ASAYİŞ - 22 Kasım 2024 Cuma 13:49

Sarıyer’de durdurularak üzerinde arama yapılan şüpheliden 70 kilo altın çıktı

A
A
A
Sarıyer’de durdurularak üzerinde arama yapılan şüpheliden 70 kilo altın çıktı

Sarıyer’de bir alışveriş merkezi önünde polis ekiplerince durdurulan bir şüphelinin üzerinden 70 kilo altın çıktı. Konuya ilişkin yasal işlemlerin sürdüğü öğrenildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen talimatlar çerçevesinde Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma kapsamında, Sarıyer’de bulunan bir alışveriş merkezi önünde Azerbaycan uyruklu M.G.Ş. isimli şüpheli taksiyle seyir halindeyken durduruldu.



70 kilo altın bulundu


Durdurulan şüpheli M.G.Ş. üzerinde yapılan arama sonucu 70 kilo altın bulunduğu tespit edildi. Şüphelinin M.G.Ş.’nin söz konusu ürünlerin kendisine ait olduğunu, ayrıca ekiplere diplomat olduğunu söylediği öğrenildi.


Konuya ilişkin yasal işlemlerin de sürdüğü öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Sarıgöl’den Viranşehir’e gönül köprüsü Bu yıl Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki Üçdam İlkokuluna atanan Öğretmen Zeliha Kocataş’ın, okulun ve öğrencilerin ihtiyaç ve eksikliklerini geçtiğimiz yıl ücretli öğretmenlik yaptığı Sarıgöl Mimar Sinan İlkokuluna bir mektupla bildirmesi üzerine Sarıgöl’den Viranşehir’e gönül köprüsü kuruldu. Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki Mimar Sinan İlkokulu öğrenci öğretmen ve velileri, geçen yıl okullarında ücretli öğretmen olarak görev yapan ve yeni öğretmen atamalarında asil Öğretmen olarak Şanlıurfa Viranşehir Üçdam İlkokuluna atanarak görevine başlayan Zeliha Kocataş’tan aldıkları bir mektup üzerine yardım kampanyası başlattı. Gelen mektup üzerine harekete geçen Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu tarafından Şanlıurfa Viranşehir ilçesi Üçdam İlkokulu için yardım kampanyası başlatıldı. Öğrenciler ve veliler kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Kısa sürede toplanan yardım malzemeleri, Viranşehir Üçdam İlkokulu öğrencilerinin isimlerine özel olarak paketlenmiş halde gönderildi. Yardımların okula ulaştığını ifade eden Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu Okul Müdürü Adem Çelik, "Zeliha Öğretmenimiz ile geçen yıl birlikte çalıştık. Okulumuzda geçirdiği süre zarfında çalışkanlığı ve özverisi ile hepimizin gönlüne girdi. Viranşehir’e atanarak görevine başladı. Bizden hikaye kitabı istemişti sadece fakat biz öğrendik ki öğrencilerinin maddi anlamda da ihtiyaçları varmış. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin katkıları sayesinde çok kısa sürede Zeliha Öğretmenimizin sınıfındaki tüm öğrencilere bot, mont, kırtasiye malzemesi ile birlikte okul çantaları ve kıyafet olmak üzere geniş kapsamlı bir yardımda bulunduk. Emeği geçen tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize katkılarından dolayı teşekkür eder Zeliha Öğretmenimize yeni görev yerinde başarılar dileriz." dedi. Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, bu tür etkinliklerin devamlı olacağını ifade ederek şunları söyledi: "Şanlıurfa ili Viranşehir ilçesi Üçdam İlkokuluna atanan öğretmenimizin yardım isteğini okulumuz öğrencileri velileri ve öğretmenlerimizin katkılarıyla karşılanarak ihtiyacı olan okula ulaşması bizleri sevindirdi. 23 öğrencisi olan okula çok sayıda kitap, ayakkabı, mont, ders araçları gönderilerek oradaki öğrencilerimizle gönül köprüsü kuruldu."
Düzce Çocuk ve gençler arasında tehdit unsuru DÜZCE(İHA) – Dr. Yasin Yılmaz, madde bağımlılığının günümüzde sadece yetişkinler için değil, çocuk ve gençler açısından da tehdit unsuru oluşturduğunu söyledi. Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle yayınladığı mesajda; "Dünyada ve Türkiye’de ciddi bir toplumsal sorun haline gelen madde bağımlılığının, günümüzde sadece yetişkinler için değil, çocuk ve gençler açısından da tehdit unsuru oluşturduğunu belirterek, yaşanan hızlı sosyal ve ekonomik değişmelere paralel olarak, sağlık sorunlarının boyutları da önemli ölçüde değişmektedir. Bağımlılık yapıcı madde kullanmaya başlamada, ergenlik dönemi özellikle riskli bir dönemdir. Bu dönemin getirdiği stresli ve fırtınalı kimlik kazanma süreci de gençlerimizi, birçok zararlı alışkanlığın kazanılmasına açık hale getirmektedir" ifadelerinde bulundu. Yasin Yılmaz, kimlerin bağımlı olduğunu belirlemek için çeşitli ölçütler bulunduğunu bu ölçütlerin; tolerans gelişmesi, madde kesildiğinde ya da azaltıldığında fiziksel veya ruhsal yoksunluk belirtilerinin ortaya çıkması, madde kullanımını denetlemek ya da bırakmak için yapılan ama boşa çıkan sürekli çabalar, maddeyi sağlamak, kullanmak ya da bırakmak için büyük zaman harcamak, madde kullanımı nedeniyle sosyal, mesleki ve kişisel etkinliklerin azalması ya da tamamen bırakılması, maddenin tasarlandığından daha uzun ve yüksek miktarlarda alınması, fiziksel ya da ruhsal sorunların ortaya çıkmasına ya da artmasına rağmen madde kullanımının sürdürülmesi olarak sıralarken bunlardan üçünün kişide var olmasının bağımlılık tanısı konması için yeterli olduğunu belirtti. Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ettiğini, aslında en önemlisinin tüm bu faktörlerden uzak durup hiç başlamamak başladıysan bile bırakmak olduğunu belirten Yılmaz, "Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizi tertemiz, sağlıklı bir geleceğe hazırlamak, her türlü bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz" diyerek açıklamasını sonlandırdı.