POLİTİKA - 05 Temmuz 2024 Cuma 17:19

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan AK Parti’ye ziyaret

A
A
A
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan AK Parti’ye ziyaret

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Bilecik İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir takım ziyaretler ve açılışlar yapmak üzere Bilecik’e geldi. Bakan Yumaklı ilk olarak Bilecik Valilisi Şefik Aygöl’ü makamında ziyaret etti. Ardından Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret eden Bakan Yumaklı, İl Müdürü Necmettin Yoldaş’tan kurum hakkında bilgi aldı. Cuma namazını tarihi Orhan Gazi Camiinde kılan Bakan Yumaklı, ardından Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin kayınpederi devletin manevi kurucusu Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret etti. Burada dua okuyan Bakan Yumaklı, İl Genel Meclis Salonu’nda saat tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ve yatırımcılar ile buluştu.


Son olarak AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım’ı makamında ziyaret eden Bakan Yumaklı’yı parti binası önünde Kadın Kolları Başkanı Av. Semra Aydemir karşıladı. Ardından parti binasında belediye başkanları ve partililerle bir araya gelen Bakan Yumaklı’ya Milletvekili Halil Eldemir de eşlik etti.


Öte yandan, ziyarette Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Servet Yılmaz da hazırda bulundu.



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan AK Parti’ye ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Kız arkadaşıyla birlikte gittiği gümüşçüde cinayet işledi İzmir’de kız arkadaşıyla birlikte gümüşçüye giden bir kişi, elindeki pompalı tüfekle gümüşçü esnafına ateş açtı. Saldırıda ağır yaralanan esnaf, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, Buca ilçesi Şirinyer Mahallesi Menderes Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gümüşçü esnafı Hasan Çınar (45), iş yerine kız arkadaşıyla birlikte gelen B.T.’nin (30) pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Saldırının ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırıda ağır yaralanan esnaf Hasan Çınar, ambulans ile Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Talihsiz adam hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinden kaçan B.T., polis ekipleri tarafından suç aletiyle birlikte cinayeti işlediği dükkanın yakınlarında yakalandı. Öte yandan gözaltına alınan B.T.’nin, bir süre önce Hasan Çınar’ın işlettiği gümüş dükkanının hemen karşısında bulunan kuyumcuda çalıştığı ve psikolojik sorunlar sebebiyle işten ayrıldığı öğrenildi. Ayrıca zanlının; kasten yaralama, tehdit, hakaret, polise mukavemet ve uyuşturucu suçlarından kaydının bulunduğu belirtildi. Zanlı, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Mersin Uyan: "Engellilerimize olan hassasiyetimiz devam ediyor" Mersin Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan, özel bireylere pozitif ayrımcılık yapıldığını belirterek, "Engellilerimize olan hassasiyetimiz devam ediyor" dedi. Büyükşehir Belediye Meclisinin 2024 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, birimlerden gelen 6, komisyonlara havale edilen 27 madde olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü. Gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan Uyan, Kadınlar Euro League 2024-2025 sezonunda Türkiye’yi temsil edecek olan Fenerbahçe ve ÇBK Mersin’e başarılar diledi. Muharrem Ayı ile ilgili de konuşan Uyan, "Muharrem Ayının tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini, tutulan yası matem oruçlarının, yapılan ibadetlerin ve paylaşılan muharrem lokmalarının hak katında kabul olmasını diliyorum" diye konuştu. Bir meclis üyesinden gelen özel bireylere yönelik verilen transfer hizmetlerinin, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek verilmediği yönündeki eleştirisine yanıt veren Uyan, "Biz böyle bir karar almadık. Tasarruf tedbirlerini hükümet aldı. Tasarruf tedbirleri, tüm belediyelerin bazı konularda hizmet etme anlamında önünde engel olacak" dedi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila tarafından da bu hizmetin devam ettiği yönünde meclis üyelerine bilgi verildi. Özel bireylere pozitif ayrımcılık yapıldığını ifade eden Uyan, "Belediyemizin hizmetlerinde hiçbir aksama yok. Bize de bu anlamda gelen olumsuz hiçbir konu yok. Engellilerimize olan hassasiyetimiz devam ediyor. Merak etmeyin, engelli vatandaşlarımız da hiç merak etmesinler; Mersin Büyükşehir Belediyemiz bütün hizmetleri ile kendilerinin yanında" ifadelerini kullandı. Amacına uygun kullanılmayan binanın tahsisi iptal edildi Mecliste Tarsus ilçesindeki Ötüken Vadi Parkında yer alan ve tahsisi Tarsus İlçe Müftülüğünde olan binanın tahsis iptali için ilgili madde görüşüldü. 2017 yılında meclis kararı ile kreş olarak kullanılması için 10 yıllığına bedelsiz verilen binanın; tahsis amacına uygun olarak kullanılmadığının tespit edildiği belirtilerek, tahsis kararı oy çokluğuyla iptal edildi. Toplantı, birimlerden gelen ve komisyonlara havale edilen diğer maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.