EKONOMİ - 22 Kasım 2024 Cuma 09:40

Söke’nin pamukları Japonya yolcusu

A
A
A
Söke’nin pamukları Japonya yolcusu

Beyaz altın üretim merkezlerinden olan Aydın’ın Söke ilçesinde toplanan pamuklar Japonya ve Pakistan’a gönderilmeden önce ilçe tarım ekiplerince gerekli kontrolleri yapıldı.



Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde il genelinde gıda denetimleri aralıksız devam ederken, ihracatı yapılacak ürünlerin de işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Söke’den Japonya ve Pakistan’a ihraç edilecek olan pamukların kontrol işlemlerini gerçekleştirdi. Aydın’ın önemli tarım ürünlerinden olan ve beyaz altın olarak nitelendirilen pamukta, hasadın ardından ihracat işlemleri de başlarken, işlemleri tamamlanan pamuklar Japonya ve Pakistan yolcusu olacak.



Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda “İlçemizden Japonya ve Pakistan’a ihraç edilen işlenmiş pamuk ürününün inspektör işlemleri yapıldı” ifadeleri yer aldı.



Söke’nin pamukları Japonya yolcusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli iş yerleri İSG hizmetini kendileri üstlenebilecek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulması planlanan düzenleme ile 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli iş yerleri, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi görevlendirme yerine iş sağlığı ve güvenliği (İSG) görevini üstlenebilecek. Geçmiş yıllarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıftaki iş yerlerinin işverenleri veya işveren vekilleri, Anadolu Üniversitesi’nden eğitim alarak kendi iş yerlerinde İSG hizmetlerini yürütebiliyordu. Edinilen bilgilere göre yeni düzenleme ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmayla 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıftaki iş yerlerinin işverenleri veya işveren vekilleri, Anadolu Üniversitesi’nden eğitim alarak kendi iş yerlerinde İSG hizmetlerini üstlenebilecek. Yıl sonunda yürürlüğe girmesi planlanan ve çoğunlukla esnafları ilgilendiren düzenlemeyle iş yerlerinin İSG hizmetlerini kendilerinin üstlenebilmeleri için almaları gereken eğitimlerin daha kolay ve ulaşılabilir olmasına yönelik çalışmalar da Bakanlık tarafından sürdürülüyor. Bununla birlikte 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli iş yerleri için bu kolaylığa ilave olarak daha toplu bir çözüm için de çalışılıyor. Bu çerçevede çalışan eğitimleri, sağlık gözetimleri, işveren vekili eğitimleri gibi birçok konuda da hem dijitalleşme hem de standartlaşmayı sağlayacak adımların atılması hedefleniyor.
Bursa BUÜ ile BTÜ daha çok ortak proje üretecek Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), ikinci kez ortak senato toplantısında buluştu. İlk toplantıya ev sahipliği yapan BTÜ Senatosu, bu kez BUÜ’nün konuğu oldu. Senatoda iki üniversitenin yöneticileri yeni projeler üretilmesi konusunda görüş birliğine vardı. Görükle Kampüsü’ndeki Çamlık Yemekhanesi’nde gerçekleştirilen ortak senato toplantısında BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, rektör yardımcıları, dekanlar ve enstitü müdürleri ile iki üniversitenin genel sekreterleri hazır bulundu. Yükseliş trendine girildi Açılış konuşması yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversiteler arasındaki iş birliğinin daha çok akademisyenler bazında yürütüldüğünü ancak bu durumu kurumsal anlamda çok daha kalıcı hale getirmek istediklerini dile getirdi. Ortak senato toplantısının ilkini Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar’ın daveti ile BTÜ’de yaptıklarını hatırlatan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Şimdi ise üniversitemiz ev sahipliğinde toplantımızın ikincisini gerçekleştiriyoruz. Üniversitelerimiz akademisyenleri arasında fiili olan iş birliğini bizler de kurumsal yakınlıkla taçlandırmak ve bu etkileşimi sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. Bu kapsamda yapacağımız ortaklıklar ile uluslararası sıralamalarda ciddi bir yükseliş trendine geçme hedefimiz bulunuyor. Bunun yanında üniversitelerimizin potansiyelleri doğrultusunda şehrimizdeki özel sektör firmalarıyla da bilimsel faaliyetler gerçekleştirmek istiyoruz. İlk adımın BTÜ’den gelerek devam ettirdiğimiz kurumsal iş birliğimizin bundan sonraki aşamada da hızlı bir şekilde devam etmesini diliyoruz” diye konuştu. Güçbirliği yapılacak BTÜ Rektörü Naci Çağlar ise, Bursa Uludağ Üniversitesinin 50’nci yılını kutlayarak, “Bugün iki güçlü üniversite olarak bir aradayız. BUÜ 50 yıllık tecrübeli, BTÜ ise genç, dinamik ve güçlü bir üniversite. Üniversitelerimizin bu yönleriyle güç birliği yaparak güçlenmek, ortak yayınlar ve çalışmalarla beraber yürümek istiyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Mükemmeliyet Merkezi başvurusuna BTÜ olarak biz de paydaş olarak destek veriyoruz. Öte yandan BUÜ, bir araştırma üniversitesi. Üniversitemizden bu anlamda da istifa etmek istiyoruz. Çünkü bizim de hedefimiz, araştırma üniversitesi olmak. Bu doğrultuda iş birliklerimizin kalıcı bir şekilde devam etmesini diliyorum” açıklamasında bulundu. Toplantıda her iki üniversitenin çalışmaları değerlendirilirken, fakülteler ve bölümler arası yapılabilecek iş birliği alanları da görüşüldü. Senato, ilgili birim yöneticilerinin aynı masa etrafında buluşması ve fikir alışverişi yapmasının ardından sona erdi.