ÇEVRE - 05 Temmuz 2024 Cuma 17:03

Aniden bastıran yağmur yolları göle çevirirken, bunun keyfini çocuklar çıkardı

A
A
A
Aniden bastıran yağmur yolları göle çevirirken, bunun keyfini çocuklar çıkardı

Bilecik’te öğleden sonra bastıran gök gürültülü sağanak yağış sonrası Küçük Sanayi Sitesi yollarında sular bir çok dükkanı girerken, biriken suyun keyfini çocuklar çıkardı.


Bilecik’te bugün hava sıcaklığında önemli bir düşüş yaşanırken, 15 dakika gök gürültülü sağanak yağış hayatı felç etti. Bir çok yerde biriken sular vatandaşları ve sürücüleri zora sokarken, en büyük hasar Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Her yağmur yağdığında 1 Sokak ve Site Caddesi sular altında kalırken, bunun keyfini çocuklar çıkardı. Araçların yarısı biriken sulara gömülürken, sürücüler zor anlar yaşadı.


Sanayi esnafı 200 dükkanın bulunduğu sitede mazgalların ve altyapının yetmediğini belediyenin buna bir çözüm bulmasını istediler.


Öte yandan çarşı merkezinde yeni yapılan mazgallar suları çekmekte yetersiz kalınca bir çok araç biriken sular içinde kaldı.



Aniden bastıran yağmur yolları göle çevirirken, bunun keyfini çocuklar çıkardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Uyan: "Engellilerimize olan hassasiyetimiz devam ediyor" Mersin Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan, özel bireylere pozitif ayrımcılık yapıldığını belirterek, "Engellilerimize olan hassasiyetimiz devam ediyor" dedi. Büyükşehir Belediye Meclisinin 2024 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, birimlerden gelen 6, komisyonlara havale edilen 27 madde olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü. Gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan Uyan, Kadınlar Euro League 2024-2025 sezonunda Türkiye’yi temsil edecek olan Fenerbahçe ve ÇBK Mersin’e başarılar diledi. Muharrem Ayı ile ilgili de konuşan Uyan, "Muharrem Ayının tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini, tutulan yası matem oruçlarının, yapılan ibadetlerin ve paylaşılan muharrem lokmalarının hak katında kabul olmasını diliyorum" diye konuştu. Bir meclis üyesinden gelen özel bireylere yönelik verilen transfer hizmetlerinin, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek verilmediği yönündeki eleştirisine yanıt veren Uyan, "Biz böyle bir karar almadık. Tasarruf tedbirlerini hükümet aldı. Tasarruf tedbirleri, tüm belediyelerin bazı konularda hizmet etme anlamında önünde engel olacak" dedi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila tarafından da bu hizmetin devam ettiği yönünde meclis üyelerine bilgi verildi. Özel bireylere pozitif ayrımcılık yapıldığını ifade eden Uyan, "Belediyemizin hizmetlerinde hiçbir aksama yok. Bize de bu anlamda gelen olumsuz hiçbir konu yok. Engellilerimize olan hassasiyetimiz devam ediyor. Merak etmeyin, engelli vatandaşlarımız da hiç merak etmesinler; Mersin Büyükşehir Belediyemiz bütün hizmetleri ile kendilerinin yanında" ifadelerini kullandı. Amacına uygun kullanılmayan binanın tahsisi iptal edildi Mecliste Tarsus ilçesindeki Ötüken Vadi Parkında yer alan ve tahsisi Tarsus İlçe Müftülüğünde olan binanın tahsis iptali için ilgili madde görüşüldü. 2017 yılında meclis kararı ile kreş olarak kullanılması için 10 yıllığına bedelsiz verilen binanın; tahsis amacına uygun olarak kullanılmadığının tespit edildiği belirtilerek, tahsis kararı oy çokluğuyla iptal edildi. Toplantı, birimlerden gelen ve komisyonlara havale edilen diğer maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.
Antalya Alanya Belediyesi Özel Oba Kız Öğrenci Yurdu için ön kayıt dönemi başladı Alanya Belediyesi Özel Oba Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda ön kayıt dönemi başvuruları 19 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Ayrıca bu yıl yeni başlayacak uygulama ile meslek liselerine kayıt yaptıracak kız öğrencilere, belediyenin iştiraklerinde staj yapma imkanı sağlanacak. Kırsal bölgede yaşayan ve ulaşım sıkıntısı çeken kız öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla yapılan, 120 kişilik kapasitesiyle yeni eğitim-öğretim dönemine yönelik hazırlıklarını sürdüren Alanya Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Özel Oba Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda ön kayıt tarihleri belli oldu. 8 Temmuz’da başlayan ön kayıtlar, 19 Ağustos tarihinde son bulacak. Kesin kayıt tarihi ise 19 Ağustos-2 Eylül günleri olarak belirlendi. Yurt imkânlarından faydalanmak isteyen öğrenci ve veliler, 0 (551) 008 78 76 numaralı hattan gerekli bilgileri alabilecek veya Belediye Özel Oba Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’na müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilecekler. Kız öğrencilere staj imkanı Bu yıl yeni başlayacak uygulamayla, meslek liselerine kayıt yaptıracak kız öğrencilerin belediyenin iştiraklerinde staj yapma imkanı da sağlanacak. Öte yandan Yurt, kapasiteye göre dizayn edilen etüt ders çalışma odası, 24 saat sıcak su, ısınma, yemek, bilgisayar odası, spor salonları, güvenlik, ücretsiz okul servisi, sosyal aktiviteler ve odyolog, psikolog, diyetisyen, fizyoterapist hizmetleri gibi öğrencilerin bütün sorunlarına hitap eden birçok özelliğiyle dikkat çekiyor. Ayrıca yurt içinde engelli öğrenciler için özel tasarlanan odalar da yer alıyor.