EĞİTİM - 20 Eylül 2024 Cuma 09:24

Karesili öğrenciler ’Bir İyilik Yap projesi ile çevre temizliği yaptı

A
A
A
Karesili öğrenciler ’Bir İyilik Yap projesi ile çevre temizliği yaptı

"Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli" verilen Karesi Albay Cafer Tayyar Nuran Oğuz Ortaokulu’nda öğrenciler sorumluluk sahibi olmak üzere eğitim alıyorlar. Bu çerçevede öğrenciler haftada 14 saat İngilizce derslerinin yanı sıra 2 saat de Almanca öğreniyorlar. Ortaokulun öğrencileri sorumluluk çerçevesinde ise temizlik yaptılar.


Millî Eğitim Bakanlığınca yeni eğitim öğretim döneminden itibaren yabancı dil ders saatlerinin artırıldığı, İngilizcenin yanında ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitiminin verildiği "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli"nin kapsamı genişletilerek 81 ildeki 300 okulda uygulanmaya başlandı. Bu okullardan biri de Karesi İlçesinde bulunan Albay Cafer Tayyar Nuran Oğuz Ortaokulu. Bu kapsamda öğrenciler haftalık 40 ders saatinde 14 saat İngilizcenin yanı sıra 2 saat de Almanca dersi almaktadır.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü de ilgili modelin işleyişiyle ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Albay Cafer Tayyar Nuran Oğuz Ortaokulu’nu ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek derslere katıldı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ’’Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeline özgü eğitim öğretim süreci planlandı. Bu doğrultuda kullanılacak özel olarak oluşturulan eğitim öğretim materyalleri öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz temin edilmektedir. Öğrencilerin sadece dil becerisi kazanmasının yanı sıra kültürel farkındalık ve etkili iletişim becerileri geliştirmelerini sağlayan bütünsel bir metodoloji doğrultusunda hazırlıklar tamamlanmış olup bizlerde sürecin etkili işlemesine her türlü katkıyı sağlayacağız’ dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Günnü, daha sonra ’’Bir İyilik Yap Projesi Kapsamında Çevre Temizliği Etkinliği’’ ne katıldı.


Toplumun çevre bilincini artırmak ve doğaya karşı sorumluluk duygusunu geliştirmek amacıyla Albay Cafer Tayyar Nuran Oğuz Ortaokulu olarak hayata geçirilen "Bir İyilik Yap" projesinin doğa ve çevre teması kapsamında büyük bir çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Etkinlik, gönüllülerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi ve farkındalık oluşturmayı hedefledi. Son saatlerde başlayan etkinlikte, katılımcılar ellerinde eldivenler ve çöp torbalarıyla çevrede birikmiş atıkları topladı. Parklar, i ve boş alanlar gibi çeşitli bölgelerde yapılan temizlik çalışmaları sonucunda, doğaya zarar veren birçok atık toplandı ve geri dönüşüm için ayrıldı. Özellikle plastik şişeler, ambalaj atıkları ve sigara izmaritleri gibi doğada uzun süre çözünmeyen maddelerin yoğunluğu dikkat çekti.


Bir İyilik Yap projesinin koordinatörü Ahmet Korkmaz etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Amacımız, çevre kirliliğinin boyutlarına dikkat çekmek ve herkesin bu konuda duyarlı olmasını sağlamak. Bugünkü etkinlikte gördük ki, küçük bir çabayla bile doğamızın ne kadar temizlenebileceğini göstermek mümkün. Herkesin bu konuda sorumluluk alması gerekiyor" dedi.


Okul Müdürü Nazmiye Yıldız’’ Çevre temizliği etkinliği, katılımcılara doğanın korunmasının önemini bir kez daha hatırlatırken, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğini de sergiledi. Bu tür etkinliklerin düzenli olarak devam edeceğiz. Daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz’’ dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü’’Bir İyilik Yap projesi, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmaya devam ederek, gelecekte de daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için çalışmayı sürdürecek Bu konuda elimizden gelenin en iyisini yapacağız’’ dedi.



Karesili öğrenciler ’Bir İyilik Yap projesi ile çevre temizliği yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Elebaşılığını yurt dışında tutuklu olan Beratcan Gökdemir’in yaptığı organize suç örgütüne yönelik “Kuyu-27” operasyonu: 32 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 6 ilde elebaşılığı yurt dışında tutuklu olarak bulunan Beratcan Gökdemir’in yaptığı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen “Kuyu-27” operasyonları ile 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Antalya Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Antalya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Antalya merkezli İstanbul, Adana, İzmir, Konya ve Diyarbakır’da elebaşılığını yurt dışında tutuklu olan Beratcan Gökdemir’in yaptığı organize suç örgütüne yönelik “Kuyu-27” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlar sonucu 32 şüpheli yakalanırken şüphelilerin, kendilerine haraç vermeyen iş insanlarını darp ederek ikametlerini, iş yerlerini ve araçlarını kurşunladıkları, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, kasten adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme ve ölümle tehdit suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 23 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok miktarda para ele geçirildi.
İstanbul Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti Şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat, İstanbul Kozyatağı’nda sahnede şarkı söylerken bir anda fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 52 yaşındaki sanatçı yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İstanbul Kozyatağı’nda bir otelde sahne alan Ünlü şarkıcı Metin Arolat, şarkı söylerken bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Kalp masajı yapılan 52 yaşındaki şarkıcı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ünlü şarkıcı Arolat yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının vefat haberini alan sanatçı dostu Demet Sağıroğlu hastaneye geldi. Demet Sağıroğlu hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada "Çok yakın arkadaşımdı. Çok sevdiğim özel bir kardeşimdi. Yine rejim yapıyormuş. Bizde hep vardır ölüm diyetleri. Herhalde kalbi kaldırmadı. Gülerek gitti. Menajeri öyle söyledi. Çok neşeliymiş. Benim de bugün bir şarkım çıktı, onu paylaşmış. Kaç aydır konuşmuyorduk. Onu paylaşmış hatta DM’den bana komik bir şeyler yazmış. Ailesi İzmir’deymiş. İstanbul’da ailesi yok. Birkaç sene önce annesini kaybetmişti. Onun da ağırlığı vardı üstünde. Menajeri ile güle oynaya gelmişler işe. Sahnede bir ara kötü olmuş. Sahneye çıktıktan 20 dakika sonra arka tarafa gitmiş. Orada gömleğini çıkarmış. Sonrasında kolum uyuşuyor falan demiş. Bakmışlar orada, sonra verin gömleğimi iyiyim ben, demiş. Çıkmış sahneye tekrar. Sonrasında sahnede tekrar yere yığılmış. Orada bir hemşire varmış. Hemşire onu yan yatırmış. Hemen ambulans çağırmışlar. Ambulans gelene kadar kalbi durmuş. Ambulansta çalıştırmışlar. Sonra yolda bir daha kalbi durmuş. Çalıştığı yer buraya çok yakındı. Çalıştırmamışlar kalbini. Sevenlerine sabır dilerim. Güzel bir yere gittiğini düşünüyorum, Metin güle güle gitmiş çünkü. Her zamanki güleç yüzü ile. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.