SPOR - 02 Temmuz 2024 Salı 17:42

Bitlisli sporcu milli takıma girmeye hak kazandı

A
A
A
Bitlisli sporcu milli takıma girmeye hak kazandı

Çorum’da düzenlenen Türkiye Badminton Şampiyonası’nda Türkiye 8.’si olan Bitlisli sporcu İbrahim Kaplan, milli takıma girmeye hak kazandı.


Türkiye Badminton Federasyonu tarafından Çorum’da düzenlenen 9-11 yaş altı Türkiye Badminton Şampiyonası’nda Hizanlı sporcu İbrahim Kaplan Türkiye 8.’si olarak milli takıma girmeye hak kazandı. Türkiye geneli 39 il ve 136 kulüpten 509 sporcunun katıldığı şampiyonada 11 yaş altı çift erkekler kategorisinde Türkiye 8.’si olan ve milli takıma girmeyi hak kazanan, Hizan İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde eğitim alan İbrahim Kaplan, 11-14 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen İstanbul Open Youth U11 Uluslararası Badminton Turnuvasında Türkiye’yi temsil edecek.


Konuyla ilgili açıklama yapan Hizan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Ak, “Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzde kısa sürede emek veren sporcumuz İbrahim Kaplan’ı öncelikle tebrik ediyorum. İlçemize büyük bir başarı kazandırarak Türkiye şampiyonasına katılacak. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.



Bitlisli sporcu milli takıma girmeye hak kazandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan liderleri Astana’da Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesinde bir araya geldi Astana’da düzenlenen Şanghay İşbirliği Teşkilatı 24. Devlet Başkanları Konseyi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif bir araya geldi. Astana’da düzenlenen Şanghay İşbirliği Teşkilatı 24. Devlet Başkanları Konseyi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif bir araya geldi. Üçlü zirvede, Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan arasındaki ilişkiler ele alınırken Gazze, Kıbrıs, Keşmir ve İslamofobi gibi bölgesel ve küresel konular değerlendirildi. Zirvede, daha önce Parlamento Başkanları ve Dışişleri Bakanları düzeyinde toplantılar gerçekleştirmiş olan üçlü iş birliği sürecinin liderler düzeyine taşınması kararlaştırıldı. Üç ülke arasındaki iş birliği olanaklarının geliştirilmesi teyit edildi. Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin üç ülke halklarının refahına katkı yapmanın yanı sıra bölgesel ve küresel barışa ve istikrara hizmet edeceği üzerinde mutabık kalındı. İhtilafların egemenliğe ve toprak bütünlüğüne saygı ilkeleri gözetilerek ilgili ülkeler arasında diyalog yoluyla çözümlenmesine öncelik verilmesine üç ülkenin desteği vurgulandı. Terörle mücadele başta olmak üzere sınır aşan tehditlerle mücadelede üç ülke arasındaki iş birliğinin önemi ve bu konudaki ortak kararlılık keza teyit edilirken, üçlü iş birliği sürecinin ardından toplantılarının önümüzdeki dönemde Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan’da düzenlenmesi kararlaştırıldı.