönderilmeden irade ortaya koyarak bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Hali hazırda ülkemizde son başbakanlık görevini yapmış Binali Yıldırım’ın isminin değiştirilmesi, Kemalpaşa Belediyesini gülünç duruma düşürecektir” diye konuştu. CHP Meclis üyeleri tarafından verilen önerge, komisyonlara gönderildi.