ASAYİŞ - 26 Ekim 2024 Cumartesi 12:28

Bilecik’te terör örgütünün sözde finansmanı tutuklandı

A
A
A
Bilecik’te terör örgütünün sözde finansmanı tutuklandı

Bilecik’te terör örgütlerine finansman sağlayan kişi yakalanarak tutuklandı.


Bilecik’te, DEAŞ, KCK ve PKK silahlı terör örgütlerine sözde hol kampına ’HAWALA’ yöntemiyle para gönderildiği tespit edildi. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayın şüphelisini operasyonla yakaladı. Şahıs emniyetteki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece ’Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Sözcüsü Çelik: "Netanyahu şebekesine karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz" AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Soykırımcı Netanyahu şebekesinin komşumuz İran’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bölgemizi ateş çemberine çeviren Netanyahu şebekesine karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İran’a yönelik saldırılarına ve Gazze’de devam eden soykırımına tepki gösterdi. Çelik, bu eylemlerin bölge barışı için tehdit oluşturduğunu belirterek, uluslararası hukukun ihlal edilmesine karşı durulması gerektiğini vurguladı. Çelik,"Netanyahu’nun şebekesi, bölgemizi ateş çemberine çeviriyor. Uluslararası toplumu harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi. "Soykırımcı şebekeye karşı harekete geçilmeli" AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Soykırımcı Netanyahu şebekesinin komşumuz İran’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Gazze’de soykırıma devam eden, Lübnan’a ve BM Barış gücüne saldıran Netanyahu katliam şebekesi, bölge ve dünya barışı için bir tehdittir. Devletlerin egemenliğini, uluslararası hukuku, kurum ve kuruluşları hiçe sayan bu şebekenin durdurulması insanlık adına bir gerekliliktir. Bölgemizi ateş çemberine çeviren Netanyahu şebekesine karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz."
Sakarya Dünyada rakibi yok: Dalların altın sarısında hasat zamanı Dünyaya ihracatı yapılan ve Sakarya’nın Geyve ile Pamukova ilçelerinde yetiştirilen coğrafi işaretli dalların altın sarısı ayvada hasat devam ediyor. Sapından yaprağına kadar değerlendirilen ve özenle toplanan dalların altın sarısı, Türkiye pazarının yanı sıra yurt dışına da ihraç ediliyor. Pekmezi, kurutması, reçeli, kompostosu, çayı yapılan ve sadece elle toplanan dalların sarı altını, iç piyasa ihtiyacının önemli kısmını karşılamasının yanı sıra dünyanın birçok noktasına ihraç ediliyor. Sapından yaprağına kadar değerlendirilen meyve, dallardan özenle toplanıyor. Bahçede işçiler tarafından kalitesine göre ayrılarak kasalara yerleştirilip, soğuk hava depolarına kaldırılan ayva, burada yapılan işlemler sonrasında Türkiye pazarının yanı sıra Amerika, Hollanda, Almaya ve Rusya gibi birçok ülkeye gönderiliyor. Damakları tatlandırmak için hasadına devam edilen ayvanın bu seneki rekoltesi ise üreticinin yüzünü güldürdü. Tarladan 15-25 TL’e çıkan ve dünyada rakibi olmayan ayvanın fiyatı ise marketlerde 80 ila 90 TL arasında değişiyor. “Diğer şehirlerde de yetişiyor ancak Sakarya’dakinin yerini tutmuyor” Rekolteden memnun olduğunu aktaran çiftçi Ufuk Koç, “Bu seneki hasat ve mahsul çok güzel ayrıca fiyatlarda üreticilerin, esnafların yüzünü güldürüyor. Türkiye’nin birçok ilinin yanı sıra yurtdışına da gönderimler yapılıyor. Bu yıl her şey güzel geçiyor hasat ise yaklaşık 10 gün sonra son bulur gibi. Ayva coğrafi işaretli bir ürün ve bu üründen lokum, kolonya gibi birçok üretim alanında kullanılıyor. Ayva, Türkiye’nin bazı şehirlerinde de yetişiyor ancak Sakarya’dakinin damak tadını hiçbiri tutmuyor. Özellikle bu sene ayvanın su oranı çok yüksek çünkü iklimlerin kurak geçmesi sulama imkanını arttırdı. Rekoltenin yanı sıra diğer senelere oranla bu senenin damak tadı da yüksek. Tarladan 15- 25 liraya çıkan ürün marketlerde duyduğumuz kadarıyla 80 ile 90 lira arasında satılıyor” dedi. “Dalımızda coğrafi işaretli sarı elmasımız var” Ayvanın faydalarından söz eden Koç, “Sindirime çok faydası var ve çekirdeğine kadar kullanılan bir meyvedir. Kozmetik ürünleri, gıda ve aroma ürünlerinde de kullanılıyor. Ocak ayında budama işlemi sonrasında ilaçlama evresinden sonra 9’uncu ayın sonunda hasadına başlıyoruz, Kasım’ın ilk haftalarında hasadı bitiriyoruz. Nasıl kuyumcuda pırlanta, altın varsa bizimde dalımızda coğrafi işaretli sarı elmasımız var” diye konuştu. (OK-BCT-
İstanbul Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Toplam sanayi istihdamını 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükseltmeyi başardık" Türk Devletleri Teşkilatı 1. Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı’na katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye olarak 2000’li yılların başında sanayi ve teknolojide asırlık kazanımlar elde ettik. Organize sanayi bölgemizin sayısını 192’den 361’e, istihdamı 415 binden 2 milyon 700 bine, OSB’lerimizde çalışan, üreten tesislerin sayısını 11 binden 58 bine, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla toplam sanayi istihdamını 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükseltmeyi başardık” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı 1. Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı’na katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Bakan Kacır, “Türk Devletleri Teşkilatı 1. Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı’na İstanbul’da ev sahipliğinin yapmanın gururunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde alınan karar istikametinde, Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları olarak bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda aldığımız kararlar doğrultusunda, önümüzdeki dönemde teşkilatın tüm üye ülkeleri ve gözlemci ülkeler arasında iş birliğini, ortak çalışmaları kuvvetlendirecek adımlar atmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak 2000’li yılların başında sanayi ve teknolojide asırlık kazanımlar elde etmiş bir ülkeyiz. Organize sanayi bölgemizin sayısını 192’den 361’e, istihdamı 415 binden 2 milyon 700 bine, OSB’lerimizde çalışan üreten tesislerin sayısını 11 binden 58 bine, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla toplam sanayi istihdamını 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükseltmeyi başardık. Türkiye bugün Çin’den Avrupa ortalarına kadar en fazla sayıda ürünü, en fazla ülkeye rekabetçi şekilde ihraç eden ülkedir. Bütün bu üretim kabiliyetlerimizi yüksek katma değerli üretimle inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla perçinlenmeye gayret ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda Ar-Ge harcamalarımızı yıllık 12 milyar dolara yükselttik. Araştırma geliştirme insan kaynağımız 270 bini aştı. Bütün bu birikim ve kazanımı Teknoparklarımızda sürdürdüğümüz Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla elde ettiğimiz kazanımları önümüzde ki dönemde Türk Devletleri Teşkilatı tüm kardeşlerimizle dost ülkelerle daha fazla paylaşmaya onların elde ettikleri tecrübe, bilgi ve kazanımlarla ilham almaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bursa Bursa’da Mescid-i Aksa maketinin yer aldığı ‘Minia Kudüs’ tırı ziyarete açıldı İçerisinde Mescid-i Aksa maketinin bulunduğu Minia Kudüs tırı, Bursa’nın İznik ilçesinde ziyarete açıldı. Çocuklara Mescid-i Aksa’nın tarihi ve önemi anlatılırken, boykot edilen ürünlerin kullanılmamasına vurgu yapıldı. İyi Ki Varsın Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde Mescid-i Aksa maketinin bulunduğu Minia Kudüs tırı, İznik’te ziyarete açıldı. Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketini taşıyan Minia Kudüs tırı, Dörtyol Meydanı’nda 3 gün boyunca ziyarete açık tutulacak. Filistin topraklarının 955 yıl Türk hakimiyeti altında kaldığını belirten Araştırmacı-yazar Mehmet Kınlamaz, "İyi Ki Varsın Derneği’nin Kudüs hassasiyetini topluma aktarmak için düzenlediği bir programdayız. Babil Kralı II. Nebukadnezar’dan bugüne kadar devam eden bir paganist proje ile karşı karşıyayız. Bunun adına yeni düzen diyorlar. Şeytani bir plan. Gazze’de, İsrail tarafından düzenlenen çok ciddi bir soykırım söz konusu. Müslümanlara yapılan bir katliam söz konusu. Elbette ki Filistin toprakları 955 yıl Türk hakimiyeti altında kalmış topraklardır. Filistin davası öz ve öz Türklerin davasıdır. Bizim davamızdır. Devlet arşivlerinde hem şahsi mülk olarak hem de vakıfların mülkü olarak hem de devletin sahip olduğu tapular hala bugün de geçerlidir. İsrail’in, Müslümanlara uyguladığı bu katliamı toplumumuza aktarabilmek onlara Filistin davasını anlatabilmek derdindeyiz. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. İkinci mescidimizdir. Üçüncü haremimizdir. Dolayısıyla Müslümanların bu konuda duyarlı olmalarını ve hassasiyet göstermelerini temenni ediyorum" şeklinde konuştu. Minia Kudüs tırında çocuklara ambargolu ürünleri kullanmamalarına da vurgu yapıldı