KÜLTÜR SANAT - 03 Ekim 2024 Perşembe 07:44

Türkiye’nin 55 şehrini 65 gün dolaşarak fotoğrafladı

A
A
A
Türkiye’nin 55 şehrini 65 gün dolaşarak fotoğrafladı

İbramaki Sanat Galerisi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KUFSAD) iş birliğinde düzenlenen ‘Türkiye Etrafında 65 Gün’ isimli fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. Yunanistanlı fotoğraf sanatçısı Stelios Demertzis’in Türkiye’nin farklı şehirlerinde çektiği karelerden oluşan sergi, 5 Ekim tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.



Türkiye’nin 55 şehrini 65 gün boyunca arabayla dolaşan Yunanistanlı fotoğraf sanatçısı Stelios Demertzis, objektifine takılan karelerin içinden seçtiği fotoğrafları, İbramaki Sanat Galerisi’nde açtığı sergide sanatseverler ile paylaştı. Serginin açılışı için düzenlenen törene, KUFSAD’ın yanı sıra aynı zamanda Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) Başkanı da olan Levent Köylü ve Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver de katıldı. Yoğun ilgi gören serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından KUFSAD Başkanı Levent Köylü tarafından Stelios Demertzis’e Başkan Ömer Günel adına teşekkür belgesi takdim edildi. Sergi kapılarını, 5 Ekim Cumartesi gününe kadar açık tutacak.



Serginin açılışında konuşan KUFSAD Başkanı Levent Köylü, “Ben sizlerin huzurunda, değerli sanatçımız Stelios Demertzis’e, Türkiye’yi iyi bir fotoğraf sanatçısı gözüyle gözlemledikten sonra yaptığı çekimlerden oluşan bu sergiyi Kuşadası’na getirdiği için teşekkür ediyorum” dedi.



Türkiye’de ziyaret ettiği yerler arasında en çok Fethiye ve Kapadokya bölgelerinden etkilendiğini belirten Stelios Demertzis ise, “Türkiye çok güzel bir coğrafyaya sahip. Her şehrin kendine has özellikleri var. 65 gün süren geziden büyük bir keyif aldım” diye konuştu.



Türkiye’nin 55 şehrini 65 gün dolaşarak fotoğrafladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Menemen’de rahvan at yarışları heyecanı Menemen Belediyesi tarafından Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun katkısıyla bu yıl 10. kez düzenlenecek olan Geleneksel Rahvan At Yarışları için geri sayım başladı. Türk kültüründe köklü bir geçmişe sahip olan rahvan at yarışları heyecanı bir kez daha Menemen’de yaşanacak. Menemen Belediyesi ev sahipliğinde ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun katkılarıyla ilçedeki rahvan at yarışı heyecanı, bu yıl 10. kez yaşanacak. Türkiye’nin dört bir yanından rahvan atların getirilip, yarıştırılacağı 10. Menemen Geleneksel Rahvan At Yarışları, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Seyrek Arena’da gerçekleştirilecek. Yarışların başlama saati 11.00 olacak. Yarış alanına servis kaldırılacak Menemenlilerin büyük ilgi gösterdiği yarışlarda, vatandaşların yarış alanına ulaşımını kolaylaştırmak adına Menemen Belediyesi tarafından ring servisler düzenlenecek. Servisler Menemen İZBAN, Kubilay İlkokulu ve belde merkezlerinden saat başında kalkacak. Başkan Pehlivan’dan davet var Tüm İzmirlileri ve Menemenlileri, ilçedeki atçılık şölenine davet eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Tarihimiz boyunca atlar, milletimizin en büyük yoldaşı olmuş, nice acıyı ve zaferi birlikte paylaşmıştır. Çeviklikleriyle, küçük ve sık adımlarıyla bilinen rahvan atlarımızı, ülkemizin dört bir köşesinden gelecek atçılarımızla birlikte, hemşehrilerilerimizle bir kez daha buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Geleneksel sporlarımız ve milli kültürümüzü bir arada yaşayacağımız 10. Menemen Geleneksel Rahvan At Yarışları için ilçemizin dört bir yanından servis kaldırıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu güzel organizasyonda, yarışların heyecanını paylaşmak adına Seyrek Arena’ya bekliyoruz." dedi.
Adana TOGG’un sedan modeli ilk kez görücüye çıktı TOGG’un sedan modeli T10F, ilk kez Adana’da düzenlenen TEKNOFEST 2024’te sergilendi. T10F görücüden tam not alırken bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Türkiye’nin yerli otomobili olan TOGG, özellikle T10X modeliyle dikkat çekmişti. C segmentindeki ilk akıllı otomobil T10X’in ardından yine aynı sınıfta ve sedan kullanıcılarının da beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanan ikinci akıllı araç T10F, RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak. T10F’in 0-100 km/s hızlanması 4,6 saniye çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil sunacak olan T10F, TEKNOFEST Adana’da ilk kez görücüye çıktı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören TOGG T10F modelinin 2025 yılı içerisinde önce Türkiye’de sonra Avrupa pazarında kullanıcılarla buluşması bekleniyor. TOGG kullanıcısı Zeynel Abidin Topal, yeni modeli anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. “Tenekelerin içinde gezerdik” Eskiden araba alabilmek için sıra beklediklerini belirten Zeynel Abidin Topal, “Bu araba yeni model. Çok güzel. Ben şu an TOGG kullanıcısıyım. Ben memnunum. Kullanan herkeste çok memnun. Türk malı olduğu için tercih ettim. Biz neler gördük. Tenekelerin içinde gezdik. Biz araba alabilmek için sıralara girip beklerdik. Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan geldi araba geldi. Bu yerli otomobilin yapılması ömre bedel. Ben ilk alanlardan biriyim. Gurur duyuyorum. Yapanlardan vesile olanlardan Allah razı olsun” dedi.
Mersin Kent Orkestrası, 90’ların unutulmaz parçalarını müzikseverlerle buluşturdu Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, 90’ların unutulmaz parçalarını müzikseverlerle buluşturdu. Orkestra Şefliğini Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Duygu Deniz Demirel’in üstlendiği konserde, 90’lı yıllara damgasını vuran pop şarkıları kendi aranjmanları ile yeniden yorumlandı. Kent Orkestrası, Türk halkının gönlünde taht kuran, efsane şarkıların seslendirildiği ’90’lar Türkçe Pop Konseri’ konseptiyle sahne aldı. Kent Orkestrası, Mezitli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde nostalji rüzgarı esterdi. Kimi zaman ağlatan kimi zaman eğlendiren nostalji rüzgarının estiği akşamda, salonu dolduran kalabalık, sık sık orkestraya alkışlarla ederek, parçaları hep bir ağızdan seslendirdi. "Salonun coşkusuyla güzel bir konser ortaya çıktı" Kent Orkestrası Sorumlusu Ali Özgen Erkoç, eğlenceli ve oldukça keyifli bir konser geçirdiklerini belirterek, "Konserde biraz nostalji yapalım ve 90’lara dönelim istedik. Eğlenceli bir konser oldu. Herkesin bildiği şarkılar olduğu için parçaları hep bir ağızdan söylemiş, seslendirmiş olduk" dedi. Mersin Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Kompozisyon Bölümü Öğr. Gör. Dr. Duygu Deniz Demirel de konserin parça düzenlemesini kendisinin yaptığını ifade ederek, "Etkinliğimiz, Senfonik 90’lar pop konseriydi. Etkinlikte enerji tavandı. Salonumuz dopdoluydu. Bu da müzisyen arkadaşlarımızı ve bizleri daha da coşturdu. Parçalarımızın enerjisi de yüksekti. Kent Orkestrası zaten çok iyi müzisyenlerle dolu Müzisyenlerimizin yeteneği ve salonun coşkusuyla güzel bir konser ortaya çıktı. Herkesin keyif aldığını düşünüyorum" diye konuştu. "Biz zaten 90’lar çocuğuyduk, eskiye gittik" Konseri izleyen Nilgün Deniz, etkinliği çok güzel bulduğunu dile getirerek, "Çok nostaljikti. Bizi eskilere götürdü ve çok mutlu olduk" dedi. Müzikseverlerden Öner Özpolat da duygularını, "Biz zaten 90’lar çocuğuyduk, eskiye gittik. Nostalji oldu. Bizim için çok iyi oldu. Bütün şarkılara eşlik ettik. İlk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum, çok beğendim" şeklinde açıkladı. Etkinliğe eşiyle birlikte katılan Sabriye İpek ise özledikleri şarkıları konser sayesinde yeniden dinleme imkanı bulduklarını kaydetti.