ASAYİŞ - 15 Ekim 2024 Salı 11:23

Yaşlı kadını 279 bin TL dolandıran 2 şahıs tutuklandı

A
A
A
Yaşlı kadını 279 bin TL dolandıran 2 şahıs tutuklandı

Burdur’un Bucak ilçesinde 79 yaşındaki bir kadın vatandaşı polis olduklarını iddia ederek 270 bin TL dolandıran şahıslar yakalanarak tutuklandı.



Olay, 2 Ekim’de saat 17:00 sıralarında Burdur’un Bucak ilçesi Oğuzhan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 79 yaşındaki A.U.’yu telefon ile arayan dolandırıcılar, kendilerine polis süsü vererek FETÖ’cülere tuzak kurduklarını, operasyon yapacaklarını söyleyerek kandırdı. Telefonunu kapatmaması gerektiğini belirten dolandırıcılar 79 yaşındaki kadının 270 bin TL değerinde para ve ziynet eşyasını elden alarak dolandırdı.



Olayın ardından Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından başlatılan çalışma sonrasında, şüpheliler Y.C.N ve N.A.’nın ticari taksi ile Manavgat’tan Bucak’a geldiği tespit edildi. Şüphelilerden Y.C.N. Şanlıurfa’da N.A. ise ikamet ettiği Manavgat’ta polis ekipleri tarafından yakalandı.



Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler Y.C.N. ve N.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de kanseri yenen 2 çocuk annesi hobileriyle hayata tutundu Edirne’de yaşayan 61 yaşındaki Meltem Atak, meme kanserine karşı verdiği savaşı kazandıktan sonra moral bulmak ve oyalanmak amacıyla gittiği kurslarda öğrendiği el emeği göz nuru takı işini severek sürdürerek ev ekonomisine de katkı sağlıyor. Tedavi sürecinin ardından çeşitli kurlara giderek hobi edinen Atak, evinin bahçesinde oluşturduğu alanda el emeği göz nuru ürünler yaparak hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de çevresindekilere örnek oluyor. 2011 yılında emekli olduktan sonra evde oturduğu sırada belirti olmamasına rağmen kendi kendine meme muayenesi yapan 2 çocuk annesi 61 yaşındaki Meltem Atak, eline sertlik gelmesi sonrası doktora gitmeye karar verdi. Edirne’de devlet hastanesinde muayene olduktan sonra KETEM birimine yönlendirilen Atak’a yapılan tetkikler sonrası sağ göğsünde kitle olduğu ortaya çıktı. Yaşanan süreci anlatan Atak, doktorun ilaç tedavisi için geç kalındığını ve ameliyat olması gerektiğini söylediğini belirtti. Ameliyatı kabul ettiğini ve göğsündeki kitlenin alındığını söyleyen Atak, erken teşhis ve müdahale sayesinde sağlığına kavuştuğunu ifade etti. Ameliyattan sonraki tedavisinin Tıp Fakültesi Balkan Onkoloji Servisinde devam ettiğini dile getiren Atak, koruma amaçlı 4 seans kemoterapi, 1 ay boyunca da radyoterapi aldığını belirtti. "Hiçbir zaman ben hastayım demedim" Bu süreçte hiçbir zaman ben hastayım demediğini ve ’Zaten o bana hiç uğramadı’ felsefesiyle moralini her zaman yüksek tuttuğunu söyleyen Atak, tedavi süreci boyunca hem beslenmesine dikkat ettiğini hem de stresten uzak durduğunu aktardı. Çeşitli kurs ve etkinliklere katıldığını ve bu sayede keyifli vakit geçirerek moralini yüksek tuttuğunu dile getiren Atak, edindiği hobilerin de hastalığı yenme sürecinde çok iyi geldiğini söyledi. Gittiği kurslarda çok farklı bir yeteneği olduğunun da ortaya çıktığını söyleyen Atak, "Hastalığım olmasaydı belki hiç bu şekilde güzel işler yapamazdım. Çeşitli teknikleri öğrendim. Kilim dokuma takıyı öğrendim. Annemden kalan hatıra boncukları kolye haline getirdim. Eşimi-dostumu küçük hediyelerle sevindirmeyi öğrendim. Bu el emeği ürünleri satarak ev ekonomime katkı sağlayacak imkanım da oldu. Hastayım deyip bir kenara çekilmedim. Çünkü biz kadınlar güçlüyüz. Böyle hobilerle, kurslarla ve bize sağlanan imkanlarla bu süreci atlatmak daha da kolay oluyor" dedi. Bu süreçte kuaföre gidip saçlarını kazıttığını ancak peruk takmadığını söyleyen Atak, "Evde tülbent taktım. Yüreğimi hiç çürütmedim. Giden saçım olsun dedim. Tıp her şeyin üstesinden gelebiliyor. Bize verilen eğitim ve bilgilendirmeleri hiç kaçırmayalım. Yaşanacak sonucu iyi hale getirmek de insanın kendi elinde olan bir şey" ifadelerini kullandı. Erken teşhis ve tedavinin önemine değinen Atak, tüm kadınlara hastalığı kabul etmemeleri ve ücretsiz kanser taramalarına katılmaları çağrısında bulundu.
Antalya Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden antika tutkunlarına özel festival Antalya Büyükşehir Belediyesi antika tutkunlarını bir araya getiriyor. 17-20 Ekim tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenecek Antikacılar ve Nostalji Festivali’nde antika ürünlerin sergileneceği ve satılacağı stantların yanı sıra dolu dolu etkinlikler ve konserler yer alacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antikacılar ve Nostalji Festivali ile geçmişin büyüsünü günümüze taşıyacak. Akdeniz Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği ile birlikte düzenlenecek festival 17 Ekim Perşembe günü Karaalioğlu Parkı’nda açılıyor. Festivalde birbirinden değerli antika ürünler sergilenecek. Festivali ziyaret edenler antika eşyalar arasında nostaljik bir yolculuğa çıkacak. Sahne etkinlikleri ve konserler Antalya Büyükşehir Belediyesi, festivali ziyaret edecekler için dolu dolu etkinliklerin yer alacağı bir program hazırladı. 17 Ekim Perşembe günü saat 15.00’te ziyarete açılacak festivalde Ediz Çam DJ performansıyla ziyaretçileri ile buluşacak. 20.00’de ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası birbirinden güzel şarkıları ziyaretçiler için çalacak. 18 Ekim Cuma günü ise Ediz Çam DJ Performans, Burçin Karakurt ve Orkestrası sahne alacak. 19 Ekim Cumartesi günü Ediz Çam’ın DJ performansı, Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları ekibi dans gösterisi, İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Konseri festival alanını renklendirecek. Festivalin son günü olan 20 Ekim Pazar günü Ediz Çam DJ performansı ile alana gelen ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak. FHC Dans Okulu Gösterisi, Türkü Dostları Konseri ile festival sona erecek.
Kayseri Kayserililer Devlet Tiyatrosu’nu sevdi Kayseri Devlet Tiyatrosu Müdürü Betül Feyizoğlu Gökçer; Kayserililerin tiyatroya ilgili olduğunu söyleyerek; "Geçen seneki seyirci sayısını en az 2 katına çıkarmaya çalışıyoruz" dedi. Kayseri Devlet Tiyatrosu’nun geçen sene 25 Ekim’de açıldığını hatırlatan Kayseri Devlet Tiyatrosu Müdürü Betül Feyizoğlu Gökçer; "Kayseri Devlet Tiyatrosu, Devlet Tiyatrolarının 13’üncü yerleşik bölge tiyatrosu olarak kendi kadrosuyla geçen sezon 25 Ekim’de William Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası’ndan uyarlanan Bahar Noktası adlı oyunla perdelerini açtı. Daha sonra Ramses, Kral Üşümesi ve On Kişiydiler oyunlarıyla sezona devam ettik ve seyircimizle buluştuk. Çocuk seyircilerimiz içinde Deniz Kızı ve Sevimli Korsanlar adlı oyunumuzu sergiledik. Sezon sonunda Devlet Tiyatrolarının bir projesi olan Filozof Çocuklara Hikayeler Projesi kapsamında Kırmızı Kanatlı Baykuş adlı kukla oyunumuzu fuayede sergiledik. Daha çok kreş çocuklarımıza uygun bir oyun ama büyüklerde çok keyif alıyor. Bu sezonda bu oyunların hepsi yeni oyunlarımızla birlikte devam edecek" dedi. Tiyatroya gelmemiş seyircilere ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Gökçer: "Hiç tiyatroya gelmemiş seyircilere ulaşmaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz bu. Kayseri’nin tiyatroya gelen daimi seyircisi var. Bizim amacımız hiç gitmeyen ve özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi tiyatroya kazandırabilmek. O yüzden Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Okullarımızı hedef alıyoruz. Geçen sene 65 bin seyirciye hitap ettiysek bunu en az 2 katına çıkarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Mersin Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Maltepe’de sahne aldı Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi tarafından kurulan ve sanatseverlerin beğenisini kazanan Yenişehir Şehir Tiyatrosu, Maltepe Belediyesinin 6. Uluslararası Tiyatro Festivali’nde, ’Çok Tuhaf Soruşturma’ adlı oyunu sahneledi. Yenişehir Belediyesinin sanata ve kültüre verdiği önemin bir yansıması olarak kurulan Yenişehir Şehir Tiyatrosu, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Maltepe Belediyesinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 6.’cısı düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali’ne Yenişehir Belediyesinin tiyatro ekibi de davet edildi. İstanbul’da gerçekleşen festivalde sahne alan Yenişehir Şehir Tiyatrosu, salonu dolduran sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı. Yenişehir Şehir Tiyatrosu, Ortaoyuncular adlı tiyatro topluluğunun kurucusu ve Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Ferhan Şensoy’un yazdığı ’Çok Tuhaf Soruşturma’ adlı oyunu sahneledi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tiyatro ekibini başarılarından dolayı tebrik ederek, “Göreve geldikten sonra kurduğumuz Yenişehir Şehir Tiyatrosu, Maltepe’de sahne alarak Yenişehir’imizi ulusal bir platformda temsil etti. Çok prestijli bir festivale davet aldı. Tüm ekibimizi yürekten kutluyorum. Gelecekte de tiyatromuzun büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum. Yenişehir Belediyesi olarak sanatın her dalını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.