GÜNDEM - 15 Eylül 2024 Pazar 15:06

Gençlik Ve Spor İl Müdürü Özdemir Video Konferans ile toplantıya katıldı

A
A
A
Gençlik Ve Spor İl Müdürü Özdemir Video Konferans ile toplantıya katıldı

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, video konferans ile düzenlenen toplantıya katıldı.


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak başkanlığında, İl Müdürü Yasin Özdemir, hizmet, şube, ilçe, yurt müdürleri ve yurt personelleri ile video konferans yöntemiyle ‘Yeni Dönem Yurt Hizmetleri’ konulu toplantıya katıldı. Düzenlenen toplantıda yeni dönem yurt hizmetleri kapsamında yurtların konforlu daha hijyenik, sağlıklı ortamlarda verimli çalışmalarıyla ilgili konular ele alındı.



Gençlik Ve Spor İl Müdürü Özdemir Video Konferans ile toplantıya katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Taşovalılardan trafikte ’Saygı’ kampanyası Amasya’nın Taşova ilçesinde trafikte kurallarına dikkat edilmesi amacıyla düzenlenen kampanyada araçların üzerine ’Saygı’ yazan etiketler yapıştırıldı. Kampanyaya öncülük eden Diş Hekimi Ercan Topçu, ilçe genelindeki sürücülerin trafik kurallarına uyumu ve birbirine saygılı olması amacıyla 100 araç için üzerinde “Saygı” yazan etiketler bastırıp dağıttırdı. Bir çok sürücüde etiketleri araçlarına yapıştırarak saygıya dikkat çeken kampanyaya destek verdi. Sürücüler arasında trafikte saygıyı teşvik etmek amacıyla bu kampanyayı başlattığını belirten Ercan Topçu, “Trafik kuralları taşıt trafiğini düzenlemek adına, insanların can ve mal güvenliğini korumak için koyulan kuraldır. Fakat Türkiye’de şu an bir trafik terörü yaşanıyor. Maalesef her sene Türkiye’de orta büyüklükte bir ilçe kadar, yaklaşık 10 bin kişi ölüyor. Yaklaşık 200 bin kişi de yaralanıyor. Artık yola çıkmanın zamanı geldi diye düşünüyorum ben. Trafikte bir proje başlattık. Trafikte saygı projesi" dedi. Projenin ilçe genelinde destek bulduğuna değinen Topçu, "Yaklaşık 3 yıldır kendi aracımla İstanbul sokaklarında dolaşıyorum. Fakat bu projenin küçük bir yerden başlanılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Arabalarına yapıştıracaklar ve insanlarımız ölmesin, yaralanmasın diye kurallara uymayı taahhüt ediyorum. Toplum olarak bir birimize karşı duyarlı ve saygılı olalım şeklinde düşünüyorum” diye konuştu. İlhami Çetin ve Mehmet Torun da her sürücünün trafik kurallarına uyması gerektiğine işaret ederek projeye destek verdiklerini belirttiler.
Samsun Kuryeye önce hakaret sonra yumruk: O anlar kamerada Samsun’da SUV tipi bir araç sürücüsü, motosikletli kuryeye önce hakaret etti ardından yumruk attı. O anlar kurye tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olay, İlkadım ilçesinde 100. Yıl Bulvarı Ağabali Köprüsü’nde meydana geldi. Araç sürücüsü ile kurye arasında trafikte seyir halindeyken tartışma çıktı. 55 ANT 685 plakalı SUV tipi aracı kullanan sürücü, motosikletin önünü keserek önce kuryeye hakaret ederek, "Niye duruyorsun önümde" dedikten sonra yumruk attı. O anlar ise kurye tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kurye şikayetçi oldu Olaydan sonra konuşan kurye Utku Onat Kara, "100. Yıl Bulvarı Yeni Karakol Cami ışıklarında kırmızı yanıyorken sol şeritte durdum. Arkamdaki araç sürücüsü kornaya basarak beni sıkıştırdı. Daha sonrasında araçtan inerek yanıma geldi. Bana dayılandı. ‘Beni mi döveceksin’ dedim. Daha sonra o da ‘sen mi beni döveceksin’ dedi. Çevredeki vatandaşlar geldi ve aracına bindi. Işık yeşile döndükten sonra beni arkadan sıkıştırdı. Solumdan geçmesi için frene basarak sağ şeride geçtim. Sağ şeride geçtikten sonra yine benim şeridime geldi. Sonra köprü üstünde durdu, önümü kesti. Aracından indi ve ben video çekerken beni darp etti. Olayın uzamaması için oradan uzaklaştım. Darp raporu aldım ve şikayetçi oldum” dedi. "Sürecin yakından takibini yapıyoruz" Utku Onat Kara’nın avukatı Leyla Eren, "Müvekkilimizin uğramış olduğu hem sözlü hem de fiziksel saldırı neticesinde ilgili şahsın en üst hadden cezalandırılması için tüm süreci yakından takip ediyoruz. Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği olarak hem kuryelerin hem de tüm Samsun’daki motosiklet sürücülerinin uğramış olduğu bu trafik magandalarına karşı saldırılara ilişkin sürecin takipçisiyiz" diye konuştu. "Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz" Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Artan, "Utku arkadaşımızın yaşadığı olayı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Her iki tarafın da haklı olsa bile böyle şiddete başvurmasını doğru bulmuyoruz. Bu trafikte saygınlığı tamamen azaltıyor. Hepimiz gergin olabiliriz ama bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Arkadaşımız gerekli şikayetlerini bulundu. Dernek avukatımız buradadır. Dernek olarak bütün motosiklet kullanıcılarının yanındayız" şeklinde konuştu.